A megemelt tranzakciós adó nem a devizahitelesek "megsegítésére" megy?
Nehogy már az adózók fizessék a hitelesek tartozását!
Ne érts félre, nem az uzsorabankok pártját fogom, de non sense hogy az emberek dobják össze azoknak a tartozását akik autót, lakást plazmatv-t vettek hitelből. Annak idején az MSZP-s vezetésnek nem volt érdeke közbelépni, azokon kell számon kérni.
Miért nem rendszabályozzák meg a bankokat? Miért engedi a kormány hogy az emberekre terheljék át a banki adókat?
Akármit csinál a kormány, mindig az embereken verik el a port. Most megint a bakok. Ez is kiválóan sikerült.
"A megemelt tranzakciós adó nem a devizahitelesek "megsegítésére" megy?"
Nem.
Amúgy egyrészről kell, hogy a devizahitelek miatt bajba került emberek visszatérjenek a fizetőképes emberek közé, ami segítHET a gazdaság növekedésében, középtávon. Ugyanakkor valóban ne járjon rosszabbul az, aki nem vett fel (nem került bajba) a devizahitelek miatt, tehát őket később, amikor van rá lehetőség kompenzálni kellene például adókedvezménnyel. Én egyébként is azon az állásponton vagyok, hogy a lehető legtöbb segítséget, támogatást adókedvezmények formájában kellene adni, amihez amúgy egy jó alap lehet az egykulcsos adó és az adójóváírás kivezetése.
Dehogy... a kormány a tranzakciós adót és a szektorális különadók milliárdjait a saját gazdaságpolitikai ámokfutása okozta lyukak betömésére használja, a devizahiteleseket érdemben nem segíti saját erőből, csak látszatintézkedésekkel (pl. ócsai lakópark), minden más esetben a bankok testrészével veri a csalánt (lásd előtörlesztés).
Az, hogy idáig jutottunk, igazából az állam felelőssége: ha a szabályozói környezet nem engedte volna ilyen típusú hitelek kiadását, akkor a bankok sem vittek volna ilyeneket a piacra, az emberek se vették volna fel. De könnyű a bankokra mutogatni, amik igazából csak azt tették, amit minden EMBER is szeretne: minél több pénzt kapni.
Meg kell érteni, hogy a banknak a fogyasztó által van pénze..
Mivel a bankok a deviza hitelesek által bebiztosították magukat, ( vagyis nem tudnak vagy nagyon nehezen tudnak csak bankot váltani ) így azt csinálnak, amit akarnak ...
Aki megteheti az váltson bankot, menjen egy kisebb pénz intézethez, aki még versenyzik az új ügyfelekért.
Meg fog lepődni! Ingyenes kártya használat, ingyenes pénzfelvétel, stb stb hiszen annak fog örülni, hogy van egy ügyfél aki x összeget ad a banknak, hogy kezelje a pénzét ..
Tetszik, hogy nem ez volt a kérdés, de az első válaszoló már meg is mondja a "frankót"...
Ha ennek az egésznek a vége az lesz, hogy bsznak segíteni bárkin is, akkor is elérték a céljukat. Akkora széthúzást sikerült generálni az emberek között, hogy ebből az országból emberi idő alatt nem lesz normális hely...
Egyébként nem. A bank a rá kiszabott banki különadót terheli át az emberekre, mert "nem tudják már lenyelni". Nem baj, azért védjük a szegény bankokat, nehogy má' jó legyen a hiteleseknek hőőő!
# 6:
Mondj légyszíves egy ilyent, aminek van több automatája Győrben. Én már kerestem, de nem igazán találok. Ráadásul azt hallani, hogy a kisebb intézeteket államosítani fogják, vagy valami ilyesmi...
Arra is.
A tranzakciós adó bevétele évi 50 milliárd körül van.
Ha jól emlékszem azt olvastam a deviza alapú lakáshitelek forintosítása évi 30-40 milliárdba fog kerülni az államnak évente.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!