Azoknak, akik nem szeretik a cigányokat, a viselkedésükkel van probléma vagy abban az esetben sem akarnák őket az országban látni, ha a magaviseletükkel amúgy nem lenne probléma?
Ez egy felmérés akar lenni. Mindenki írja le a saját véleményét és hogy a környezetében mit tapasztal ebben az ügyben.
Ha másképp akarnék fogalmazni, arra lennék kíváncsi, hogy az emberek valóban rasszisták-e és a külső jellemzőik miatt sem szeretik a cigányokat, vagy csak a kultúrájuk miatt.
"Te komolyan elhiszed, hogy EZ volt az oka mindennek? Hogy ezért épültek haláltáborok? Csak mert kampós orruk van? Istenem, hány éves vagy te? Hol élsz?"
21 éves vagyok és úgy néz ki, hogy sokkal inkább tisztában vagyok a dolgokkal, mint te.
"Bekövetkezett az az idõ, amikor már nem róttam vakon a hatalmas város kövezetét, hanem nyitott szemmel figyeltem az épületek mellett az embereket is. Amikor egy alkalommal éppen a belvárosban barangoltam, hirtelen hosszú, kaftános, fekete hajtincses jelenségre lettem figyelmes. Az elsõ pillanatban azt kérdeztem magamtól: "Hát ez is egy zsidó?"
Linzben természetesen nem így néztek ki a zsidók. Lopva, óvatosan figyeltem meg ezt az embert, és minél inkább szemügyre vettem minden arcvonását, annál inkább kezdett átalakulni bennem az elsõ kérdés a második kérdéssé: "Vajon ez is német?"
Ezúttal is, mint mindig ilyen esetekben, a könyveket hívtam segítségül. Ekkor vásároltam meg fillérekért életemben elõször az elsõ antiszemita röpiratot. Sajnos, ezek a röpiratok valamennyien abból az álláspontból indultak ki, hogy az olvasójuk többé-kevésbé ismeri már a zsidókérdést. Hangnemük, túlságosan ellaposodó és tudományos felkészültséget nem mutató bizonyításmódjuk és megállapításaik ismét csak kétséget támasztottak bennem.
Ezek a körülmények hetekre, sõt hónapokra visszavetettek.
A dolog olyan nagy horderejûnek, a vád olyan súlyosnak tûnt, hogy attól való félelmemben, miszerint igazságtalanságot követek el, bizonytalanná lettem.
Abban már magam sem kételkedtem, hogy itt nem másvallású németekrõl, hanem idegen néprõl van szó. Amióta e kérdést tanulmányozni kezdtem és figyelmes lettem a zsidóságra, azóta Bécs egyszeriben más megvilágításban tûnt fel elõttem. Bárhova mentem, mindenütt csak zsidót láttam, és minél többet láttam belõlük, annál inkább meg tudtam különböztetni õket a többi emberektõl. Különösen a belvárosban és a Dunacsatornától északra fekvõ kerületekben hemzsegtek e nép tagjai, akik már külsejükben is teljesen elütöttek a németektõl."
Ezt Hitler írta a Mein Kampfban. Egyéb ellenvetés?
"Kérdező te egy barom vagy, ne is haragudj. A nácik nem a kinézetük miatt írtották az embereket, te szerencsétlen. Ennyi erővel az összes csúnyát, félszeműt, pattanásost, kapafogút kiírtották volna. Ennyire ostoba hogy lehet valaki??"
És te hogy lehetsz olyan ostoba, hogy még ennyit sem tudsz?
A zsidókat nem a kinézetük miatt utálták/utálják.
Csak úgy különböztették meg őket a németektől.
Az örményeket sem azért utálják az azeriek, mert rondák.
"Ezt Hitler írta a Mein Kampfban. Egyéb ellenvetés?"
Csupán annyi, hogy fogalmad sincsen a történelemről, és a nácik ideológiájáról.
És olyat te hol látsz, hogy a kinézet az pusztán az öltözködésre utal?
Leírta világosan, hogy "fekete hajtincses jelenség".
Szerinted a fekete hajtincsek az öltözködésre utalnak?
De ez most teljesen lényegtelen, már bánom, hogy felhoztam ezt a témát. Itt a cigányokról van most szó, maradjunk náluk.
"Csupán annyi, hogy fogalmad sincsen a történelemről, és a nácik ideológiájáról."
Hát ezt most jól megmondtad. Komolyan, ilyen "buta vagy, mert én azt mondom!" érvekkel szemben nem tudok mit felhozni.
Odaírtam, hogy PL:AZ ÖLTÖZKÖDÉS-----> tehát PÉLDÁUL! Tudod mit jelent? Úgy tűnik nem.
De lényegtelen is, mert nem a fekete hajtincseik és nem is az öltözködésük miatt utálta őket. Szóval ne kérdezz semmit se ebben a témában addig, amíg nem jársz utána a dolognak.
Egy szóval nem mondtam, hogy csak a kinézetük miatt utálta volna őket. A lényeg azon van, hogy azért is.
Én is tisztában vagyok vele nagyfiú, hogy elsődlegesen a viselkedéssel volt a baja, de én egy szóval nem állítottam, hogy nem ez volt a fő problémája.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!