Az anyaországi magyarok miért dicsőítik ennyire a zsidókat?
De olyan magyarok, akik maguk nem is zsidók.
Olyanokat mondanak, hogy "Kertész Imre kisujja többet ér, mint 11 magyar".
Pedig, utánanéztem, Kertész Imre nem a magyarok iránti szeretetéről híres.
Sok magyar hírt olvasok és ott is ajnározzák a judaista embereket, de nem csak a cikk, hanem a hozzászólások is.
Itt Szlovákiában nincs ilyesmi, a kormány sem nagyon foglalkozik velük.
Magyarországon ennyire imádják őket vagy mi?
Tényleg dicsõítik, ajnározzák ? Hát nemtom ... Egy ismerõsöm kislányának épp tegnap szólt be valaki, hogy "zsidóqrva", csak mert úgy gondolta, zsidó.
Igaz, évenként legfeljebb, ha egy vagy két esetben fordul elõ, hogy megvernek valakit, mert zsidó. Talán ezt nevezed ajnározásnak? Úgy érted, hogy rendszeresebben kellene verni a zsidókat azért, mert zsidók?
Hát, lehet, hogy szerinted igen, szerintem nem.
Hogy van, aki nagyra becsüli Kertész Imrét, szerinted ez érthetetlen? Hmmm ... nemtom, hallottál-e róla, Kertész Imre Nobel-díjas író. Mint ilyen, valóban több, sokkal több elismerést szerzett - nemcsak magának, hanem - Magyarországnak, mint akár a teljes mai fociválogatott ( 11 ember ).
De Kertészt nem azért tiszteli, aki tiszteli, mert zsidó, hanem azért, mert Nobel-díjas író. A Nobel-díjat meg megintcsak nem azért kapta, mert zsidó, hanem azért, mert a regényeit, elsõsorban a sorstalanságot úgy értékelték, hogy azért akkora elismerés jár. Ha elolvasod, megérted.
Szóval, ha azt nevezed ajnározásnak, hogy nem mindenki szidalmazza a zsidókat és - mint mondtam - évente csak egy két eset, amikor megvernek egy-egy zsidót mert zsidó, akkor tényleg ajnározzák.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!