Miért vitatja még mindig mindenki a Trianont?
A Trianon egy meghatározó esemény volt a magyarok számára. Ugye ekkor vesztlődött el az ország egy jelentős része, melyet manapság Erdély-nek hívunk és Románia részét képezi.
Mindazonáltal érdekel maga az a kérdés, hogy miért nem tud adott nemzet túllépni azon, hogy vesztett ?
A történelmi csaták arról szólnak, hogy adott nemzetek harcolnak adott területért és egyértelműen vannak, akik vesztenek, illetve vannak, akik győznek.
Diktátumot csak vitatni lehet ...
Nem arról van szó, hogy vesztettünk, hanem arról, hogy úgy vesztettünk, hogy Magyarország területén nem volt jelentős harci tevékenység. Bíztunk a győztesek tisztességében...és legalább az etnikai határokat figyelembe veszik, vagy kiírják a népszavazást... Egyszerűen egy "világ" fogott össze ellenünk ( létre hoztak olyan államokat, amik működésképtelenek voltak és etnikailag sokkal rendezetlenebb ( Csehszlovákia, Jugoszlávia, még Lengyelország is (alig 65% ban volt lengyel)
Közben a nagy gyarmat birodalmak ugyanúgy elnyomták a világ országait, ahogy tették azt 400 éven át ... ál szent egy béke volt ez, ahol az elnyomó nyerte a háborút!
#4- Én nem köptem szembe senkit, de ha ennyi a szövegértésed, akkor számodra részvétem ( ez érvényes amúgy a további hsz-aidra is, amelyekre nem fogok reagálni, mert felesleges ).
#4, #7, #8 - Látom nagy az értelem, ha nem tudtok érvelni, akkor megy az „ adott kifejezésbe-való-belekötés ” politikája, ebben mindenki jeles ( kompenzálási magyarázat, hisz másban nem tűnnek ki ).
Érdemes volna bumbi02 válaszait górcső alá venni, mert egyesekben túl nagy az indulat és túl kevés a gondolkozás.
" Vagy mit vártál, azok után, hogy mi robbantottuk ki (az osztrákokkal) a háborút?"
A háborút megelőzően a monarchia trónörököse elleni merénylet, és egy Princip név nem rémlik esetleg?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!