Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Pedagógusok megérdemlik a...

Pedagógusok megérdemlik a béremelést?

Figyelt kérdés
2013. dec. 27. 11:01
1 2 3 4 5 6
 41/55 anonim ***** válasza:
Igen nem mehetnek ki . És úgy tudom ez az egyik legnagyobb bajuk a szeptemberi változásokkal. Én nem is értem a felháborodásukat. Vége számikra az otthoni takarításnak főzésnek mosásnak is .És lyukas órájukban még a piacra se mehetnek ki. Ez a kiváltság már csak a polg.m.-i hiv. dolgozóinak maradt meg nálunk.
2013. dec. 27. 19:41
 42/55 LazyJones ***** válasza:
77%

Elnézve azt a sötétséget, amit a válaszolók többsége idebüfögött, nos lehet, ha ekkora barmokat nevelt ki egy iskola, akkor az ottani tanárok tényleg nem érdemelnek fizetés emelést.

Abba viszont senki nem gondol bele, hogy a tanároknak KELLENE felnevelnie értelmesen, érzelmesen a következő generációkat. Gyáripari munkás kitermeli a költségeit. Taps. Hogyan termelné ki, ha se írni, se olvasni, se számolni nem képes? Kikből lennének diplomások, kutatók, fejlesztők, szakemberek, ha még az alapokat se tanítaná meg nekik senki? A probléma valahol ott kezdődik, hogy jelenleg a tanárokat mindenki leköpi a névleges óraszám miatt, és idebüfögik, hogy jaaajj téli meg nyááááááriszünet. Attól, hogy a sok gyerek nem megy iskolába, attól még nem áll le az élet, a tanárok nyári szünete például majdnem egy hónappal kevesebb, mint a diákoké. Ha egy normális munkás kiveszi a szabadságait nyárra és télre (feltéve, hogy egyben kiadják nekik), kb ugyanannyi pihenőt kap. Üzemben is van tervezett leállás, gyakran egy hónapos időtartamban is, amit a szabadságból osztanak ki, mégsem hisztizik mindenki, hogy brühü, nekik egy hónap szabadság jár!

Azon egyik hőzöngő sem gondolkodik el, hogy talán a pénzügyi, és társadalmi megbecsülést kellene megint normális szintre növelni ahhoz, hogy a tanári pálya ne egy "hát, jobb nem jött össze" jellegű vészmegoldás legyen, hanem egy olyan cél, amit érdemes csinálni, és érdemes JÓL csinálni? Régebben a tanári hivatás valamiképp elit hivatásnak számított, a jobbak közül is válogathattak, és ezért működött jól az oktatás, ezért volt régebben nemzetközi szinten is híre a magyar iskoláknak. De most őszintén, ki tanulna 5 évig azért, hogy egy szakmunkásnak megfelelő fizetést kapjon élete végéig, miközben mindenki őket utálja?

2013. dec. 27. 19:43
 43/55 A kérdező kommentje:

nem gondoltam volna

érdekes, a médiában nem ezt kommunikálják

2013. dec. 27. 19:44
 44/55 A kérdező kommentje:

lazyjones: mindig aki mondja

mi itt maximum a másik véleményébe kötöttünk bele, nem személyeskedtünk

2013. dec. 27. 19:45
 45/55 A kérdező kommentje:

az tanul 5 évig, akinek van hivatástudata, és szeret tanulni

én is tanultam, és élveztem: a az órákat, a társaságot, és mindnt

azért az sem mindegy, hogy milyen emberek között kell dolgozni:

hozzám hasonszőrűekkel, vagy olyan helyen, ahol idegennek érzem magam.

Meg azért egy jó tanárnak nem kell félnie , hogy az utcára kerül, főleg, ha természettudományos tárgyakat tanít. Én pl, ha egyetemet végzett biológia tanár lennék, tuti nem paráznék, hogy nem lesz melóm. Csak egy biosz szak elvégzése kőkemény munka.

És itt nem arra hegyeztük ki a dolgot, hogy van-e szünetük nyáron.

itt kialakult egy értelmes párbeszéd, de mindig jön valaki, aki magát mások felé helyezi... alaptalanul egyébként

2013. dec. 27. 19:54
 46/55 anonim ***** válasza:
42-es azért meg nézném én melyik ember kap 3 hónap szabadságot egy évben. Ha így lenne egy multi se települne ide. Úgy hogy ezzel hazugságot mondtál mert nincs még egy munkahely ahol ennyi szabad időd van. Nem még hogy egybe adjanak ki sokat. És senki nem mondta hogy én vagy bárki irigyli amit csinálnak. Csak az lett itt kiemelve hogy ne beszéljenek úgy hogy az ő munkájuk van mindenek felett és felsőbbrendűek mindenkinél. És hogy hogy képzel olyan szigorítást az állam hogy a fizetéséért bent kell 8 órát tartózkodni az iskolában.
2013. dec. 27. 20:06
 47/55 LazyJones ***** válasza:

Nem csak azok tanulnak 5 évig, akiknek van hivatástudata. Jelenleg diploma nélkül az ember kb halott munkaerő, úgyhogy rengetegen azért ülnek végig valamiféle főiskolát vagy egyetemet, hogy LEGYEN egy diploma, akkor is, ha soha az életben nem fogja használni.

