Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Tudom hogy páran utálni...

Tudom hogy páran utálni fognak a kérdésemért: miért kell támogatni a nagycsaládosokat?

Figyelt kérdés
Mindenki annyi gyereket vállaljon amennyit el is tud tartani. A nagycsaládosoknál észrevettem (tisztelet a kivételnek) hogy jobban élnek, mint a gyermektelenek, vagy az egy-két gyerekesek. Rengeteg támogatást kapnak, de öszintén nem tudom miért? Ha valaki bevállal 3-4-5 stb gyereket, akkor az feltételezem anyagilag tudja hogy megteheti hogy több gyermeket vállaljon. Mindenki azzal jön hogy a nagycsaládosokat segíteni, támogatni kell. Aztán jön a nyugdíj blabla, hogy ök értéket teremtenek vagyos majd a gyerekeik fognak. Egy nagy... A mostani generációnak sincs munkája, tömegesen menekülnek a fiatalok külföldre. Szóval miért kell a nagycsaládosokat ennyire támogatni? (senkit nem szándékoztam megbántani)
2013. dec. 5. 16:57
1 2 3 4
 31/40 Macungo ***** válasza:
14%

Hát megtaláltad az egyetlen csoportot akiktől tényleg nem sajnálom a támogatást. Ilyen hülye kérdést csak gyerektelen tehet fel...

Kívánok neked olyan öregkort ahhol a kis jól megérdemelt nyugdíjaddal bezárkózól a házadban, se kutyád se macskád aki rád nyitná az ajtót és folyamatosan romák próbálják kifosztani a kis vagyonkádat, mert a környéken nem él senki más egy darab fehérember se. Szép időskort neked..

Mi is 4-en vagyunk testvérek egyszerű munkás emberek gyermekei, igen szegények voltunk mint sok nagy költőnk, festőnk és más értelmiségiek.. Mindannyian dolgozunk egyik bátyám írt könyvet is családot alapítottunk szeretetben rendezett körülményekközött élünk... Én tisztelem azokat az embereket akik mernek 3 vagy több gyereket vállalni. Vannak ismerőseim, nem kell annak a gyereknek elmondom sokminden gyönyörűen öltöztetik őket jól tápláltak tisztelettudóak és boldogan élnek.

Miért ez fáj neked ez a legnagyobb igazságtalanság az életedben, hozzáteszem nem igazságtalanság, azért mert Te önző vagy és a kis fizetésedből egyedül nem tudsz megélni és nem is akarod a pénzed magadon kívül másra költeni még nem jelenti azt, hogy ugyanannyi pénzből élők akik gyereket nevelnek, ami a legnehezebb és legszebb dolog, persze dolgoznak is miért ne kapjanak támogatást amikor ennyi gyereket adtak ennek az országnak?! Ne válaszoljál kérlek.

Ez olyan "igazságtalanság" mint, hogy a nők miért nem fizetik ki a szórakozóhelyen az 1000 Ft-os belépőt miért csak a férfiak.. Komolyan mondom itt súllyos problémák vannak és kérlek neeeeeeeeee vállaljál gyereket, elég belőled egy is.

2013. dec. 5. 20:19
 32/40 A kérdező kommentje:
Kedves utolsó! Nem tünt fel hogy a hozzáállásoddal a kissebbséghez tartozol? Ezt arra értem, hogy rajtad kívül senki sem nyilvánult meg ennyire rosszindulatúan mint te. :-) Hát igen, több gyerekhez több türelem és nevelés kell. Nálad a türelme elfogyhatott a szüleidnek, ezt tükrözi vissza a rosszindulatod. Rajtad kívül is írtak ide olyanok akik nagycsaládban nöttek fel, mégsem reagáltak ennyire rosszindulatúan mint ahogy te. Erröl ennyit. :-)
2013. dec. 5. 20:28
 33/40 A kérdező kommentje:

"Miért ez fáj neked ez a legnagyobb

igazságtalanság az életedben, hozzáteszem

nem igazságtalanság, azért mert Te önző

vagy és a kis fizetésedből egyedül nem tudsz

megélni és nem is akarod a pénzed magadon

kívül másra költeni még nem jelenti azt,

hogy ugyanannyi pénzből élők akik gyereket

nevelnek, ami a legnehezebb és legszebb

dolog, persze dolgoznak is miért ne

kapjanak támogatást amikor ennyi gyereket

adtak ennek az országnak?! Ne válaszoljál

kérlek."

