Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Akik rajonganak a "fizetést...

Akik rajonganak a "fizetést készpénzben" ötletért, mit szólnának ehhez?

Figyelt kérdés
Sétálnak haza a nehezen megkeresett havi 80-120 ezrükkel, és kirabolják. Kitől kapnak pénzt, amíg nincsenek meg (ha egyáltalán meglesznek) a rablók? Vagy ha egyáltalán meglesznek: bíróság, a pénz már nincs meg, esetleg polgári per? behajtás, és 2-3 év múlva talán meglett a fizu. Nagyon rossz dolog az a bank, ugye?

2013. okt. 30. 20:56
1 2 3
 11/29 anonim ***** válasza:
52%
Engem nem érdekel, hogy hány embert tartok fel a "zöldgombpinkódzöldgomb" módszerrel. Rám sincs tekintettel senki más, ezért inkább magamra figyelek, illetve a pénzemre. Odafigyelek, hogy milyen számlát és kártyát használok. Hitelkártyám is van. És hó végén nem én fizetek a banknak, hanem a bank nekem. Ez nem trendi kérdés, hanem pénzkérdés. Inkább számolj utána te is.
2013. okt. 31. 07:45
 12/29 fospuska ***** válasza:
24%

Eszemben sincs, számolgatni. Nincs az a pénz,amiért eköré szervezném a pénzügyeimet. Sőt, az életemet a pénzügyeim köré szervezni.

Kedvem sincs úgy élni, hogy átutalások, hitelkártyák, kamatok, bónuszok, visszatérítések körül forogjon az életem. Pont le..szarom, ha még havonta kapok 3.000 Ft-ot meg két pirospontot. Nekem egyszerűen nem éri meg rendszeren belül lenni.

2013. okt. 31. 12:54
 13/29 A kérdező kommentje:

"Nem tudsz olyat mondani, amivel érzékeny pontra tapintasz, hiányzik hozzá ez-az a fegyvertáradból."

Akkor alapjáraton vagy ilyen primitív?

"Vannak páran, akinek meg sem engedném."

Azért ne mondd el nekik, ne törjed össze a szívüket!

"pont semmire nem mész a "kedvezménnyel."

Tehát ott tartunk, hogy nincs havidíj, és ezzel szerinted semmire sem megyek. Ooookééééé... :D

"Igaz, hogy addigra 2000 embert tartottál fel összesen 2 hétig a pénztárnál a "legyenkedvesmégegyszerzöldgombpinkódzöldgomb"-bal és 5 évre visszamenőleg 3000 oldalnyi táblázatban van rögzítve a komplett életed, de cserébe spóroltál 12000 Forintot, meg van otthon fazék."

Ja, az a komplett élet rögzítése olyan ijesztő! Vissza tudod keresni, hogy hány forintot költöttél el és hol. Majd összexarom magam!

Engem is érdekelne, hogy a PayPass korában (bár nem várhatom el tőled, hogy tudjad vag yutánanézzél, mi az...) mi tartja fel jobban a sort? Ha odateszem a POS-hoz a kártyámat 2 másodpercre, vagy ha visszakérdeznek, hogy esetleg 35 forintot tudok-e adni? Ne gyere azzal, hogy előre kikészíted a pénzt, gondolom nagybevásárolni nem számológéppel a kezedben jársz. ;)

"Ja, meg az érzés: "én is trendi vagyok". Biztos megéri. Sok sikert."

Véletlenül sem azért mert kényelmesebb és biztonságosabb, mint a kp. Sok sikert neked is... :D

Azt egyébként elfelejtettem mondani, hogy a bemutatott számlán naponta elszámolt látra szóló kamatot adnak, jelenleg (mivel az alapkamat a béka segge alatt van) kb. 250-300 ezer forint után jár egy készpénzfelvét díja. Tehát még csak havi 40-et sem kell költeni. Ha mégis költesz, akkor már pluszban vagy. Ennyit a költségekről, bár gondolom neked ez még mindig nem benyalás... :)

"Eszemben sincs, számolgatni. Nincs az a pénz,amiért eköré szervezném a pénzügyeimet."

