Pedagógusok megérdemlik a béremelést?
Ha már felhoztátok a betanított munkást: én nem csináltam még ilyet, de szerintem, ha nem nyomom össze a napi hét ezer műanyagot, akkor találnak helyettem mást.
én szerintem a pedagógusnak a jól végzett munkáját kellene megfizetni
Mert manapság a tanárkodás nem hivatás, hanem megélhetési forma. És a probléma itt kezdődik.
Nem tudom hogy jött ki a 30 óra, de ezek szerint a számolás nem nagy erősségetek. Akkorhát vessük bele magunkat a számtan szépségeibe!
Gondolom az az ominózus szám az alábbi képlettel jött ki:
6x5=30. Ugye a napi átlag órák száma szorozva a munkanapok számával.
Zseniális logika, tessék egy piros pont, mehetsz haza!
És most jászunk valóságosdit!
4-5 évig szopik egy egyetemen vagy főiskolán, mire egyáltalán iskola közelébe mehet, plusz még rá is kell fizetnie, mivel az állam ilyen éren nem túl bőkezű, tehát, ha nem egy ejnstejn, akkor komoly pénzbe kerül neki a móka, ha meg igen, akkor jó hülye, hogy tanár akar lenni. Egy rakás szart tanul, ami valószínűleg soha nem fog hasznosítani, vagy tanítani, de ez a kötelező béka, amit le kell nyelnie.
A tanár úr/nő általában a reggeli csengetés előtt 30 perccel már bent van és készül az első órájára, bár a jobbja ezt otthon már megteszi. Utána bemegy 45 percre 30 idegesítő kölök közé, akik azon vannak, hogy ellehetetlenítsék a munkáját, de sebaj, ő megtartja és beléjük sulykolja, nem, nem tanítja, mert ahhoz egy nyílt, befogadó réteg kéne, amiből kb. 3-4 darab van egy osztályban, akiket rendre elnyom a többi állat. Utána van 10 perce, hogy felkészüljön a következő óra, jó szívvel 15, közben még intézi a papírmunkát, eszik, iszik, konzultál, fejen áll, szóval minden olyat elvégez, amire 10-15 perc tökéletesen elég (szarkazmus a gyengébbek kedvéért - a szerk). És kezdi elölről, de ezúttal 30 másik embernek egy másik témát. És megint szünet. Ezt eljátssza 6-7 alkalommal. Utolsó óra után van, hogy nem is megy haza, mert, hozzám hasonlóan, a "ne vigyük haza a melót" iskola elveit vallja, így marad még bent 2 órát. Ha nem, akkor otthon szarakodik a tesztekkel meg a dolgozatokkal, ami nagyon jó időtöltés, pláne, ha van családja. Arról nem is beszélve, hogy a kötelező heti értekezletek még rádobnak egy-másfél órát az iskola idejére, amit ki se hagyhat. Ha egy általános iskolás tanárról beszélünk, akkor helytálló a hat órás dolog, viszont neki még kísérgetnie kell ide-oda egy rakás örökmozgó gyereket, akik annyira figyelmetlenek, hogy bármelyik percben aszfalt poszterré változtathatja őket egy autó, ami nem jó pont a tanár részére, arról nem is beszélve, hogy az általános iskolákat rohamosan építik le, így tepernie kell a szerencsétlennek, ha játékban akar maradni.
Tehát összegezzük milyen finomságok jutnak egy magyar tanárnak:
- Min. 8 órás munkaidő.
- Átlag 130k nettóba (fun fact: kb ennyibe kerül neki egy félév az egyetemen, ha szerencséje van).
- Félelem az elbocsájtástól.
- Otthoni munka.
- Napi 120 emberrel kell foglalkoznia, akiknek a nagy része annyira becsüli őket, mint a seggükből kijövő dolgokat.
- Változó környezet.
- Az új kerettantervhez való folytonos alkalmazkodás.
- Kegyetlenül sok türelem.
az elbocsátást pontos "j" nélkül kell írni, mert az hiatus
segítek: a hiatus a latin hio=ásítani szóból származik
de az biztos, hogy a 2-3 értelmes embert a többi elnyomja, és igenis léteznek gonosz gyerekek, ezt a pszichológusok is állítják
a gonosz felnőtt sem a széplelkű gyermekből nő ki
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!