Mi az oka annak, hogy az anyaországi magyarok egy viszonylag jelentős része kifejezetten ellenszevvel viszonyul a határon túliakhoz?
"Én viszont kifejezetten jó dolognak tartom a kettős àllampolgárság megadását, esetleg a választások kérdése az, amiről lehetne vitázni, de ezt a gyűlöletet akkor sem értem."
Na látod, pontosan ide vezet az, mikor a pillanatnyi többség leszarja a többiek akaratát. Volt erről egy népszavazás nem is olyan régen, a mostani kormány meg ahelyett hogy tiszteletben tartaná az eredményét, erőből hoz egy törvényt. Ez törvényszerűen gyűlöletet szül.
Nekem a barátnőm felvidéki, és volt már aki megmondta hogy hülye szlovák, és az iráni bevándorló ismerősünk hamarabb magyar mint ő...
Sokan azok közül, akik legjobban fel vannak háborodva a zsidózáson meg cigányozáson, a határon túli magyarokat utálják...
Én magam részéről, dolgoztam határon túliakkal, itthon is külföldön is.
Egy nagyon fontos dolog van. Ők nem tartóznak se ide, se oda. Ott nem ismerik őket el, és itt se.
A helyiek kirekesztik őket, mert nem tudják a nyelvet, az itteniek, mert nem itt élnek, már közel száz éve.
Az én nagyapám amerikai állampolgár volt, mégis mikor bementem a nagykövetségre, akkor megmondták hová menjek az igényeimmel. Nem, nem Amerikába :D
Ahogy nekem sincs, úgy már szerintem nekik sincs joguk ezt kérni. El lettek csatolva, sajnos, de ez már 100 éve volt.
Így nem azt kéne nézni mi volt, hanem mi lesz.
És az, hogy az elmúlt 25 évben, hogy sza rták le ezt a politikusok innen is onnan is az meg egyértelmű. Okoskodás helyett egy megoldást kellett volna találni. De mind használták őket, és ígérgettek nekik. Megoldás nem lett, és szerintem nem is lesz soha.
Nem hinném, hogy idejönne elvenni bárki is a munkát, mert már lassan ott tartunk, hogy jobb ott élni, mint itt.
Viszont rendet kéne rakni a fejekben, de Orbán meg a többi inkább csak a sza rt kavargatják a saját hasznukra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!