Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Miért mondják a Jobbikot...

Miért mondják a Jobbikot "náci" pártnak? Pár hazafi már náci lenne?

Figyelt kérdés

Pár nácit játszó hülye gyerek miatt ne nácizzátok már le az egyetlen pártot akik mernének tenni az ellen hogy ne rettegve menjek iskolába

mert így van! félve kell mennem iskolába mert a sok ostoba az egyetlen Magyar pártot "náci"nak tartja

Hazaáruló aki nem ismeri el, hogy ellopták az országunk!

2014. jan. 16. 19:33
1 2 3 4 5
 31/48 anonim ***** válasza:

Eddig olyan aktív voltál tetro, most hová tűntèl? A végén még azt kell gondoljam, csak provokálni jársz ide. Nem kötözködésből mondom.

De ha annyiszor kérdezed mástól, neked mi a javaslatod? Szavazzunk a Fideszre? Vagy az MSZP-re? Hátha most nem fordítják el a fejüket?

És ez nem gazdasági probléma csak, hiába lesz 500%-os gazdasági növekedés, szakma nélkül akkor sem fognak tudni elhelyezkedni. Vagy szerinted nincs is probléma az országban, minden rendben?

2014. jan. 16. 21:25
 32/48 tetro ***** válasza:
67%

De épp ez a bajom, az ilyen hangzatos frázisokkal. Semmi értelme külön egy szervezetnek. Biztosan lenne rá pénz valóban ha akarnák. De minek? A csendőrség lebegtetésének egyetlen értelme van. A szervezethez a jobb oldali körökben ennyi év múltán már kötődik némi szentimentális romantika. "Régen a csendőrök... Na azok rendet tudtak rakni, mert a csendőr az odavágott." Lényegében ez másról sem szól, mint hogy burkolva azt mondják, mi majd jól odavágunk a lumpen elemeknek. És ez nem más, mint szavazatgyűjtés, valódi terv nélkül. (Ez persze nem a Jobbik sajátja itthon)

Nem is az, hogy ez jó megoldás vagy nem, hanem hogy semmit nem mondanak vele. Legyen csendőrség! Igen és? És akkor mi lesz? Hogy lesz ettől jobb?

Kérdezted milyen megoldásokat kínál, én erre válaszoltam, írtam is a végén, hogy nem biztos jó megoldások. Az adód meg annyi felesleges dologra megy el, biztos lehetne arra pénzt találni.

Attól egyáltalán nem jobb, hogy a problémát a szőnyeg alá söpörjük. Mert az országban etnikai probléma van, és a romák között valószínűleg valóban magasabb a bűnözők aránya. És döbbenetesen sokan élnek közülük a létminimum alatt is. És 23 éve senki semmit nem tett. Egyetlen párt sem. Ezt meg kell oldani, különben valóban eszkalálódni fog a probléma. De ha egy társadalmi jellegű problémát etnikaiként kezdünk kezelni, akkor az csak is szegregációhoz vezet, és mélyül az árok.

Nem állítom, hogy egy cigánynak nem lehet esélye, de a töredéke mint egy magyarnak, mi közben 80% él körülbelül a létminimum alatt. Onnan azért nem sok mindenre van esély. Mi közben a derex index 30% felett áll jelenleg az országban. Ami magasabb lényegében, mint bárhol Európában. (talán a törökök utoljára leelőztek minket).

A Jobbik el én nem tennék próbát. 2005-ben média pogromot indítottak a cigányság ellen. Ha megnézel sajtó elemzéseket 2006-ból, akkoriban a csapból is a cigánybűnözés folyt. Folyamatosan a bűnözés óriási növekedéséről beszéltek, mi közben az 2000 és 2009 között végig csökkent. (most mikor épp nő, mély csend van a jobboldal részéről.)

