Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Ha a paksi vita kapcsán...

Ha a paksi vita kapcsán kiderült, hogy ilyen sok környezet tudatos ember van, akkor miért nincs minden ház udvarában szélkerék, meg napelem, meg napkollektor?

Figyelt kérdés
Vagy inkább csak arról van szó, hogy van min csámcsogni? :) A vicc az, hogy amíg a baloldal ezen őrlődik, a Fidesz röhög a markába. Nem ez az a téma, amivel választást lehet nyerni.

2014. febr. 10. 18:11
1 2 3 4
 21/35 anonim ***** válasza:

Miért egy standard körülmények között működő atomerőmű gyakrabban okoz bármiféle kárt is, mint egy szélfarm, vagy bármilyen más erőmű? Vagy attól tartasz, hogy szökőár és kilences erősségű földrengés fogja hazánk földjét egyszerre kényeztetni? Vagy hogy a harmadik generációs atomerőművekben általános felül nem írható biztonsági eljárások felülírhatóak lesznek és egy nem éppen talpraesett vizsgázó csapatnak kell helytállnia?

A leolvadás következményeiről és elhárításáról lehet a wikin is olvasgatni:

[link]

[link]

Szerintem jobb ha a saját lejtődön csúszol fel, minthogy rám tukmálod. Ha már érvelési hibákra hivatkozol, akkor esetleg a jelentésüket sem áll megtanulni, tudod néha visszakérdezhetnek és az kellemtelen lehet néha.

2014. febr. 10. 21:01
 22/35 anonim ***** válasza:

"Jelenlegi technikát figyelembe véve szerintem 15-20 éven belül atomerőmű már k_rvára elavult dolog lesz...

Lehet atomerőműkre már nem érdemes beruházni,maximum csak akkor,ha tényleg van rá pénz."

Ehelyett ráállunk a környezetbarát és korszerű szénerőművekre, mint az amúgy jelentős szénkészletekkel rendelkező polák és német barátaink tették? Hisz legalább az nem robban nagyot, még ha füstöl és a fenntartási költsége is folyamatosan emelkedik, ahogy a hatásfoka is egyenesen arányosan romlik az évek múlásával.

2014. febr. 10. 21:08
 23/35 MolotovPunk ***** válasza:

Ez konkrétan olyan dolog,mint mondjuk az Iphone meg Ipad Tablet dolgok...

Emlékszem mikor még kb 10-12 évvel ezelőtt Tvben láttam,hogy egy videóban tinik azon röhögtek,hogy persze majd 20 év múlva lesz talán iphone meg videó kamerás telefon Tablet ilyesmik,aztán ehhez képest már most vannak (jó pár éve)

Valószínűleg ma már ők is másképp látják ezt.

Ezzel arra célzok,hogy szénerőmű is elavult lesz meg atomerőmű is 20 év múlva és hidd el,lássuk be lesz tőle valószínűleg jobb hatékonyabb erőmű majd,ami nem lesz kártékony semennyire sem.Már most is van csak azok még nem termelnek sok áramot,de azok is fognak fejlődni még.Mint pl Vízierőmű,de ki tudja még milyen erőműveket találnak ki.

2014. febr. 10. 21:23
 24/35 anonim ***** válasza:

Lesz csak nincs húsz évünk várni az építés megkezdéséig. Ezért nem várhatjuk be az ITER projekt befejezését pölö, ahogy a szuperkorszerű naperőműveket sem fogunk építeni húsz év múlva. Nem lehet csak úgy az erőműveket cserélgetni, mint a telefonokat.