Ezzel nem engem minösítesz, hanem magadat, de észre sem veszed. Ez az igazán súlyos probléma. :-)

2013. dec. 5. 20:30
 34/40 A kérdező kommentje:

Végezetül:"...ennyi gyereket

adtak ennek az országnak?! " Szóval szerinted az emberek nrm maguk miatt vállalnak gyereket, hanem az ország miatt? Téged sem magad miatt vállalhattak a szüleid...Talán Rátkó gyerek vagy?

2013. dec. 5. 20:36
 35/40 rémuralom ***** válasza:

"ha valaki gyereket vállal (pláne sokat) az gondolom tisztában van annak anyagi vonzatával."

Csak ismételni tudom magam: nem az anyagi vonzatról beszélek, hanem kifejezetten az adóról. A gyermekek miatt szükségszerűen rosszabb életszínvonalon élő család ugyanannyi adót fizet, mint a gyermektelen házaspár. Sőt progresszív adó melltt még többet is.

"A gyermektelenek meg nem biztos hogy olyan jól êlnek ahogy hiszed."

Nem is mondtam, hogy jól élnek. Azt mondtam, hogy ugyanakkora bruttó keresetet feltételezve a gyermektelen jobban él, mint akinek van gyermeke. Ezt talán nem nehéz belátni, és a fő mondanivalóm nem is ez volt, úgyhogy nem fogom részletezni, ha nem érted, nem érted, ez van.

Ha a kérdés a válaszokban, viszontválaszokban emlegetett ingyen tankönyvre és társaira vonatkozott, akkor elnézést kérek, félreértettelek (a kérdésből nem derült ki egyértelműen, hogy a családi adókedvezménynek mész-e neki vagy sem, én úgy értelmeztem, hogy annak, vagy legalábbis annak is). Ezeket én sem tudom egyértelműen helyeselni, mert addig oké, hogy ne a gyerek szenvedjen a szülei felelőtlensége miatt, csak hát ha ezek a kedvezmények tartósak (márpedig azok), akkor a további felelőtlen gyermekvállalás ösztönzői válhatnak belőlük.

2013. dec. 5. 22:05
 36/40 anonim ***** válasza:
Én közelebbről 1 nagycsaládot ismerek, magyarok, értelmiségi szülőkkel. És tudom, hogy nem akartak 2-nél több gyereket de még a Gyurcsány ideje alatt bevállalták a 3-at illetve most vár van egy 4. is. Panelban laknak 5 szoba. Olyan 90 m2-es megvan a kecó. Kocsi van. A férj dolgozik egyedül, asszony otthon minden segélyt felvesznek ami létezik és állításuk szerint is csak azért vállalták már a 3-at is mert kaptak kedvezményeket meg a 3. után már ingyenes ebéd, tankönyv jár. Míg csak 2-nél az nagyon drágára jön ki.
2013. dec. 5. 22:48
 37/40 Macungo ***** válasza:

Attól, hogy indulatos vagyok és sértő még lehet igazam... Azért mert te azt hiszed szépen fogalmazól kivéve amikor a halott apám türelmét firtatod, még nem jelenti azt, hogy erkölcsileg helyesen ítéled meg a doglokat..

Lehet mindent pénz alapon nézni az egész világot és minden döntéseteket, de ettől csak igen szegényes érzelmivilágot alakítotok ki magatokban.

Nem kell az élet nehézségeit kétségbeesetten elkerülni, abban edződik a jellem. Talán szótárazd ki felelősségvállalás, jellem, erkölcs, becsület, hit (bármiben akár önmagadban) és családi kötelék...

Ezek és a nehézségek teszik bölcsebbé az embert és széppé az életet.

Egyébként 32 éves vagyok tehát én már kiestem a Ratkó gyerek kórszakból.. A szülim jól éltek még egészen a nyolcvanas évekig amikor már bevállalták a 4 gyereket apám külföldre is ment dolgozni Bulgária, Románia másodállása volt sokat dolgozott, de végül ő nem volt a rendszerváltás nyertese és én már szegénységben éltem a gyerekkoromat főleg a Bokros csomag idején.

