A Trianon egy meghatározó esemény volt a magyarok számára. Ugye ekkor vesztlődött el az ország egy jelentős része, melyet manapság Erdély-nek hívunk és Románia részét képezi.
Mindazonáltal érdekel maga az a kérdés, hogy miért nem tud adott nemzet túllépni azon, hogy vesztett ?
A történelmi csaták arról szólnak, hogy adott nemzetek harcolnak adott területért és egyértelműen vannak, akik vesztenek, illetve vannak, akik győznek.
"melyet manapság Erdély-nek hívunk" Na itt hagytam abba az olvasást, mert nem vagyok hajlandó egy ostoba ember gondolatait végigszenvedni.
2014. febr. 10. 21:25
2/57 anonim válasza:
Mert sok ostoba ember azt hiszi, azért élünk rosszul, mert nem a mienk Erdély, és ha visszakerülne, eljönne az aranykor.
A nemzet, akinek csak múltja van, nincs jövője.
2014. febr. 10. 21:25
3/57 A kérdező kommentje:
#1 - Magadra gondolsz, nyilván. Ez van, sokaknak rövidre ér az eszük.
2014. febr. 10. 21:32
4/57 anonim válasza:
Mert minek kéne hívni? Akkor a székelyeket hívjuk románnak, mert a túloldalon rekedtek? Szembe köpted a határon túli magyarság jó részét, ásd el magad! És én inkább úgy fogalmaznék, amelyik nemzetnek nincs múltja.. nincs jövője sem! A másik meg.. történelemből látszik nem ismered a részleteket sem.. Románia talán annyira győztes volt? Mikor először román katona lépett Erdélybe rövid idő alatt kiűzték őket egészen Bukarestig! Románia békét kért, letette a fegyvert. Egy ilyen ország milyen alapon győztes, nagyobb területeket kapott mint a jelenlegi csonka ország. Aki ezen túl bír lépni, annak nincs helye a magyar nemzetben!
2014. febr. 10. 21:40
5/57 bumbi02 válasza:
Rockermagyar18.. Te se ismered a történelmet. Olvass utána, hogy mi is volt a gyulafehérvári közgyűlés, illetve nézz utána, hogy 1920-ra mekkora területet felügyelt Magyarország Nagy Magyarország területéből... Nem sokat. Kb azt, amit meg is tudtunk tartani. Gyengébb oldalra álltunk, és kikaptunk. Ennyi történtg. Nem olyan "nagy dolog" ez, ha leszámítjuk hogy velünk történt. Bezzeg,mikor mi foglaltunk el földeket, azzal semmi gond nem volt, vagy a krími háborút lezáró békén se akadékoskodtok. Én is sajnálom hogy Erdély nem magyar föld, de felesleges ezen sírdogálni 90 évvel később is...
2014. febr. 10. 21:43
6/57 anonim válasza:
Rockermagyar a tipikus jobbikos. Unatkozó panelos gyerek, aki minden este itt fenn lóg, és osztja az igét olyan dologról, amihez egy cseppet sem ért.
Ő is azt hiszi, Erdély a kulcs a boldogsághoz.
2014. febr. 10. 21:47
7/57 anonim válasza:
"Ugye ekkor vesztlődött el az ország egy jelentős része, melyet manapság Erdély-nek hívunk és Románia részét képezi."
Már akkor is Erdélynek hívták!
2014. febr. 10. 21:48
8/57 anonim válasza:
4# Nincs sok értelme válaszolni a kérdésre, ezek után hogy: "melyet manapság Erdély-nek hívunk".
2014. febr. 10. 21:48
9/57 anonim válasza:
Biztos a határon túli magyarok akartak Romániához kerülni... hagyjuk már. :) Csak azért, mert Erdélybe nagy volt a román bevándorlás.. még jár nekik az a föld? Ennyi erővel csináljunk már Észak-Magyarország egy részéből cigányállamot, mert úgy is sok van ott belőlük. A román területi igény így is elég pofátlan volt, a Tiszáig akarták a határt.
2014. febr. 10. 21:50
10/57 anonim válasza:
Te semmilyen érdemleges választ nem tudtál ide lökni, csak kritizálni próbálsz engem.. aki legalább a kérdésre válaszolt.. :D És falun élek kertes házban...
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!