Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Eddig Paks bővítéséről pozitív...

Eddig Paks bővítéséről pozitívan gondolkoztam, de most már kételkedem és ti?!

Figyelt kérdés

Felmerülő dolgok:

Nemcsak az 5-ös és 6-os blokk építését bízzuk rájuk, hanem „esetleg szükségessé váló” további blokkokét is.

Bár a nukleáris hulladékot valóban elszállítják, mindössze húsz évig tárolják Oroszországban, aztán visszaszállítják Magyarországra.

Nem igaz, hogy egyáltalán nem akarnak majd az oroszok beleszólni az árképzésbe. Egy Roszatom delegálta szervezet fogja megmondani, hogy az áramár számukra elfogadható-e

Annak az esélye, hogy a beruházás megtérül, rendkívül alacsony. (valakik 100 milliárd veszteségről beszélnek, mások 1000)

A Gazprom a múlt héten közölte, magyar erőművásárlásban egyelőre nem gondolkodik, de más területekre szívesen beszállnának.

És még a környezeti dolgok is, hol fogják tárolni a hulladékot.

2014. febr. 10. 12:27
1 2 3
 1/25 anonim ***** válasza:
56%
Nekem az egésszel az a bajom,hogy csak úgy az oroszokkal csináltatják meg.Ennyi erővel be is olvadhatnánk Oroszországba mert pénzügyileg ebből soha nem jövünk ki az holt biztos!
2014. febr. 10. 12:40
 2/25 anonim ***** válasza:
72%
Én régi baloldali szavazó vagyok és eddig én is úgy gondoltam, hogy kell a Paksi erőművet bővíteni, azt sem bánnám, ha az oroszok csinálnák, de ahogy ezt az egészet a Viktátor titokban csinálta az gyomorfogató. Így már egy népszavazáson is biztos nemmel szavaznék a bővítésre.
2014. febr. 10. 12:53
 3/25 anonim ***** válasza:
52%

Fejlődni kellene a korral, és 2014-ben nem atomerőműveket építeni/bővíteni!

Bár nálunk nem jön szökőár, de veszélyei a legnagyobb biztonsági intézkedések miatt is lehetnek...

Ami van, az működjön amíg kell, de inkább a megújuló energiaforrásokra kellene koncentrálni, mégha az rövidtávon drágább is!

Gáz, hogy politikai szempontok és rövidtávú haszon alapján döntenek mind a döntéshozók, mind a t. szavazók...

Inkább a szelet, napot kellene kihasználni! És azt a sok termálvizet, ami jelenleg sokszor pocsékba megy, és nincs szakszerűen visszavezetve a talajba.

Ezeken kellene aktívan dolgozni, és akkor nem függnénk annyira se oroszoktól, se a nyugatiaktól...

2014. febr. 10. 13:09
 4/25 anonim ***** válasza:
72%

Hab a tortán, hogy a ruszkik beleszólhatnak az áram árába is.

Remélem nyer a fidesz idén, mert jövőre nem lesz szebb látvány, mint 1.5 millió kiábrándult fidesz szavazó az utcán nyomatja majd az "orbán t_karodj!"

2014. febr. 10. 13:45
 5/25 anonim ***** válasza:
Én sosem lennék képes ilyesmiről pozitívan gondolkodni.
2014. febr. 10. 13:46
 6/25 anonim ***** válasza:
18%
Az atomenergia egy rendkívül elavult és roppant drága múlt századi technológia, ilyesmibe már csak a legelmaradottabb országok ruháznak be.
2014. febr. 10. 13:50
 7/25 anonim ***** válasza:
30%

"Ami van, az működjön amíg kell, de inkább a megújuló energiaforrásokra kellene koncentrálni, mégha az rövidtávon drágább is! "

Tedd azt is hozza, hogy mennyivel! A nemetek aramköltsegei több mint 10%-kal növekedtek az elmult 3 evben, igy vannak joparan, akik legszivesebben visszacsinalnak az egeszet. Masreszt a nemetek kiszallasa az atomenergiabol egy politikai döntes volt es nem szakmai.

2014. febr. 10. 13:55
 8/25 anonim ***** válasza:
91%

6#

Finnország, Franciaország stb. is milyen elmaradott.

2# Tehát azért nem jó az atomenergia nekünk,mert Viktátor titokban csinálta??

2014. febr. 10. 14:09
 9/25 anonim ***** válasza:
atomenergia elmaradott? akkor építsünk szélerúműveket a kárpát medence közepébe, nagyon szeles az ország. ha nem. vagy építsünk vízerőműveket - ja a Bősit is eltapsolták.
2014. febr. 10. 14:21
 10/25 anonim ***** válasza:
34%

Jelenleg a paksi bővités ELŐRELÁTHATÓ költségéből 2,4millió háztartási napelem szett megvásárlása futná ki mai áron, ami hozzávetőlegesen, mo.-i. körülmények közt 863MW teljesitményt nyújtana, ami kevesebb, mint a fele az új paksinak, ÁM:

1, ez a jelenleg ár, a napelemek ára meredeken csökkent az évek alatt.

2, Ha nagyobb volumenben gondolkodunk, akkor ez az összeg elég lehet egy uszkve 1500MW teljesitményű megújuló energia termelésre (szél v nap), szintén mai áron.

3, Napelem gyártás jelenleg is folyik hazánkban, igy magyar céget lehetne támogatni a megrendeléssel

4, 0 károsanyag kibocsájtás (a gyártáshoz is lehetne zöldenergiát felhasznáni)

5, hosszabb élettartam (napelemeknél 40év)

6, Olcsóbb fenntartás (gyakorlatilag nincs szerviz, felügyeleti igény)

6, Nincs sugárzás veszély, nincs veszélyes hulladék

7, Nincs orosz befolyás

Aki ezek után is támogatja, azoknak várom az érveit (kultórált stilusban, nem hülyegyerekezve, érvekkel, köszönöm)

2014. febr. 10. 15:26
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!