De ez nem feltétlen lesz kárára egy gyermeknek... Nem a pénz hanem a közeg a fontos.. Az emberek vannak hatással a gyerekre nem az hogy tésztát eszik vagy marhasűltet.. Az is fontos, de az átlag ember hiába gondolja meg tud adni simán egy-két gyereknek szinte mindent ami annak kell.

Ha fizettsz mondjuk egy kocsi törlesztőt havonta abból két gyereket röhögve eltartasz. A harmadik meg ahogy mondják ahol kettő eszik, ott háromnak is jut. És sokáig nem kell annak a gyereknek új ruha. Az én 10 hónapos lányom is kölcsön rugdalózóba mászik ami attól még tiszta és kb. 2 hónapig jó rá tehát nem túl kopott, és nem szokott miatta panaszkodni szépen nevetgél ugyan úgy..

Én és a testvéreim is eljátszottunk bármivel amit találtunk, max a képzeletünk szárnyalt és kreativitásunk fejlődött..

Nem mondom segélyre csak 7 gyereket vállalni a putriba ahhol nincs víz tényleg felelőtlenség, de azét mert apa nem tud hifit venni magának és anya nem járhat hetente fodrászhoz még nem dől össze a világ..

A családi adókedvezményt én is jobb ötletnek tartom mint az ingyen ez meg az, de mivel az emberek többségét nem jelentik be jól meg alulfizetik és a kevésből kevesebb adó fizetődik, nem sokat lehet visszaigényelni, ezért az átlagnál szegényebb emberek is nevelhetnek fel szépen gyereket egy kis segítséggel..

A gond az, hogy azt nem vizsgálják, hogy ki az aki tényleg rászorúl a körülményei alapján..

2013. dec. 6. 10:06
 38/40 Macungo ***** válasza:

Miért gondolja bárki, hogy 20 évre előre minden helyzetet és hirtelen nem várt nehézséget be tud kalkulálni és azt gondolja, hogy 2 gyerket, 1 gyereket vagy egyetsem fogok tudni felnevelni...

Ugyan ennyi realitás van abban, hogy 3 gyereket igen is fel tudok nevelni.. Főleg, hogy ismerek olyanokat, akinek a gyerekek után indult be vállalkozása és jobban éltek, mint a gyerekek előtt..

Vagy ennyire tartjátok magatokat??

2013. dec. 6. 10:42
 39/40 anonim ***** válasza:

Akik a nyugdíjjal jönnek azoknak elmondanám,hogy ha nem vonnának el ennyi adót,akkor nyugdíjra sem lenne szükség.

Egy egyedülálló akkor simán annyi pénzt takaríthatna meg,amivel a nyugdíjas korára megtudna élni.

De itt jön képbe a sok adó,amit azért vonnak,hogy utána a családosok között szétosszák.

Én azt mondom,aki gyereket akar,az vállalja be az alacsonyabb életszínvonalat.

Az a baj,hogy sokan fényűzően akarnak élni,meg gyereket is akarnak,meg van aki még sok gyereket is.

Persze ezt nem saját kontójukra,hanem majd adó formájában másoktól elveszik,gondolják.

Sokan választanak a karrier és a család között.

Mások meg mindent akarnak csak nem önerőből,ez a nagy baj.

2017. febr. 18. 05:16
 40/40 anonim ***** válasza:

"Mert felelőtlenek. Nem ők szívják meg hanem a gyerek."

Ezt nagyon jól látod.

Egy sokgyerekes családból származó gyerek hátrányos helyzetű lesz,és sokkal nehezebb lesz kitörnie.

Persze az új életnek csak addig van joga,amíg abortuszról van szó,utána már semmi.

Ez a konzervatív életideológia.

Aztán,hogy ennek a gyereknek milyen élete lesz,az nem érdekel senkit.

Csak kérdem én,igazságos e,hogy így rendelkezünk életek felett?

Miért van joga valakinek tönkretenni a saját gyereki életét,hogy a nyomorba szüli őket?

Igen,ezzel gyakorlatilag a szülők járnak jól,akik hozzájutnak mindenféle támogatáshoz,aztán amikor majd a gyereket kellene támogatni,akkor majd azt tanácsolják a saját gyerekeiknek is,hogy szüljön gyereket,és akkor majd jön a pénz.

És ez generációról,generációra folytatódik.

2017. febr. 18. 05:21
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!