Ez a nagy fideszes devizahitelesek megmentése? November elsejei határidő a bankoknak?
"a 20 millió forintnál nagyobb összegű hitelt felvevők is élhetnének a lehetőséggel"
No'iszen, akinek nem elég a 10 milliós lakás / családi ház, meg 1-2 milliós önrésszel 20 milliós hitelt vesz fel, azt valahogy nem tudom sajnálni. Biztosan belém nem szorult elég empátia.
(7 milliós panellakásból írok, havi 300 a nettóm. Nem az irigység beszél belőlem ;) )
A Fidesz hazárdjátéka alapján, amit ők fiskális politikának csúfolnak, igencsak nehéz eldönteni, hogy csak blöff volt a dolog, amit ügyesen lerendezett a bankrendszer, vagy ez csak az első felvonás, a bankok betörésére kiötlött akciótervéből.
Majd kiderül...
Én 25 milliós(hitel mentes) téglaépítésű lakásból írok, közel 420 a nettóm, nem multinál dolgozom, beszélek 3 nyelven és sajnálom a devizahiteleseket.
De megmenteni nem fogja őket az Orbán kormány, aki erre vár, az nagyon rá fog pacsálni.
nagy tevedesben van aki "megmentesrol" beszel.
LE kell leplezni az evszazad csalasat. Ezt a 2/-ad nem akarja megtenni.
ITT TRUKK, IGY VAGTAK AT A BANKOK MINDENKIT
A devizahitel válságnak mindhárom szereplője (bank, kormány, hitelfelvevő) hibás.
- A kormányok azért, mert táptalajt adtak annak, hogy ilyen hitelekből éljenek az emberek
- A bankok azért, mert olyan konstrukciókat hoztak létre, amivel a deviza került előtérbe
- A hitelfelvevő azért, mert a legtöbb esetben csak azt nézte hogy minél kevesebb legyen a havi törlesztő, és felelőtlenül vettek fel különböző hiteleket
Így mindhárom szereplőnek vállalnia kell a felelősséget és ki kell vennie a részét a megoldásban.
Én Ft hiteles vagyok, nekem minden éveb kevesebb a törlesztőm. Ajánlották a devizát nekem is de kockázatosnak találtam.
Ha a devizahiteleseket segítik, akkor a Ft hiteleseket is segítsék, különben ez diszkrimináció.
Átvertek mindenkit kivétel nélkül. Azokat is akik a panel lakásban laknak, azokat is akik kertes házban laknak, ügyvédeket, orvosokat, gyári munkásokat egyaránt. De még saját alkalmazottaikat is.
A bankok nagyon is számítottak a forint gyengülésére, várták mint a messiást.
Amit a kamattal művelnek az tragikomédia. Miközben a CHF LIBOR csökkent, a magyar bankok összekacsintottak és kamatot emeltek.
A kormány lefölözte a hasznot, és barátságosan megveregette a bankárok vállát.
Mellesleg kilakoltatás ma is volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!