A határon túli magyaroknak mi értelme itt szavazni?
Nem a magyarságukba kötök bele, persze, hogy magyarok, de szerintem a szavazás nem származás, nemzetiség, vagy hazafiasság kérdése, aki itt él, itt szív, ide fizet, az érzi magán a szavazás eredményét. Akkor meg minek szavaz, az akire ezek nem igazak?
Az hogy ki van kormányon számára csak annyira van befolyással, hogy kinek az arcát látja a híradóban...Nem értem, miért érdekli ennyire a határon túliakat, hog yitt ki játsza a kiskirályt...
Mint egy határon túli szólok most hozzátok kedves polgárai napjaink Magyarországának!
Alapjában véve a kedves kérdező kérdésében van ráció, még talán (?) egyezek is vele, hisz engem nem érint különösebben, hogy a Fidesz a stadionokra, az Mszp az etnikai csoport felzárkóztatására, vagy a Jobbik egy harmadikra költi az állami bevételeket! Viszont, a minket érintő külpolitikát nagyon nem mindegy hogy ki irányítja. Hazudnék ha azt mondanám, hogy ezt a Fidesz tökéletesen végzi, de még mindig ezerszer jobban csinálja mint az Mszp. Tehát hogy leegyszerűsítsem érint minket hogy ki van hatalmon, de csak közvetett módon. Viszont ezt a kérdést feltehetnéd akár azoknak is akik áttelepültek az Usaba, Australiaba, állandó jelleggel dolgoznak Londonban és mégis magyar állampolgárok, az izraeli-magyar kettős állampolgároknak, a magyarországi naplopóknak, a visszaeső bűnözőknek, a politikai bűnözőknek,...
Egyébként egy kérdés! Ti tényleg ráértek ilyesmivel (ilyen kérdéssel) foglalkozni? Nincs nap, amikor ne olvasnák egy ehhez hasonló cikket, hozzászólást! Holott állandóan sírtok, hogy ilyen rossz az élet, olyan rossz az élet. Azt az időt amit ilyen és ehhez hasonló témával kapcsolatban töltetek, nyugodtan fordíthatnátok a munkára is, és akkor máris JOBB lenne Magyarországon az élet, nem gondoljátok?
Engem nem zavar, hogy ők is szavaznak, mert szerintem nem olyan nagyban befolyásolják a hazai dolgokat, viszont a lenti cikk alapján tök nagy kampány folyik kint a regisztrációért:
Aki meg nem regisztrál az úgysem szavazhat.
Persze nem csodálkozom, hogy itt is megy az "Orbánvezérezés" az MSZP és az LMP szavazóitól.
A határon túli magyarok véleményének nagyobb súlya van, ha itt fejezik ki, mintha a szlovák, ukrán, román, szerb választásokon fejeznék azt ki, ugyanis a szlovákok, ukránok, románok és szerbek leszarják, hogy mit akarnak a magyar kisebbségek, ennélfogva MUSZÁJ Magyarországnak rájuk is figyelnie, lévén védjük már valahogy a mieinket. (Ne hozzunk fel most baloldali demagóg szövegeket a Fidesz miatt állítólagosan szegénységbe sodródott hazai tízezrekről, jó?)
"A határon túli magyarok véleményének nagyobb súlya van, ha itt fejezik ki, mintha a szlovák, ukrán, román, szerb választásokon fejeznék azt ki..."
Lehet, csakhogy ez a súly nem az ő vállukat fogja nyomni, hanem a mienkét, akik mindenért álljuk a cechet...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!