Pedagógusok megérdemlik a béremelést?
egyébként fájó pontom nekem ez a téma, bevallom azért, mert amolyan jó kisfiú voltam, mindig érdekelt, hogy a tanárok, a társaim mit gondolnak rólam
ezért sem kezdtem el egyik csajjal járni, aki alattam évfolyamba járt
nem is tudom, ha valaki gimnázium előtt álló srác olvassa ezt:
nem érdemes a tini társak véleményével foglalkozni, meg azzal, hogy mit mondanak a tanárok, mert később se ők, se a tanárok nem fogják fizetni a kolesz szobádat
Az ember magának feleljen meg, mert ha nem így tesz, még évek múlva is keserű lesz a szájíze.
Hú de bölcs vagyok ma este.
De ha már itt tartunk, az ember életének legboldogabb évei felett gyakorol hatalmat a tanár, és ebbe nem sok gondol bele, hogy néha mi kárt tudnak okozni.
Szerintem a gyerekek lelki fejlődését nyomon kellene követni szakemberrel, és aki terrorizálja a gyerekeket, azt felelősségre kell vonni, mert a lelki bántalmazás hosszú távon kártékonyabb, mint a fizikai.
Nekem is panaszkodott szaktársnőm, hogy a társai megverték iskolában sokszor. De akkor hol van a tanár?
Engem is sokszor megvertek, ha belegondolok, de egyáltalán nem bánom, meg kattogok rajta. volt, hogy öltözőben is elvertek minket, mert az idősebb fiúkkal öltöztünk, és beszorítottak minket a zuhanyzó részbe, ott kellett öltözni. De ez szinte soha nem jut eszembe, meg nosztalgiával gondolok azokra a vad évekre.
De én személy szerint a középiskolai depressziós időszakomat bánom, mert többet ki lehetett volna hozni belőle. Pedig ott nem verték egymást az évfolyamok. És igazából nem készített fel a főiskolára.
Hülyeség a múlton kattogni...
De én főként a középiskolás tanárokat ellenőriztetném, hogy miként bánnak a gyerekekkel.
szerintem kellene tanfelügyelőség, az nem ezt ellenőrizte?
Megérdemlik. Ő tanult azért, amiért pénzt kap.
Sokan meg semmit - cigók, szélsősők stb - és mégis kapja a segélyt, ha kéri.
Vannak, akik megérdemlik, mások meg nem. Nekem is voltak nagyszerű tanáraim, voltak csapnivalóak, a nagy részük meg átlagos volt. Most, hogy már a második gyerekem is lassan végigjárja az iskolarendszert,azt mondhatom, a helyzet ugyanez.
Ha ma valakinek az anyagi lehetőségei megengedik, hogy egyetemre járjon, akkor nem érdemes a pedagóguspályát választania, mert ez a diplomások közt a legalulfizetettebb (a szociális munkások mellett). Ha valaki mégis ezt választja, az vagy nagyon szeretne tanítani, és ezért vállalja az egész életen át tartó szerény életmódot, vagy sokadiknak jelöli be a felvételinél, és csak erre veszik fel. Még csak azt sem lehet mondani, hogy biztos megélhetésre számíthat, mert jókora pedagógus-munkanélküliség van. Hiány a műszaki és a z idegennyelvi szakokon van, mert aki azokat tudja, az kétszer-háromszor annyi fizetésért talál máshol munkát fele-harmada annyi stresszel.
A végeredmény pedig az, hogy a néhány fanatikust kivéve a legtehetségtelenebbek kerülnek a tanári pályára, és ez nem túl biztató perspektíva.
Kedves kérdező, ha msc-vel 120 körüli nettóra számítasz, akkor te sem éppen egy sikerszakmát válaszottál (de még csak nem is az átlagot). Mondjuk ez OFF.
Tanáréknál még dívik ez a hülyeség, hogy adjunk béremelést a TANÁROKNAK. Mint minden normális piaci rendszerben a jól teljesítő tanároknak fizetésemelés jár, aki nem jól teljesít annak ejnyebejnye. Ha pedig 2x-3x nem jól teljesít, akkor viszont látásra, van aki betöltse a pozíciót. Ehhez persze szükség van a diákok visszajelzésére is, ami ellen viszont minden tanár úgy ágál, mintha kötelező lenne.
Kitermelné az oktatás is a szakembereket (mint amire sok példa van az fizetős iskolákban), csak ebben maguk a tanárok sem érdekeltek, hiszen ha már egyszer beült a székbe akkor szinte a jóisten sem mozdítja ki őt onnan.
Ha ezt vesszük alapul:
A Horthy korszak idején egy középiskolai tanár fizetése a következő volt: kb. 500 pengő, ami ma
1927
1 kg arany = 3800 pengő
Ma
1 kg arany = 8500000 HUF
1 pengő = 2236 HUF
1118000 forintnak felel meg, mint az USA-ban ma egy tanár fizetése! Elgondolkodtató!!
Persze ez így nagyon leegyszerűsített becslés, viszont jól példázza, hogy akkoriban az értelmiség nagyon meg volt fizetve!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!