Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Tudom hogy páran utálni...

Tudom hogy páran utálni fognak a kérdésemért: miért kell támogatni a nagycsaládosokat?

Figyelt kérdés
Mindenki annyi gyereket vállaljon amennyit el is tud tartani. A nagycsaládosoknál észrevettem (tisztelet a kivételnek) hogy jobban élnek, mint a gyermektelenek, vagy az egy-két gyerekesek. Rengeteg támogatást kapnak, de öszintén nem tudom miért? Ha valaki bevállal 3-4-5 stb gyereket, akkor az feltételezem anyagilag tudja hogy megteheti hogy több gyermeket vállaljon. Mindenki azzal jön hogy a nagycsaládosokat segíteni, támogatni kell. Aztán jön a nyugdíj blabla, hogy ök értéket teremtenek vagyos majd a gyerekeik fognak. Egy nagy... A mostani generációnak sincs munkája, tömegesen menekülnek a fiatalok külföldre. Szóval miért kell a nagycsaládosokat ennyire támogatni? (senkit nem szándékoztam megbántani)
2013. dec. 5. 16:57
1 2 3 4
 21/40 A kérdező kommentje:

"Egy lombikprogram során 150-300 ezer

forintot kell fizetni csak a peteérést

serkentő injekciókúráért . (Január 15-től

másfélszeresére nőtt e készítmények ára, mert

a korábbi 50%-os támogatás helyett az OEP

már csak 25%-ot finanszíroz.) Ehhez jön még

sokféle pluszkiadás: vizsgálatok díja, egyéb

gyógyszerek ára és a meddőségi központokba

való (olykor mindennapos) utazás költsége."

2013. dec. 5. 17:48
 22/40 A kérdező kommentje:
Szóval a nagycsaládosoktól nem azt mondom hogy sajnálom amit kapnak, de kimondom: igazságtalan a rendszer!
2013. dec. 5. 17:49
 23/40 anonim ***** válasza:
A lombik-bébi programoknál is 2-3 millióval támogatja az állam a párokat, mert ebben az esetben is úgy gondolják a döntéshozók, hogy ebbe megéri befektetni.
2013. dec. 5. 17:52
 24/40 A kérdező kommentje:
Ráadásul lombikbébit nem vállalhatnak egyedülállók. Ami egyhén szólva diszkrimináció véleményem szerint. Ugyanakkor egy természetes úton teherbe esö nönek lehet külömbözö apától 3-4 gyereke, s ha egyedül neveli, akkor is nagycsaládnak számít+ gyerekét egyedül nevelönek.
2013. dec. 5. 17:54
 25/40 A kérdező kommentje:
23-as válaszoló, olvass utána hogy mennyiben van támogatva. Az eljárás igen, de a gyógyszetek árát nem támogatják, azt maguknak kell kifizetniük.
2013. dec. 5. 17:55
 26/40 anonim ***** válasza:

A nagycsaládosok NEM kapnak rengeteg támogatást! Ingyen tankönyvet, ebédet is csak azok kapnak, kiknek az egy főre eső jövedelem 30.000.- Ft körül van. Amikor ők vállalták a gyerekeket, akkor még nem voltak anyagi gondjaik. Sőt, akár félre is tudtak rakni. Most viszont csökkent a fizetésük 10-15.000.- Ft-tal. A családi adükedvezményt is csak azok veszik igénybe, akiknek magas a jövedelmük, és enélkül is, akár luxus színvonalon eltudnák tartani a gyereküket.

Egyetlen demokratikus államban sincs egykulcsos adó, mindenhol progresszív.

Az egykulcsos 4-500 milliárd bevételkiesés az államnak. Ha úgy vesszük, ezzel "segélyezi" a gazdagokat az állam. Ezt a kiesést kell pótolni a különféle adókkal.

2013. dec. 5. 17:58
 27/40 A kérdező kommentje:
Utolsó! Akkor lehet én tudom rosszul hogy jövedelemtöl függetlenül járnak ingyen dolgok, kedvezmények a nagycsaládosoknak?
2013. dec. 5. 18:02
 28/40 A kérdező kommentje:
Offolok: szerencsétlen közmunkások fizetéséböl is mennyit vonnak... Bocsánat, ez most az adózás kapcsán eszembe jutott.
2013. dec. 5. 18:03
 29/40 anonim ***** válasza:
100%

Kérdező, bizonyos szempontból igazad van: igazságtalan a családosokat támogatni a mások által befizetett adóból.

De amennyiben ezt elfogadjuk, akkor nem tagadhatjuk, hogy valójában minden igazságtalan, amit adóból finanszírozunk.

Miért építsenek az adómból autópályát, ha én magam sosem használom? Miért szedjenek tőlem nyugdíjjárulékot, ha saját magam rakok félre idős koromra? Miért kelljen TB -t fizetnem, ha egészségesen élek, szinte sosem vagyok beteg, és ha igen, akkor magán orvoshoz megyek? Miért tartsanak fenn hadsereget az adómból, ha pacifista vagyok?

És még lehetne sorolni a hasonló kérdéseket.

2013. dec. 5. 19:32
 30/40 anonim ***** válasza:

"11.

Ez baromság.

Mi 4-en vagyunk testvérek, de senki sem fanatikusan vallásos a családban.

Apám vállalkozó, anyámnak jogi végzettsége van.Szóval primitívek sem vagyunk , sem cigányok."

A kérdező megkérdezte a 10-es kommentjében, hogy akiknek nincs pénzük, az mire vállal gyereket. Én a 11-es kommentben válaszoltam rá. Nektek van pénzetek, tehát a válasz nem vonatkozik rátok. Nem értem, hogy mivel van problémád.

2013. dec. 5. 19:50
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!