Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Mi az oka annak, hogy az...

Mi az oka annak, hogy az anyaországi magyarok egy viszonylag jelentős része kifejezetten ellenszevvel viszonyul a határon túliakhoz?

Figyelt kérdés
2013. ápr. 4. 21:23
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
96%
Ez nincs így, szimpla paranoia.
2013. ápr. 4. 21:27
 2/12 anonim ***** válasza:
22%
ne hazudj, nem a jelentős része, hanem csak egy pár internacionalista, kommunista, libsi agymosott viszonyul kifejezett ellenszenvvel! de ennek a kisebbségnek nagy a hangja az interneten! sok az mszp-szdsz-lmp-együtt2014 bérkommentelő a neten!
2013. ápr. 4. 21:29
 3/12 anonim ***** válasza:
92%
Személy szerint nincs bajuk a határon túliakkal. Viszont a hazai pártok nagyon durván felhasználták őket, és ez már ellenszenvet keltett sok emberben. Fel lehet azt hozni példaként, hogy azzal riogattak, hogy elárasztják a hazai munkaerőpiacot, vagy azt, hogy úgy szavazhatnak itthonról, hogy nem ők viselik majd a hatását a bőrükön nap mint nap, vagy hogy csak arról szólnak a hírek, hogy hogyan vesztünk össze már megint a szomszédokkal a kintiek miatt, stb... Mindkét politikai oldal rengeteg negatívat tett, hogy a saját aktuálpolitikai érdekei mentén ellenségképet kreáljon a kintiek és az itthoniak között.
2013. ápr. 4. 21:33
 4/12 A kérdező kommentje:
A kérdés akkor merült fel bennem, amikor egy ismerősömmel beszélgettem, és szóba kerültek a kettős állampolgárságot igénylők. Szàmomra megdöbbentő módon ez az ismerősöm szinte tajtèkozva kezdte el magyarázni, hogy azért veszik fel az állampolgárságot, hogy elvehessék az itteniek munkáját, meg hogy beleszólhassanak a választásokba felelôsség nélkül, mit képzelnek ezek stb... Én csak döbbenten hallgattam. Ezek utàn érdekelni kezdett mások véleménye is, és meglepődve tapasztaltam, hogy sokan negatív véleményen vannak. Én viszont kifejezetten jó dolognak tartom a kettős àllampolgárság megadását, esetleg a választások kérdése az, amiről lehetne vitázni, de ezt a gyűlöletet akkor sem értem.
2013. ápr. 4. 21:41
 5/12 anonim ***** válasza:
75%
az "elveszik a munkát" az egyik legaljasabb kommunista mese, hiszen az eu-ban van a legtöbb magyar állampolgárságot felvett ember, így az eu-ban nagyjából állmapolgárság nélkül is lehetne igényelni munkát, ha állampolgár ha nem! a bolsevik agymosás megtette hatását, de előbb utóbb mindenki felébred!
2013. ápr. 4. 21:46
 6/12 anonim ***** válasza:

"Én viszont kifejezetten jó dolognak tartom a kettős àllampolgárság megadását, esetleg a választások kérdése az, amiről lehetne vitázni, de ezt a gyűlöletet akkor sem értem."

Na látod, pontosan ide vezet az, mikor a pillanatnyi többség leszarja a többiek akaratát. Volt erről egy népszavazás nem is olyan régen, a mostani kormány meg ahelyett hogy tiszteletben tartaná az eredményét, erőből hoz egy törvényt. Ez törvényszerűen gyűlöletet szül.

2013. ápr. 4. 22:06
 7/12 A kérdező kommentje:
Na tessék, már meg is ihlettem valakit... Nézzétek meg az eggyel efölötti kérdést..
2013. ápr. 4. 22:12
 8/12 anonim ***** válasza:

Nekem a barátnőm felvidéki, és volt már aki megmondta hogy hülye szlovák, és az iráni bevándorló ismerősünk hamarabb magyar mint ő...

Sokan azok közül, akik legjobban fel vannak háborodva a zsidózáson meg cigányozáson, a határon túli magyarokat utálják...

2013. ápr. 4. 22:42
 9/12 anonim ***** válasza:

Én magam részéről, dolgoztam határon túliakkal, itthon is külföldön is.

Egy nagyon fontos dolog van. Ők nem tartóznak se ide, se oda. Ott nem ismerik őket el, és itt se.

A helyiek kirekesztik őket, mert nem tudják a nyelvet, az itteniek, mert nem itt élnek, már közel száz éve.

Az én nagyapám amerikai állampolgár volt, mégis mikor bementem a nagykövetségre, akkor megmondták hová menjek az igényeimmel. Nem, nem Amerikába :D

Ahogy nekem sincs, úgy már szerintem nekik sincs joguk ezt kérni. El lettek csatolva, sajnos, de ez már 100 éve volt.

Így nem azt kéne nézni mi volt, hanem mi lesz.

És az, hogy az elmúlt 25 évben, hogy sza rták le ezt a politikusok innen is onnan is az meg egyértelmű. Okoskodás helyett egy megoldást kellett volna találni. De mind használták őket, és ígérgettek nekik. Megoldás nem lett, és szerintem nem is lesz soha.

Nem hinném, hogy idejönne elvenni bárki is a munkát, mert már lassan ott tartunk, hogy jobb ott élni, mint itt.

Viszont rendet kéne rakni a fejekben, de Orbán meg a többi inkább csak a sza rt kavargatják a saját hasznukra.

2013. ápr. 4. 23:47
 10/12 A kérdező kommentje:
Utolsó, a te történeted szerintem jó példa. Bementél a követségre, mert úgy érezted, jogod lenne az amerikai állampolgársághoz. Elküldtek. És most már azt gondolod, hogy se a te igényed, se a határon túliaké nem jogos. Biztos, hogy az elutasítás azt is jelenti, hogy nem jogos a TE igényed? Hogy nem jogos a határon túliak igénye?
2013. ápr. 4. 23:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!