Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Azoknak, akik nem szeretik a...

Azoknak, akik nem szeretik a cigányokat, a viselkedésükkel van probléma vagy abban az esetben sem akarnák őket az országban látni, ha a magaviseletükkel amúgy nem lenne probléma?

Figyelt kérdés

Ez egy felmérés akar lenni. Mindenki írja le a saját véleményét és hogy a környezetében mit tapasztal ebben az ügyben.

Ha másképp akarnék fogalmazni, arra lennék kíváncsi, hogy az emberek valóban rasszisták-e és a külső jellemzőik miatt sem szeretik a cigányokat, vagy csak a kultúrájuk miatt.

2014. jan. 5. 20:03
1 2 3 4 5 6
 31/59 anonim ***** válasza:
100%
Nekem csak azokkal van bajom, akik nem tudnak viselkedni. Sajnos ez a réteg a cigányok 99%-a. A maradék 1%, akik tisztességesen dolgoznak, tanulnak, viselkednek, azokkal semmi bajom sincs.
2014. jan. 5. 23:15
 32/59 anonim ***** válasza:
94%

Képzeld el a következőt:

A városban elszaporodtak a kutyák. Sétálsz az utcán és lépten-nyomon megugatnak, acsarkodnak rád, vagy falkában meg akarnak támadni mert éppen megsérted az ő területüket.

Persze csak az antiszociális kutyák támadnak meg, egy másik részük csak simán közömbös és nem bánt. De ez nincs rájuk írva, kutya- és hangulatfüggő.

Ha egyre több rossz tapasztalatod lesz, egyre több kutyatámadásról hallassz, egyre többet élsz át, félni kezdessz a kutyáktól. Nem a harapós kutyáktól, hanem "a kutyáktól", mert azt nem látod róluk hogy melyik akar harapni. Ha befordulsz egy utcába és látsz egy falka kóbor kutyát inkább kifordulsz: nem ér meg annyit hogy kipróbáld hogy ezek rossz vagy jó kutyák.

És könnyen eljutsz oda hogy nem akarsz kutyát látni. Nem érdekel milyen kutya, jó vagy rossz, semmilyet se. Mert ránézel és csak a kockázatot látod bennük, a velük való interakció vagy rossz, vagy semleges, de olyan nincs hogy pozitív legyen. Ha az összeset elvinné a sintér, nem zavarna hogy hány "jó" kutya veszik oda.

Szóval, Bukarestben ez a helyzet. Mármint a kutyákkal.

2014. jan. 5. 23:29
 33/59 A kérdező kommentje:

32-es, ez világos és érthető.

De ezt miért mondod el?

Nem kapcsolódik a kérdéshez.

2014. jan. 6. 00:07
 34/59 anonim ***** válasza:
46%
Viselkedés
2014. jan. 6. 00:19
 35/59 anonim ***** válasza:
100%
Úgy gondoltam tudsz elvonatkoztatni, azért írtam le.
2014. jan. 6. 00:31
 36/59 A kérdező kommentje:

De nem értem, hogy mit kell elvonatkoztatnom.

Tudom nagyon jól, hogy akik a cigányokat a viselkedésük miatt nem szeretik, azok min mennek keresztül, mire oda jutnak.

Engem az érdekel, hogy hányan vannak azok, akik egy rendes cigányra is azt mondanák, hogy "hmm, ez úgy néz ki, mint egy kobold és ezért nem fehérek közé való!"

2014. jan. 6. 00:38
 37/59 anonim ***** válasza:
37%
Én meg azt írtam le, hogy így lesz a rossz tapasztalatból előítélet. Mert ha ránézel egy cigányra nem tudod megmondani hogy "rendes"-e, de ha nem akarsz rossz tapasztalatokat gyűjteni, ezért elkerülöd.
2014. jan. 6. 00:42
 38/59 anonim ***** válasza:
100%

"De nem értem, hogy mit kell elvonatkoztatnom."

Hadd ne rágjam szájba, de helyetteítsd be a harapós kutyákat balhés cigányokra, a rendes kutyákat rendes cigányokra.

2014. jan. 6. 00:45
 39/59 Ozmium42 ***** válasza:
44%
Ők egy másik etnikum, és ez független a magaviseletüktől. Bizonyos etnikumokat szeretünk, mások közömbösek, némelyik ellenszenves, de a magyaron (illetve kinek hogy...) kívül egyik sem a sajátunk, és nem is része annak. A cigányok nyíltan ellenségesek a magyarsággal szemben, a legalapvetőbb elvárásoknak sem felelnek meg, ezért vissza kell vezetni őket eredeti etnoszociokulturális környezetükbe, ahol most is több tíz millió cigány él.
2014. jan. 6. 02:05
 40/59 anonim ***** válasza:
22%
Kérdező, de direkt játszod a hülyét, vagy ennyire értetlen vagy? Senki nem útálja a cigányokat, csak mert másként néznek ki. A zsidókat sem, a négereket sem a jellegzetes kinézetük miatt útálják. Nincs köze az útálatnak a kinézethez. Kizárólag ezen etnikumok elfogadhatatlan viselkedése váltja ki a gyűlöletet. Az megint más kérdés, hogy a jellegzetes vonások alapján be lehet őket azonosítani, és ezért egyetlen szó váltása nélkül is elítélünk egy vadidegent. De ez nem egyenlő azzal, hogy azért útáljuk, mert másként néz ki.
2014. jan. 6. 08:42
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!