Pedagógusok megérdemlik a béremelést?
A másik nagy baj az, hogy az igazán jó tanár is annyit kap, mint aki nem jó.
Azért a való életben melyik rossz hírű orvoshoz, építészhez, asztaloshoz mennek az emberek magánrendelésre, vagy bármiért?
Én a problémát abban látom, hogy a minőségi munkát végző tanár nem kap semmi elismerést.
Ja, és aki írta, hogy micsoda megterhelés a tanárnak, hogy el kell menni a tangyűlésre:
- a hivatás gyakorlása közben az ember örömöt érez, mert az számára pozitív megerősítő; egy lelkes orvos is fáradt az ügyelet végén, de nem úgy, mint a munkáját utáló éjjeli őr
A munka az kínlódás. Írt erről Mark Twain egy jó kis sztorit: a srácról, akinek festeni kellett egy kerítést. (már elfelejtettem a címét). Lehet más írta, már nem emlékszem.
Orvosnak, pedagógusnak ne az menjen, aki megélhetési formát keres. Az más, hogy azért honorálni kellene a tudását. Elismerem.
Erről lehetne estig vitázni, ezért is jó téma.
Még eszembe jut, hogy szegény tanárnak ülésre kell menni.
Vannak olyan diplomások (agrármérnökök), aki portában dolgoznak, és a szükségüket nem mehetnek elvégezni, csak amikor megengedik nekik.
ja, és egy doki sem mehet a műtő közelébe, amíg nem fejezi be az iskolát, a szakorvosit
egy ügyvédnek is meg kell csinálni az 5 év egyetem után az ügyvédjelölt időszakát
főiskolai mérnök diplomával tervezni nem lehet, csak karbantartani
az meg szerintem alap, ha gimnáziumba adom a gyereket (valószínű tovább akar menni), akkor olyantól tanuljon, aki maga is végig tudta csinálni a főiskolát
az meg, hogy a gyerekeket nem érdekli semmi, és sír, ha nem a rajzfilmes 60-70 ezres táskát kapja meg:
a gyereket vállalók feladata lenne, hogy ne a TV nevelje fel a kövi generációt. nagyszülők nem segítenek, mert nem szokás.
siralmasnak látom a szociológiai folyamatokat
Tv-n nevelkedett felnőttől meg mit várjon az ember? A kognitív képességek nem 20 éves kor után alakulnak, nem akkor kell a verset tanulni.
Én nem szívesen lennék tanár, vagy pedagógus. Ha nem válogatott gyerekek között van az ember, akkor szélmalomharc, elismerem.
De ha csak egynek is segít az a tanár ember/nő, akkor már megéri. szerintem
engem ez érdekel, siralmasnak tartom a mai társadalom érzelmi/értelmi intelligenciáját
elbeszélgetek magammal
én is jártam főiskolára, msc-t próbálom befejezni, de én sem várok havi 110-120 rugónál többet kezdetben
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!