A határon túli magyaroknak mi értelme itt szavazni?
Nem a magyarságukba kötök bele, persze, hogy magyarok, de szerintem a szavazás nem származás, nemzetiség, vagy hazafiasság kérdése, aki itt él, itt szív, ide fizet, az érzi magán a szavazás eredményét. Akkor meg minek szavaz, az akire ezek nem igazak?
Az hogy ki van kormányon számára csak annyira van befolyással, hogy kinek az arcát látja a híradóban...Nem értem, miért érdekli ennyire a határon túliakat, hog yitt ki játsza a kiskirályt...
Még a szúnyogoknak is, csak a hazáruló banda tűnne már el, és kezdjünk építeni.
De miből veszed, hogy fideszes vagyok?
"De miből veszed, hogy fideszes vagyok?"
Mert a fideszesek (meg a jobbosok általában) tesznek a leginkább saját honfitársaik véleményére, ha az nem egyezik az övékkel.
Tévedsz!
És mi teszünk a honfitársainkra? Bennünk van hazaszeretet, felelősségérzet a határon túliak iránt, és nem játszanánk mindent külföldiek kezére.
De már unalmas vagy, részemről a téma lezárva.
"a külföldön dolgozó de magyar állampolgársággal rendelkező magyarok eddig is szavazhattak"
- ők már többségükben előzőleg éveket dolgoztak Magyarországon, fizettek minden adót és járulékot
- valószínűleg előbb, vagy utóbb vissza fognak térni Magyarországra, amikor majd ismét fizetni fogják a munkájuk utáni levonásokat
- rendszeresen járnak haza Magyarországra, itt vannak megtakarításaik, itt vásárolnak, ami után adót fizetnek
- általában van idehaza lakásuk, vagy más ingatlanuk
- idehaza él a családjuk (szüleik, testvéreik), akiknek a sorsa egyáltalán nem közömbös számukra
Ne hasonlítsátok már össze ezt a helyzetet egy határon túliéval, aki életében még csak nem is járt Magyarországon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!