Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Ezt mégis hogy gondolta...

Ezt mégis hogy gondolta Gyurcsány?

Figyelt kérdés
Azzal van mostanában, hogy csak az szavazhasson, aki az országban él, és adózik(!). Számítások szerint a határon túli magyarok szavazata 1, vagy 2 mandátum sorsáról dönthet Jó, játszodjunk az ő szabályai szerint: akkor ne voksolhasson a feketéző, a leszázalékolt, a segélyre váró, a munkanélküli, a nyugdíjas, elvégre már nem adózik, szavazhatott eleget életében. Ugye?

2013. dec. 10. 19:54
1 2 3 4 5 6 7
 11/62 anonim ***** válasza:

"Fel nem tudom fogni miért fáj neked, hogy ő is szavazhat. "

Fel nem tudom fogni, miért akar annyira szavazni, mikor idehaza fényesre van neki nyalva.... a mi pénzünkből.

2013. dec. 10. 20:38
 12/62 anonim ***** válasza:
72%

"Kedves első válaszoló, majdnem az összes EU-s országban van szavazati joguk a határon túli kettős állampolgároknak. "

Jah, csak azok az emberek alapból az országban éltek, onnan vándoroltak el vagy mentek ki dolgozni, így ezzel nincs mit tenni, ez nem is baj.

Viszont nálunk az egybites memóriájúak azok az emberek akik elfelejtik, hogy nem úgy kezdődött a történet, hogy nem adunk szavazati jogot a kettős állampolgárainknak, hanem ott, hogy osztogatjuk az állampolgárságot csak azért, hogy aztán szavazhassanak. Ez viszont baj.

Tegyük fel, hogy gyerekkoromban Amerikából érkeztem ide, akkor most vajon mennyire lenne jogos, hogy én odaszavazok? Olvasom a neten, hogy mi megy arra, de marhára nem vágom az ottani viszonyokat, de szavazhatnék nyugodtan, hisz nem érzem meg a hatását, ez vajon normális?

2013. dec. 10. 20:40
 13/62 anonim ***** válasza:
21%
Az tetszik, hogy ilyen politikailag korrekt, meg toleráns világban élünk. Minden elhajlást tolerálunk, fizesse a TB a tibeti meleg mozgáskorlátozott bálnák nővé operálását, de na nehogy má' a határontúliak beleszójjnak má' a mi dógainkba!
2013. dec. 10. 20:42
 14/62 anonim ***** válasza:
62%
Még egy kérdés: a gyáva Orbánotok miért nem szólt a határon túliak szavazati jogának megadásáról a 2010-es kampányában egyetlen árva szót sem? Talán mert tudta, hogy 2004-ben világosan elmondtuk erről a véleményünket, azaz, hogy nem akarjuk?
2013. dec. 10. 20:46
 15/62 anonim ***** válasza:
72%
Igaza van Gyurcsánynak, egyre szimpatikusabbak az új gondolatai.
2013. dec. 10. 20:47
 16/62 A kérdező kommentje:
Nem értem, milyen oriási nagy előnyöket kaptak a határon túli magyarok. Én is Erdélyből származom, 2009 óta élek Pesten. Soha 1 Forint támogatást nem kaptam se a Fidesztől, se a szociktól, se a Jobbiktól, se senkitől. Az valahogy nem zavar pár embert, hogy a cigányokra "segély", meg "integráció" címszó alatt havonta milliárdokat költünk, hogy fussa csak nekik bőven italra, meg bagóra, illetve 1-2 sörrel, felessel tízezrével veszik meg őket választások előtt, de, hogy egy határontúli magyar kap állampolgárságot, meg 199-ből majd 1-2 mandátumról dönthet, na azt már ne, ugye?
2013. dec. 10. 20:48
 17/62 anonim ***** válasza:

"2004-ben világosan elmondtuk erről a véleményünket, azaz, hogy nem akarjuk"

Nem igaz. Az "igen" - szavazatok voltak többen, csak nem érte el sem a "nem", sem az "igen" - ek száma az érvényességhez szükséges 25 % - ot.

2013. dec. 10. 20:50
 18/62 anonim ***** válasza:

"Az "igen" - szavazatok voltak többen, csak nem érte el sem a "nem", sem az "igen" - ek száma az érvényességhez szükséges 25 % - ot."

Nem mentünk el. Én sem mentem el, szándékosan, mert rossz kérdésre nem lehet jó választ adni. Orbán gyáva és aljas húzása a szavazati jog megadása, cseppenként, sunyin adagolja a gyalázatot, mint ahogy a farkas is mancsról-mancsra furakodott be a malacok házába. 2018-ra le merem fogadni, hogy meg fogja adni a teljes szavazati jogot, hadd döntsön már egy kolozsvári vagy kassai a mi adónkról ugyanolyan súllyal, mint mi.

2013. dec. 10. 20:55
 19/62 anonim ***** válasza:

"Komolyan, ha 80-as iq alatt nem járna szavazójog, nagy szarban lenne a balliberális banda..."

Mire fel ez a felfuvalkodott önteltség?

2013. dec. 10. 20:56
 20/62 anonim ***** válasza:
25%
65%-os, kifizetem neked azt az összeget, amit a te adódból a kinti magyarokra költenek, csak fejezd már be ezt a hülye "a mi pénzünkből" szöveget. Ezt még normális ember szájából nem hallottam, komolyan. Gyöpi komcsikéból viszont gyakran.
2013. dec. 10. 21:02
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!