és tudod mit okozott ez? semmi nem változott, csak hogy tíz év alatt a derex 10%-ról 31-re nőtt! hogy az idegenellenesség minden eddigi értéknél magasabb (nem csak romák ellen). a lakosság 81% szerint a cigányságnak a vérében van a bűnözés. 2005-ben ez az adat még csak 50% körüli volt. mi változott azóta? jelent meg valami tanulmány, ami ezt bizonyítaná? egyetlen egy dolog történt. a média hihetetlen mértékben pauperizálódott tíz év alatt. a bemutatott bűnesetek száma a kétszeresére nőtt, mi közben nincs több bűneset. a romák megjelenését tekintve a médiumokban viszont eltűnt szinte minden pozitív érték társítás. kétszer annyiszor jelennek meg romák bűncselekménnyel kapcsolatban mint 2000-ben. szóval összesen négyszer annyi romákhoz kapcsolódó bűnesetetről olvashatsz/láthatsz valamit. És az eredmény látszik. Ezért pedig nagyon nagy mértékben felelős a Jobbik. Hiszen ez volt a kampányuk, ezzel jutottak be a parlamentbe. Még mielőtt hatalomra jutottak volna, az árokból kanyont ástak. Én ezek után nekik nem adnék esélyt.

Itt Gyöngyősön van egy szakmunkás iskola, ahová főleg cigány diákok járnak, de nagy részük be se jár, otthagyja egy idő után. Aztán szakma nélkül maradnak ès később csodálkoznak, hogy nem kapnak állást, max közmunkásként vagy feketén dolgozhatnak, szerencsès esetben kapnak bejelentett állást, de tudod hogy szakma nélkül nagyon nehéz a mai világban. És nem igaz, hogy a cigànynak esélye sincs, mert vannak ismeròseim, gyerekkori barátom is, aki normális cigány családba született, leérettségizett, normális szakmája van, rendes állása. Csak belenevelték már sokukba, hogy ők hátrányos helyzetűek és esélyük sincs kitörni. És a gengszter kormányok folyamatosan szőnyeg alá söprik. A Jobbiknak lehet nem lesz jó megoldása, de én inkább tennék vele egy pröbát, mint a fidesz-mszpre szavazzak és továbbra is csak homokba dugjam a fejem.

2014. jan. 16. 21:28
 33/48 anonim ***** válasza:
Bocsánat tetro, 31-es hsz-em hagyd figyelmen kívül. Nem tudtam, hogy ilyen hosszú szöveget írsz, mindjárz elolvasom. :)
2014. jan. 16. 21:32
 34/48 tetro ***** válasza:
67%
21.32 gondoltam :)
2014. jan. 16. 21:33
 35/48 tetro ***** válasza:
63%

21.32

ja. és nem. nem tudom kire kellene szavazni. a Fidesztől hányok mert olyan mértékben demagóg, populista, és néhol valóban a jogállamiságot rugdossák.

a baloldali most épp ellenzék ugyanúgy nem oldotta meg a problémákat, ráadásul az egész annyira erőtlen, hogy esélyét sem látom, hogy felállítsanak egy olyan kormányt, ami nem esik két év alatt darabokra.

a Jobbik meg a leírtak miatt nálam nem jöhet szóba, mert hihetetlenül kártékonyak a társadalomra nézve.

nem tudom. egy liberális pártban tudnék hinni. az SZDSZ-ben pl 2002-ben én láttam perspektívát, de lényegében semmit sem tettek, csak szétmarták magukat.

most meg nincs senki. talán az LMP-re szavazok, hogy legalább legyen normatív támogatásuk, ha már be nem jutnak...

2014. jan. 16. 21:37
 36/48 anonim ***** válasza:

Értem amit írsz. Sajnos én sem tudok megbízni a Jobbikban sem, a választásig azon fogok vacilálni, hogy Jobbik vagy inkább el se menjek szavazni. Mivel Vona gyöngyösi, így errefelé sokat jár, fórumokat tart, engem az ő személye meggyőzött és el tudom neki hinni, hogy tényleg nem a cigányokkal van problémája, csak a bűnözőkkel.

