nem mivel sosem voltam külföldön, de biztos szar lehet :S
2011. nov. 25. 21:12
2/13 anonim válasza:
honnan tudnák?
2011. nov. 25. 21:17
3/13 anonim válasza:
Persze, hogy van. A határon belüli magyarok is kisebbségben vannak. Ugyanis a javak 99%-át a leggazdagabb 1% birtokolja. Tehát a magyar nép a javak 1%-ot birtokol az összesből, ennélfogva a tőkével szemben kisebbségben van. A Munkáspárt 2006 azon fáradozik, hogy ezt az arányt megfordítsa. Szóval nem nemzetiségi kérdés, hogy kinek mennyire rossz a sora.
2011. nov. 25. 21:20
4/13 A kérdező kommentje:
Nem errol van szo.A szegenyt talan nem erdekli milyen nyelven beszelnek mellette.De mind lehetsz gazdag,ha a fuledet alandoan zavarja az idegen szoveg.Persze,megertem,honnan is tudnak ?
2011. nov. 25. 21:26
5/13 anonim válasza:
A magyarországi magyarok nem azon gondolkodnak,hogy milyen a határon túl élni.Sokkal jobban leköti őket,hogy ők hogy tudnak a családjukkal megélni itthon,ami egyre nehezebb dolog.
2011. nov. 25. 21:27
6/13 anonim válasza:
Külföldön élek így tudom milyen az ha állandóan más nyelvet hall és ilyen tekintetben is kisebbséghez tartozik az ember.
21:20
"a magyar nép a javak 1%-ot birtokol az összesből, ennélfogva a tőkével szemben kisebbségben van. A Munkáspárt 2006 azon fáradozik, hogy ezt az arányt megfordítsa."
Fizetett politikai hirdetésünket látták.
2011. nov. 25. 21:30
7/13 anonim válasza:
Dehogy tudják. Fingjuk sincs róla, milyen állapotok uralkodnak a határon túl. De ha netalántán valami ezzel kapcsolatos vitába keverednek, akkor rögtön akkora lesz a tudományuk, hogy még a helyben élőknél is jobban tudják mi merre hány méter.
2011. nov. 25. 21:46
8/13 anonim válasza:
Igen. Olyan iskolában jártam, ahol a hallgatók közel 70%-át határon túli magyarok alkották. Valamint az exem is határon túli magyar.
Azt kell, hogy mondjam, nem egyszerű az élet, de szerintem semmivel sem bonyolultabb, mint jelenleg itthon. Nem tudom, hogy örüljek e annak a mai világban, hogy határon belüli magyar vagyok. Ha nézed a híreket, akkor érted, hogy mikről beszélek...:(
2011. nov. 25. 22:22
9/13 anonim válasza:
Nem mindenkinek.
Én, a Magyarország határán belül születtem és itt is élem le az életemet. Mégsem vagyok boldog, mert a határon belül is nehéz az élet.
Megértem azokat, akik a Trianoni békeszerződés miatt, kerültek át a határ túloldalára, de mégis, mit lehet értük tenni?
Max. autonómia az, ami szóba jöhet, főleg Erdélyben, de hát, ha Románia nemet mond rá, akkor mit lehet tenni?
2011. nov. 25. 22:24
10/13 anonim válasza:
Kérdező, te a határon túli magyar vagy? És rosszul élsz? Miért nem költözöl Magyarországra? Már állampolgárságot is kaphatsz pikkpakk.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!