Mi a véleményetek, szeretnétek vagy sem hogy Törökország az EU tagja legyen?
Figyelt kérdés
Szavazzatok :)2009. nov. 27. 19:23
21/40 anonim válasza:
Törökország rendelkezik a NATO második legnagyobb létszámú, és az egyik legjobban felszerelt hadseregével, 2 millió katonája van mindig bevetésre készen, modern amerikai vadászgépekkel rendelkezik, szóval szerintem a határok megvédésével nem lenne gond (amelyik hadsereg meg ezen a hadseregen is keresztül jön, az ígyis-úgyis eljön Európáig, függetlenül attól, hogy a törökök EU-tagok, vagy sem). Technikailag is elég fejlettek, én jártam ott, és amikor átmentem Törökországból Bulgáriába, akkor ha nem tudtam volna, hogy fordítva van, azt hittem volna, hogy akkor hagytam el az EU-t. Nem elhanyagolható tényező, hogy ha Törökország is EU-tag lenne, akkor megoldódna a 30 éve kettészakadt Ciprus helyzete is(vagy ha nem is oldódna meg a helyzet egyből, akkor is sokat javulna, és hamarosan biztos megoldódna a helyzet). Kulturálisan ugyan vannak különbségek, ám Törökországban nincs olyan erősen jelen a vallás, mint a legtöbb iszlám országban. Emellett a török emberek nagyon barátságosak és nyitottak, így a kultúra valláson kívüli részét tekintve teljesen jól illeszkednek az európai kultúrákhoz. A vallás meg mint mondtam nem olyan meghatározó. Törökország infrastrukturálisan sokkal jobban csatlakozik Európához, mint Ciprus, de persze ez természetes, mert szárazföldön határos vele, ellentétben Ciprussal. Mindemellett az sem elhanyagolható, hogy ma közel 3 millió török vendégmunkás dolgozik az unióban, tehát nem az a kérdés, hogy beengedjük-e a törököket, mert ők már itt vannak. Sokkal inkább az, amit egy másik válaszoló már írt, miszerint, hogy megmutatjuk-e az iszlám világnak,hogy lehet civilizált módon viselkedni amellet, hogy a vallást megtartják, és aki így viselkedik, az meg is kapja a jutalmát (ezzel nem azt mondom, hogy a többi iszlám országot is vegyük fel az EU-ba, az már szerintem is kicsit sok lenne, mondjuk egy Irán, mint EU-tag:) ). Hogy van más út is, mint az, hogy 3 kiló TNT-kötök egy önygilkosjelöltre, és leküldöm a metróba. Törökország infrastruktúrája pedig óriási fejlődésen megy keresztül, volt olyan év, hogy 600km autópályát adtak át, épül az Ankara-Isztambul nagy-sebességű vasút (olyan mint a TGV, Franciaországban), épül a vasúti alagút a Boszporusz alatt, és még sorolhatnám. A minimálbér 2006-ban 331-Euró volt, tehát nem is az a csórók földje.
22/40 anonim válasza:
Amit az előző válaszoló írt az alapján jöhetnek simán :)
Pluszpont hogy még bírnak is minket :D
Tudja valaki hogy mióta készülnek a törökök az EU-ba? 20 éve? Elég nagy arculcsapás lenne ha nem engednék be őket.
23/40 anonim válasza:
Ne jöjjenek. Az iszlám nem Európába való. Azon felül csak egy kis részük "lóg" be Európába, nekik kelet felé kell nyitódniuk.
24/40 anonim válasza:
Szerintem is át kellene adni a helyünket nekik.
Bár akkor pár év múlva nem lennénk olyan "nagy haverok".Majd ha rájönnek hová igyekeztek...
25/40 anonim válasza:
A válasz megírásának időpontja: ma 09:36
Az iszlám így is jelen van Európában.
Az meg, hogy területének nagy része nem Európában van, Ciprusra is igaz.
26/40 anonim válasza:
ma 10:02
Bevándorlás miatt került ide az iszlám vallás, és ez nem tőzsgyökeres európai dolog.
27/40 anonim válasza:
Igen, ez igaz, de a végeredmény szempontjából lényegtelen. Nézd csak meg Erdélyt! A románok oda bevándorlással kerültek, de most már ők vannak döntő többségben. Mellesleg az iszlám kultúra gyökerei ugyanúgy a zsidó valláshoz nyúlnak vissza, mint a keresztény kultúra gyökerei, így rokonoknak tekinthetők.
28/40 anonim válasza:
Csak az iszlám fejlettségileg kb. ott tart, ahol a kereszténység tartott az 1700-as években.
29/40 anonim válasza:
Na jó, de hol van az törvénybe iktatva, hogy EU tagok csak keresztények lehetnek?
30/40 anonim válasza:
Általában igen, de mint feljebb is írtam a törökországi iszlám sokkal liberálisabb, és fejlettebb az átlagnál. Például Törökországban nem alkalmazzák a sáriát, ami tényleg elég elmaradott, de leginkább ez az iszlám elmaradott része, ez az, ami miatt az emberek( jogosan) azt gondolják, hogy az iszlám a középkorban tart. Viszont az, hogy milyen alakú templomba kell járni, és ott mit kell csinálni, az nem számít elmaradottságnak, vagy fejlettségnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!