Azoknak, akik nem szeretik a cigányokat, a viselkedésükkel van probléma vagy abban az esetben sem akarnák őket az országban látni, ha a magaviseletükkel amúgy nem lenne probléma?
Ez egy felmérés akar lenni. Mindenki írja le a saját véleményét és hogy a környezetében mit tapasztal ebben az ügyben.
Ha másképp akarnék fogalmazni, arra lennék kíváncsi, hogy az emberek valóban rasszisták-e és a külső jellemzőik miatt sem szeretik a cigányokat, vagy csak a kultúrájuk miatt.
Istenem, lehetséges, hogy vannak, akiknek mindössze ez az összes problémájuk? Hogy milyen a viselkedés? És nem tűnik fel nekik hogy minden mozdulatuk "viselkedés"? Ami vagy tetszik a másiknak, vagy nem. De nem az a kérdés, hanem az, mit tesz ha tetszik, és mit, ha nem. Mert minden további ezen múlik!
A viselkedés egy folyamat legvégső látszata és megváltoztathatatlan. Mindenkié megváltoztathatatlan! Vannak, kiket ez annyira kétségbe ejt, hogy azt képzelik, el kell törölni, ha másképp nem megy.
Pedig a helyzet az, hogy mindenki valamiért viselkedik úgy. Az a valami ezer és egy lehet. Van, hogy elég egy okot megváltoztatni, és a viselkedés alapvetően változik meg, van, hogy sok okot kell megváltoztatni. Persze ha megtaláltuk őket. Ha valaki ellopja a kenyeremet, ritkán teszi szórakozásból. Többnyire éhes. Agyonüthetem, akkor is lopni fog, mert éhes. Ha viszont nem éhes, nem lop. Van aki akkor is. Most jön a neheze, eszerint van még más ok. Ki kell deríteni. Lehet, hogy erre tanították, mást nem tud. Persze lehet más is. Mindenesetre ekkor meg kell tanítani másra is, hogy legyen választási lehetősége. Na ezek a legegyszerűbb esetek, nálunk - mivel a dolog századok óta ugyanúgy megy - az esetek jó része sokkal bonyolultabb.
Valamit elrontani sokkal könnyebb, mint felépíteni. A gyerek órákon át építi a homokvárát, a másik egy pillanat alatt felrúgja. Nagyon ostobának kell lenni, ha valaki azt képzeli, hogy amit századokon át "felépítettek", azt egy mozdulattal meg lehet javítani. Nem lehet! Még gyilkolással se lehet, mert mindig van utánpótlás. Csak megoldani lehet, ha a helyzet nem tetszik. Na ez az az eset, amire még senki sem gondolt.
Nos a bőrszín nem érdekes. Nincs bajom sem a négerekkel, sem az ázsiaiakkal. A cigányokkal viszont nem a bőrszín miatt van bajom. Ha változtatnának magukon akkor nem lenne baj. De kérlek. Most őszintén: ha a törvények neked kedveznek, azt csinálsz amit akarsz, lophatsz, csalhatsz és több fizetés ( segély ) jön csak úgy, mint a minimálbér ( akár 2-3-szorosa is ), akkor te változtatnál? Ez már nem az irigység kategória, hogy nekik ez jó. A baj az, hogy ezt ki is használják.
( Saját példa: Borsodban lakom, magyar vagyok. Ok nélkül megkéselt egy cigány. Én semmit nem kaptam. Ő mit kapott? 26 hónap börtön, továbbá elmebajra, családi viszonyokra, stb. re vonatkozva 16 hónapra könnyítették + felfüggesztettre változtatták. A család, mivel elme betegsége van ( nem tudom mi ) még több segélyt kap. Szóval nem dolgozik, nem változott semmi. Én meg biztosítást sem kaptam, mert csak 7 napot voltam kórházban és 8 napon túl gyógyulóra adnak biztosítást. Szóval igen, jogosan utálom őket, de ha a köv. 10-20 évben minden munkát ők végeznének, és változtatnának a "kultúrájukon" talán meg lehetne bocsájtani nekik.
Sok cigányt ismerek,akik nem dolgoznak és vállalkozásuk sincsen és mégis jól élnek,luxus körülmények között. Nem tanult,főiskolát,egyetemet végzett cigányokról van szó. Sőt olyanokról,akik jó ha szakmunkás iskolát elvégezték. Feltűnő,hogy erre a cigány társadalomra az illetékes hatóság nem emeli fel a figyelmét. A szerencsétlen Magyar,aki húzza keményen az igát,napi 10-12 órában a munkahelyén,hogy eltartsa a családját,fizesse a hitelét,csekkjeit az meg nincsen megfizetve! De a cigány kap az önkormányzattól lakást,pénzt,segélyt stb,de a Magyar semmit nem kap! A Magyar lóf@aszt kap a se..ébe!
Ezt tapasztalatból írom! Tanultam szakmát,érettségim van, nyelvet is beszélek,dolgozom tisztességesen,de még sincs annyim mint annak a cigánynak,akinek munkahelye nincsen még beszélni,viselkedni sem tud normálisan. Hol itt az igazság? Azért tanultam és azért dolgozok ,hogy egyik hónapról a másikra éljek ,de a cigány meg vígan éli életét mert eltartatja magát az országgal? Gyártják a cigányok a gyerekeket ész nélkül! Sok Magyar meg gyereket sem mer vállalni a kilátástalanság, a bizonytalan jövő miatt! A cigány nem dolgozik és mégis jól és a magyar dolgozik és mégsem él jól! Sok a cigány bűnözés! Erőszakosak,szemtelenek,lopnak,csalnak,hazudnak.
Én már írtam választ, de még ezt is kiírom:
ha az valakinek kultúra amit ők csinálnak, akkor én inkább felakasztom magam!
43/47 Ha jól értem odament hozzád egy cigány és csak úgy lekéselt mert: "Csúnyán nézté rám geca!" (Typical gypsy)
Felteszem 2-3 hónapra kórház = munka/iskola/család nincs.
Ő ezért a kedvenc üdülőparadicsomába (börtön) ment és csak 16 hónapra ami alig 1 év, de ezen felül + segély és egyéb dolgok? Na az ilyen rendszer miatt húzom el innen a csíkot amint befejeztem a sulit!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!