Az, hogy nem is érdekelnek az ellenvélemények, és persze pofátlan módon hazugságokat adsz a szánkba, tökéletesen mutatja a korlátoltságodat.

2013. okt. 31. 15:44
 14/29 fospuska ***** válasza:

#13. :

"Akkor alapjáraton vagy ilyen primitív? " Nem, csak asszimilálódtam.

Ez a tetszik a lejobban: "b. 250-300 ezer forint után jár egy készpénzfelvét díja."

valamint: "Ja, az a komplett élet rögzítése olyan ijesztő! Vissza tudod keresni, hogy hány forintot költöttél el és hol."

Egyetlen dolog jut erről eszembe: tudálékos fillérb..szó. Pont ennyibe kerülsz.

"és persze pofátlan módon hazugságokat adsz a szánkba..." Nem azt mondtam, hogy hazug vagy, hanem azt, hogy fillérb..szó.

2013. nov. 1. 12:56
 15/29 anonim ***** válasza:
64%
Akik rajonganak az utcára kimenésért. Mit szólnának ehhez? Kimész az utcára és jól megvernek. Maradjatok inkább otthon.
2013. nov. 1. 19:33
 16/29 A kérdező kommentje:

"Egyetlen dolog jut erről eszembe: tudálékos fillérb..szó. Pont ennyibe kerülsz."

Köszönöm magvas gondolataidat. Azért vagyok fillérb..szó, mert nem szeretek százezrekkel mászkálni az utcán, inkább utalok vagy fizetek kártyával. És tényleg, mekkora r0hadék vagyok!

A neved nagyon találó, az első része is tökéletesen igaz, a második is, csak úgy lövöldözöd az ostobaságot a vakvilágba. Hatalmas élményt nyújtasz ezzel a mindenkit lenéző, beszűkült, felháborodott stílusoddal... ;)

"Akik rajonganak az utcára kimenésért. Mit szólnának ehhez? Kimész az utcára és jól megvernek. Maradjatok inkább otthon."

Ha nem tudod értelmezni a különbséget a sétálás és a havi fizetés rendszeres hazacipelése között, akkor szerintem itt sokunkkal nem egy értelmi színvonalon állsz.

2013. nov. 3. 17:41
 17/29 fospuska ***** válasza:
49%

Tündérem, munkámból kifolyólag évekig naponta több százezer, néha 1-2 millió Forint készpénzzel szaladgáltam, soha senkinek nem jutott eszébe kirabolni, ellenben vívtam csatákat bankkal téves teljesítések, jogosulatlan levonások és egyéb sz..rságok miatt.

A paranoiád a Te dolgod, én pont le...szarom, mennyire vagy megfontolt, fillérb..aszó,besz..ari, trendi vagy bankbu..zi. Egészségedre.

" Azért vagyok fillérb..szó, mert nem szeretek százezrekkel mászkálni az utcán, inkább utalok vagy fizetek kártyával."

Nem. Az ezért vagy:

"b. 250-300 ezer forint után jár egy készpénzfelvét díja."

"Ja, az a komplett élet rögzítése olyan ijesztő! Vissza tudod keresni, hogy hány forintot költöttél el és hol."

Meg mert filléres sz..arságokért beáldozod a magánszférádat.

"a mindenkit lenéző, beszűkült, felháborodott stílusoddal... ;)"

Ha olvasol pár hozzászólást, lejön majd, hogy nem mindenkit nézek le, csak a szemellenzős idiótákat. Felháborodva meg végképp nem vagyok, mindenki annyira hülye saját erejéből, amennyire bír.

2013. nov. 3. 18:34
 18/29 A kérdező kommentje:

"Tündérem, munkámból kifolyólag évekig naponta több százezer, néha 1-2 millió Forint készpénzzel szaladgáltam, soha senkinek nem jutott eszébe kirabolni, ellenben vívtam csatákat bankkal téves teljesítések, jogosulatlan levonások és egyéb sz..rságok miatt."