Te tanultál, és élvezted, és ez esetben azt mondom, szerencsés voltál. Nekem egy olyan életpályától vette el a kedvemet a tanulóközösség, amire éveken át vágytam és készültem.

Abban sajnos nincs igazad, hogy egy jó tanárnak nem kell félnie, hogy az utcára kerül. Egyrészt az igazgatók kezéből kivették a munkáltatói jogköröket, úgyhogy nincs beleszólása abba, hogy melyik tanárt kell alkalmaznia, vagy melyiket kell elbocsátania. Innen jön az, hogy nem lehet kialakítani olyan munkaközösséget, ahol azok vannak együtt, akik szeretnek és tudnak is együtt dolgozni, ugyanis egy szinttel felettük hoznak meg minden döntést. Ebből következik az, hogy a családomban levő matek-fizika szakos tanárnak igenis kell tartania attól, hogy 30 év munkaviszony után, tanulmányi versenyeredményektől függetlenül bármikor elvehetik az állását.

Egyébként nem konkrétan neked szólt a válasz, de amikor ilyeneket olvasok, mint pl:

"Mindegy, a lényegen nem változtat, a 99% egy semmirekellő."

"A másik meg hogy valóban az a bajuk, h dolgozniuk kell és már nem működik a bemegyek 8-kor, letoltok egy órát 8 45-ig, aztán kimegyek a városba császkálni, mert a következő óra 11 40-től lesz."

" Igen ez mindíg is jellemző volt hogy a tanárok különbnek és felsőbbrendűnek képzelték magukat."

"Főleg, h nyári szünettől kezdve minden van, lyukasóra stb. "

Akkor igenis azt érzem, hogy a válaszadók többsége köszönő viszonyban sincs a pedagógusi pályával, és annak hátulütőivel.

Ott van pl. a kötelező bent eltöltött munkaidő. Persze, minek hisztiznek, hogy bent vannak x órát, amikor másnak is kell. Nos akkor számoljuk azt, hogy az első óra kezdődik 8kor. A 7. 8. tanóra véget ér 4kor. Annak a tanárnak, amelyiknek aznap összesen 2 órája van, mondjuk első és 8., bent kell lennie 7:45től délután 4ig. Mindezt úgy, hogy papíron ő két órát tartott meg.

"vidékéki gyógyszerész a patikában 150 rugót klap havonta, pedig 25 X annyit tud, mint egy pedagógus"

Ezzel is vitába szállnék. Egy pedagógusnak, teljesen más tudás és ismeretanyaggal kell rendelkeznie, mint egy gyógyszerésznek pl. Egy gyógyszerész ráállt arra, amit gyógyszerészként kell tudnia. Egy egyetemet végzett pl. gimnáziumi kémiatanárnak pedig MINDENT az egyetemi szintig bezárólag. (van gyógyszerész a családban, ezért merem ezt így kijelenteni)Gyógyszerészként aligha van pl szüksége arra, hogy a fémek szerkezeti felépítéseit, ötvözési eljárásait, a gumigyártás menetét napi szinten ismerje. Egy kémia szakos tanárnak viszont naponta kell különböző évfolyamokon tanítania, eltérő tananyagokat, vagyis mindegyikre szüksége van.

2013. dec. 27. 20:18
 48/55 A kérdező kommentje:
elismerem, igazad van
2013. dec. 27. 20:28
 49/55 anonim ***** válasza:

Már a nevében is benne van, hogy lusta.

Azon meg csak nevetni tudok, h szerinte megegyezik a tanárok szabadságának száma a gyári munkáséval.

Június 25-től otthon vannak kb aug 25-ig.

Ez tisztán két hónap és akkor legalább 3 hét a többi szünet, ami majdnem 3 hónap összesen.

Senki más nem kap ennyi szabadságot, legtöbb helyen 20-30 nap.

Szal ne játszuk már túl a szerepünket....

2013. dec. 27. 20:31
 50/55 A kérdező kommentje:

én ennyire a szabadságos dologban nem vagyok benne, nem tudok megalapozott infót adni

De most az jutott eszembe, hogy a férfi tanárokat jobban kedveltem

2013. dec. 27. 20:47
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!