Az első válaszoló féle óbégatókat, akik nem veszik észre, hogy milyen szerencsések a világ 3/4-éhez képest.
Veletek az a baj, hogy hogyha svédek lennétek, akkor meg azért lennétek ugyanilyen depisek, mert nem éltek olyan jól, mint a norvégok. (mielőtt elkezdődik a "nehogy már Indiához, Afrikához hasonlíts minket típusú sablonduma)
- Azt, hogy mindenki szélhámos, mindenki mindig be akar csapni, ha egy kicsit is kiszolgáltatott helyzetben vagyok (pl. csináltatok valamit).
- Azt, hogy az ország 90 %-a betegesen a múltba mereng, Trianon problémájával foglalkozik, a nagy Magyarországot sírja vissza, miközben a jelen problémáira senkinek nincs válasza.
- Azt a szörnyűséges züllöttséget, amiben az intézményes lopás és korrupció annyira természetes, hogy fel se tűnik, és bele se lehet bukni.
- Azt, hogy itt mindenki másokra pletykál, másokra panaszkodik, miközben ő is rosszul teljesít.
- Azt, hogy itt nincs semmilyen összefogás és szolidaritás. Nyugodtan elvehették például több százezer rokkant és beteg ember utolsó fillérjeit is, és küldhetik őket a halálba, senkit se hat meg, sőt a többség még örül is neki.
- Azt, hogy az emberek nem tisztelik egymás méltóságát, durván letiporják egymást, ahol csak tudják.
- Azt, hogy itt nincs becsülete a teljesítménynek, a valós munkának. Mindenki csak csalásból, lopásból, becsapásból akar megélni, aki meg nem tud, az éhen dögölhet.
Nincs haladás, nincs fejlődés, nincs jövő.
Én szeretem ezt az országot.
Egyedül a bizalom és az összefogás hiánya, ami megmérgezi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!