Viszont itt jön (sajnos) a de.. Mert hiába vannak számomra szimpatikus, értelmes emberek a pártban, pl Vona, vagy Volner. A Zagyva-féle részük, amikkel az elvakultabb szélsőjobbosokat akarják maguk mellé állítani, engem is taszítanak valanilyen szinten. És hiába akarom elhinni Vonának amit mond, Juhász Oszkár ha benyögi az újabb h..lyeségét, már megint a fejem fogom. És szerintem több embert taszítanak ezzel mint ahány szélsőjobbost nyernek.

Lehet úgy is radikálisnak lenni, hogy közben higgadtan politizálunk, mint Volner vagy Vona, nem tudom miért kell ehhez Zagyva.

Ettől eltekintve számomra csak ők lehetnek alternatíva. Sok ismerősöm van ìgy, azt kb mindenki tudja, hogy pénz nélkűl nem lehet megváltani a világot, akármelyik párt is jön. Sokan csak a "cigányprobléma megoldási javaslatai" miatt szavaznának a Jobbikra, erre rá is játszanak rendesen, ezt elismerem. Én sem tudom mi legyen, nekem egy apró fénysugárnak ők tűnnek. Aztán lehet nem így lesz. :)

Bocs, hogy visszakanyarodtam az eredeti kérdéshez. :)

2014. jan. 16. 21:52
 37/48 tetro ***** válasza:
91%

21.52

Nem tudom. Nem hiszem, hogy a Jobbik valóban neki menne agresszívan a cigányságnak. Pedig sokszor ezt sugallták. De láthatóan mélyítették a konfliktust. És ha egy párt azzal akar hatalomra jutni, hogy egy kisebbséggel szembeni előítéletet lovagolja meg... Egyszerűen az nálam nem elfogadható. És bizonyára nem ilyen mindenki a Jobbikban. De ez is a részük, nem is kicsi részük, és így biztosan nem. Amikor egy képviselő zsidózni kezd a parlamentben, azt ott és azonnal a saját pártjának kéne lecsesznie ismerve az ország múltját... De ezek az én érzéseim. A nagyobb gondom az velük, hogy valós tervet nem olvastam tőlük a cigány probléma megoldására, mi közben másról sem beszélnek.

Mondjuk ha jönne egy mesebeli párt, ami felszámolna a szegénységet, akkor szerintem hipphopp ez a gond magától szűnne meg.

Ha a kétfarkúkutyapárt listára kerülne, akkor nekem ők lennének a nyerők :D

2014. jan. 16. 22:01
 38/48 anonim ***** válasza:
49%
Mert a jobbik egy kirekesztő párt, elég szánalmas, hogy ma ebben az országban létezhet egy ilyen undorító párt mint a jobbik, a hányinger kerülget tőlük, ezerszer inkább mszp, fidesz vagy bármi más.
2014. jan. 16. 22:25
 39/48 anonim ***** válasza:
Nem az a szánalmas, hogy a Jobbik létezhet, hanem az, hogy a többi indulóval összevetve még jó választásnak is tűnik.
2014. jan. 17. 01:38
 40/48 anonim ***** válasza:
100%

bocsánat, nm olvastam mindent végig, de a kérdésre válaszolva, amíg Vona Gábor a Jobbik vezető politikusa, különböző rendezvényeken, nyíltan zsidózik, cigányozik, bu zizik hogy "ellopják a vonatkerekeket, akkor gyűjtsünk a vonatkerekekre hogy vonattal elvihessék őket" és ehhez hasonló.

Vona nagy politikus mert a rendezvényeiken ahol nem nagy a sajtó ott elég kirekesztően dumál, nem egy rendezvényen akadtam már ki, tv-ben vagy nagyobb ünnepekkor meg meg se próbálja megpendíteni a témát.

Szóval lehet a Jobbikosok nagy része nem náci (bár ez rossz kifejezés, mert Olaszországban voltak, fasiszták, Németországban nácik, nálunk nyilasok voltak), de míg a vezetőjük így gondolkodik nem lehet mást mondani a Jobbikról

2014. jan. 17. 03:08
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!