Miért akarnak szavazni az Erdélyi magyarok Magyarországon?
Nem kérdőjelezem meg, hogy magyarok, nem erről van szó, de ha egyszer nem itt élnek, nem ennek a kormánynak a változtatásai érvényesülnek rajtuk, és nem is ennek adóznak, akkor miért kéne nekik is dönteni róla, hogy ki legyen itt kormányon?
Nem befolyásolja őket semmiben, és nem is érzik magukon mit csinál a jelenlegi, csak a híradóból, és a rokonoktól értesülnek róla...
""Barátom az MSZP népszavazást írt ki a határon túli Magyarok szavazati jogának a megadásáról, és az anyaországi Magyarok nagytöbbsége szavazott ellene. remélem érted?""
Tájékozatlanságod miatt butaságokat írsz!
Ha nem vagy tisztában a dolgokkal előbb legalább néznél utána.
A második válaszoló vagyok, és azt árulja el már nekem valaki, hogy miért lett a beírásom 0-ra lepontozva, hiszen csak tényeket közöltem, nem pocskondiáztam senkit és semmit, még csak véleményt sem mondtam. Ezek a 3 tény a következő volt hozzászólásomban:
Tény1: Akinek nincs bejelentett lakcíme Magyarországon viszont Magyar állampolgár az csak a pártlistákra szavazhat, egyéni jelöltekre nem! Ez vonatkozik a frissen "belépett" Magyar állampolgárokra is és azokra is akik külföldre távoztak és e mellett megszüntették a lakcímüket (mert pl elárverezték a házukat, vagy csak nem akarnak már itt élni).
TÉNY2: Mások is leírták a friss Állampolgárságúak közül kevesen fognak élni a lehetőséggel. Pont azért mert közülük is sokan érzik azt hogy aki itt él az döntsön a saját sorsa fölött.
TÉNY3: Nem tudja senki előre hogy ennek a "beszavazásnak" milyen eredménye lesz. Vagy módosít -e egyáltalán bármin. egyszerűen megjósolhatatlan.
És akkor ha ezeket összeadjuk akkor kb megválaszoltam a kérdező kérdését is! Nem akarnak ide szavazni, nem azért kérték az állampolgárságot!
Na most ha van valakinek ezekre bármi cáfolata akkor linkkel igazolva kérném.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!