Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Igazságosan döntött a Kúria a...

Igazságosan döntött a Kúria a devizahitelesek ügyében?

Figyelt kérdés
[link]
2013. dec. 17. 09:53
1 2
 11/16 nagynori212 válasza:
Még nem döntött minden kérdésben, sőt, a legfontosabb kérdésben nem döntött, abban várja az Európai Bíróság döntését.
2013. dec. 17. 13:15
 12/16 anonim válasza:
Nem tudom,ugyanis nincs hitelem,viszont valamilyen szinten sajnálom ezeket az embereket,mert lakást,autót,nagyobb értéket képtelenség venni önerőből. Persze hogy boldog boldogtalan hitelt vesz fel.Külföldön mindent hitelre vesznek az emberek,telefont tvt,autót,egyszerre 4-5 hitelük van és mégsem annyira magas a kamatláb. Pl egy 6000 eurós autóra csak 500 eurót kell ráfizetni,ez otthon,a dupláját jelentené. Barátom 3 hitelt fizet és mindet kitudja fizetni. Szerintem jövedelemhez kéne kötni,meg kéne találni az arányosságot. Persze hogy nem tudják az emberek fizetni a 100 ezer ft-os kölcsönt,mikor összesen keresnek jobb esetben 200 ezer ftot,a végén még kajára se jut. Miért kell több mint a felét visszafizetni,miért célja a banknak az hogy csődbe menjenek a családok?Sokkal egyszerűbb lenne,ha megállapodna mindenki a bankkal,egyénileg,hogy csökkentsék a törlesztőrészletet,kinek hogy engedi a nadrágszíja,ezt szerintem másképp nem lehet.
2013. dec. 17. 14:58
 13/16 anonim ***** válasza:
A bíróság feladata a jog szerinti döntés. Nem a kormány szája íze szerinti. Bár nem csodálkoznék ha lassan ez is bekövetkezne. Éljen a "jogállam" !
2013. dec. 17. 16:25
 14/16 anonim válasza:
100%

Én szerintem egyetlen egy dologgal van gond. Az pedig: A korlátlan, feltétel nélküli, egyoldalú szerződésmódosítás joga.

Ilyen törvény máshol is van. De nem feltétel nélküli, és nem korlátlan. Náluk ez az apróság, MINDEN létező szolgáltatási szerződés alappontja. Legyen az bank, biztosító, telefon-előfizetés, internet, tv, akármi.

Nem tudom milyen ország az, amelyben egy egyszerű szolgáltatótól függ több az ország sorsa.

Én egy hónapja írtam alá egy internet előfizetést az egyik legnagyobb szolgáltatónál. Az egyik pontja persze kimondja a szerződés egyoldalú módosítását. Innentől a szolgáltató kezébe vagyok. Most jelenleg 6000-et fizetek, de lehet, hogy a jövő hónaptól 600 000-et. Majd eldöntik. A tisztességtelenség és az aránytalanság elve ilyen esetben nem érvényesül a kúria szerint, mert ki volt kötve a szerződésben.

Szerencse, hogy nincs benne az, hogy lelőhetnek!

2013. dec. 17. 16:55
 15/16 anonim ***** válasza:

a bíróság igazságosan döntött, tekintve, hogy egy független igazságszolgáltató szerv,

Akkor te miért fellebbezel,minden téged hátrányosan érintő ítélet után? Mert nehogy azt állítsd,hogy még nem tetted!

2013. dec. 21. 08:39
 16/16 anonim ***** válasza:

Nem döntött a megtévesztés kérdésben.

Ezt a kérdést az ügyészségeknek kell feltenni.

2013. dec. 21. 23:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!