Tudom hogy páran utálni fognak a kérdésemért: miért kell támogatni a nagycsaládosokat?
"Egy lombikprogram során 150-300 ezer
forintot kell fizetni csak a peteérést
serkentő injekciókúráért . (Január 15-től
másfélszeresére nőtt e készítmények ára, mert
a korábbi 50%-os támogatás helyett az OEP
már csak 25%-ot finanszíroz.) Ehhez jön még
sokféle pluszkiadás: vizsgálatok díja, egyéb
gyógyszerek ára és a meddőségi központokba
való (olykor mindennapos) utazás költsége."
A nagycsaládosok NEM kapnak rengeteg támogatást! Ingyen tankönyvet, ebédet is csak azok kapnak, kiknek az egy főre eső jövedelem 30.000.- Ft körül van. Amikor ők vállalták a gyerekeket, akkor még nem voltak anyagi gondjaik. Sőt, akár félre is tudtak rakni. Most viszont csökkent a fizetésük 10-15.000.- Ft-tal. A családi adükedvezményt is csak azok veszik igénybe, akiknek magas a jövedelmük, és enélkül is, akár luxus színvonalon eltudnák tartani a gyereküket.
Egyetlen demokratikus államban sincs egykulcsos adó, mindenhol progresszív.
Az egykulcsos 4-500 milliárd bevételkiesés az államnak. Ha úgy vesszük, ezzel "segélyezi" a gazdagokat az állam. Ezt a kiesést kell pótolni a különféle adókkal.
Kérdező, bizonyos szempontból igazad van: igazságtalan a családosokat támogatni a mások által befizetett adóból.
De amennyiben ezt elfogadjuk, akkor nem tagadhatjuk, hogy valójában minden igazságtalan, amit adóból finanszírozunk.
Miért építsenek az adómból autópályát, ha én magam sosem használom? Miért szedjenek tőlem nyugdíjjárulékot, ha saját magam rakok félre idős koromra? Miért kelljen TB -t fizetnem, ha egészségesen élek, szinte sosem vagyok beteg, és ha igen, akkor magán orvoshoz megyek? Miért tartsanak fenn hadsereget az adómból, ha pacifista vagyok?
És még lehetne sorolni a hasonló kérdéseket.
"11.
Ez baromság.
Mi 4-en vagyunk testvérek, de senki sem fanatikusan vallásos a családban.
Apám vállalkozó, anyámnak jogi végzettsége van.Szóval primitívek sem vagyunk , sem cigányok."
A kérdező megkérdezte a 10-es kommentjében, hogy akiknek nincs pénzük, az mire vállal gyereket. Én a 11-es kommentben válaszoltam rá. Nektek van pénzetek, tehát a válasz nem vonatkozik rátok. Nem értem, hogy mivel van problémád.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!