Tündérem, ha nem vagy képes felismerni, hogy 3 hónap tömeges készpénzes fizetésfelvétel után egyesek rájönnek, hogy a környéken kinél mikor van pénz, és ezt a tudást nem félnek majd használni, akkor korlátolt vagy. A bankok "törvénytelenségeit" a legtöbbször ki lehet küszöbölni azzal, ha az ember elolvassa azt amit aláír. :)

"A paranoiád a Te dolgod, én pont le...szarom, mennyire vagy megfontolt, fillérb..aszó,besz..ari, trendi vagy bankbu..zi. Egészségedre."

Ha te mondod, akkor biztos igaz, de nem tudom, hol írtam ilyeneket... Jó dolog ilyen f--szságokat adni a számba? Ha nincs igazad, akkor átírod az álláspontomat, hogy röhejesnek tűnjön. Ügyes vagy... :D Idiótáktól mindig dicséret az idiótázás ;)

"Nem. Az ezért vagy:"

Árányom, ezt azoknak a fogyatékosoknak írtam, akik szerint drága a bank (szerinted is drága, nem?!). :)

"Meg mert filléres sz..arságokért beáldozod a magánszférádat."

Én vagyok a paranoiás, de te azért utálod a bankokat, mert "nézik" a tranzakcióidat. Jól érzed magad? :D

Az rohadtul filléres sz..rság, hogy nem kell készpénzzel szaladgálnom mindenhova, meg nem kell a párnahuzatomban tartani a spórolt pénzemet... Egyszer hagynál el nagyobb összegű készpénzt, szerintem elgondolkoznál azon, hogy lehet jobb lett volna egy darab műanyagot elhagyni. :)

"Ha olvasol pár hozzászólást, lejön majd, hogy nem mindenkit nézek le, csak a szemellenzős idiótákat."

Kijelented, hogy a bank az rossz, köcsög, szemét, rohadt, senki se használja, és dögöljön meg az összes, meg persze nyalják ki, aki szerint meg nem igaz a szófosásod, az smucig, fillérb--szó, paranoiás, stb. és ezután leírod, hogy utálod a szemellenzős idiótákat... Jesszusom... Jó dolog lehet magadat lenézni... :D

2013. nov. 3. 18:57
 19/29 anonim ***** válasza:
44%

,,Ha nem tudod értelmezni a különbséget a sétálás és a havi fizetés rendszeres hazacipelése között, akkor szerintem itt sokunkkal nem egy értelmi színvonalon állsz."

Hát az biztos, hogy nem, de hálistennek az én javamra.

Amit mondtál annak annyira kicsi a valószínűsége, hogy nem kell vele számolni. Azért írtam az amit. Vagy ha neked igen, akkor költözz el Józsefvárosból, mert máshol nincs erre példa.

2013. nov. 3. 18:59
 20/29 A kérdező kommentje:

"Hát az biztos, hogy nem, de hálistennek az én javamra."

Sajnos nem érted (miért nem csodálkozom...), szóval elmagyarázom. Ugyanannak veszed a sétálást és a nagy összegű készpénz szállítását. Ez korlátoltság. A korlátolt emberek hülyébbek az átlagnál. Ezért azt feltételezem, hogy alacsonyabb az intelligenciád, mint az idejárók többségének.

"Amit mondtál annak annyira kicsi a valószínűsége, hogy nem kell vele számolni. Azért írtam az amit. Vagy ha neked igen, akkor költözz el Józsefvárosból, mert máshol nincs erre példa."

Nincs példa, azért hisztizik minden ötödik kérdésben valaki, hogy szétlopják a kertjét meg 10000 Ft-ért megverik az időseket. Persze nem vagyok mindenhol ott, ezért nem tudhatom mi a valós helyzet... A regisztrált bűncselekmények száma mindenesetre növekszik.

2013. nov. 3. 19:16
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!