Amúgy már vannak a tervezett konstrukciónál jóval környezetbarátabb erőművek hasonló teljesítménnyel és alacsonyabb fenntartási költséggel:

[link]

2014. febr. 10. 21:35
 25/35 anonim ***** válasza:
24. HSZ, az atomerőművek beruházási költségei nagyon megemelkedtek, ezért már számos alternatív lehetőség is felmerül. Még nem voltunk döntéskényszerben, néhány évet várhatott volna a dolog. Ha meg minden kötél szakad,(nincs addigra kifejlesztve kifinomult, jó technológia) alacsony beruházási költséggel lehet magas hatásfokú gázerőműveket építeni, ami értelmet adna a Kormány gáztározó vásárlásának is. Amíg a jelenlegi blokkok üzemelnek Pakson végig lehet vinni egy komplex épületenergetikai programot, ami a gázfelhasználás jelentős csökkenésével járna és még mindig jócskán a jelenlegi tervezett beruházási költségek alatt vagyunk, az energiafüggőséget nem növelve. Ez csak egy lehetőség a sok közül. Egyébként nagyjából egyetértek a hozzászólásoddal.
2014. febr. 10. 21:48
 26/35 anonim ***** válasza:
38%

Úgy egy hónapja volt hír utolsó, hogy az E-on nem kívánja tovább üzemeltetni hazánk legmodernebb és hatékonyabb erőművét, mert nem éri meg neki és nem csak hazánkban:

[link]

Nem üzlet már a gázpiac és hosszútávon nem is igazán fenntartható a folyamatos importkényszer és az emelkedő árak miatt. Illetve a hatásfok is jelentősen romlik, mint a szenes erőműveknél.

De a mostani konstrukciónál még az is jobb lenne...

2014. febr. 10. 21:55
 27/35 anonim ***** válasza:
Köszönöm a cikket, én is úgy írtam, ha minden kötél szakad akkor gyorsan fel lehet építeni egy gázerőművet... Az importkényszer veszélyével egyet értek, ezért írtam fedezetnek az épületenergetikai korszerűsítést. Azonban az atomenergiában is van sajnos importkényszerünk a jelenlegi feltételek mellett, csupán a hazai szénbázis és esetleg a vízenergia tekintetében nem kell, hogy ezzel számoljunk. A megújulók is dinamikusan fejlődnek, azonban csak tározós erőművel életképesek értelemszerűen. Annyit akartam csak mondani, hogy egy ilyen dinamikusan fejlődő technológiák mellett érdemes kivárni a döntéssel, sajnos erre mindenfélét hallottam, hogy mennyi időnk van, először ezt kellett volna felmérni és tisztázni. Még annyi volt a véleményem, hogy ekkora beruházási költségnél számos alternatíva van, amit célszerű szakértőknek megvizsgálni. A hazai szénerőművek hatásfoka tényleg alacsony, és tényleg célszerű lenne beruházással ezt megemelni.
2014. febr. 10. 22:09
 28/35 anonim ***** válasza:
Megnéztem kicsit részletesebben, tehát a 2400 MW-os tervezett Paksi blokkokból már 433 alapból meg is lenne, már meg van építve gázerőműben, csak használni kellene. A Tisza II. is áll vagy már elindították? Az 900 MW... Az importáram olcsó, ezt írja a cikk. Célszerű lenne megfontolni tározós erőművek építését is pontosan emiatt, és a megújulók felhasználása miatt is. Attól tartok, hogy Paks II. drágábban fog termelni, mint az említett két erőmű amit nem gazdaságos üzemeltetni jelenleg...
2014. febr. 10. 22:19
 29/35 anonim ***** válasza:

Itt van egy cikk tőlem is, előző 2 voltam:

[link]

2014. febr. 10. 22:21
 30/35 anonim ***** válasza:
Komolyan emberek, azon hisztizik mindenki, h közbeszerzés nélkül megvettek egy 100ezer Ft-os eszközt, de az teljesn oké, hogy 3000milliárd Ft-ot odadobnak minden versenyeztetés nélkül? 3000 milliárd Ft elég lenne kétszer az ÖSSZES magyar létező autópálya megépitésére, de épülhetne belőle MINDEN megyeszékhelyre és kerületbe egy-egy fullextrás kórház, több évi fenntartási költséggel, rengeteg pénz hogy a nagy vezérünk csak igy hiphop döntsön róla :(
2014. febr. 10. 22:21
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!