Mit szoltok ehhez az illegális ralli versenyhez amin egy miniszter szirénázó kormány autóval vett részt s ütközött?
Nem ismerjük a körülményeket, hogyan próbálta jelezni az a valaki az útlezárást, de nekem összességében ez:
Hibás a rally-s, és a miniszter is.
A rally-s az egyértelmű, hogy miért, a miniszter meg attól, hogy 8-as Audija van, még nem ő az isten, hogy mindenféle jelzésre fittyet hányva kék villogót kirakva menjen amerre akar. Ha kiömlik az útra valami veszélyes anyag, és még nem szóltak a hatóságoknak, akkor addig jelezhet egy civil is, főleg ha nincs háromszöge az ott lévőknek.
De persze ő kék villogóval ekkor is átment volna, teljesen biztos vagyok benne. Na ezért hibás ő is.
Több elképesztő dolog van ebben, és mint cseppben a tenger, az ország szomorú karaktere összegződik ebben a jelentben. Merthogy
- Hogy jön ahhoz egy miniszter vagy bárki, hogy egy olyan piti ügy miatt, mint egy rezsicsökkentő lakossági fórumra való odaérkezés, megkülönböztető jelzést használjon? Nyilván bevásárolni is azzal megy...
- Hogy jön ahhoz egy magánszemély vagy társaság, hogy egy közutat magánszórakozás céljából lezárjon? Nyilván nem az első eset volt, még se szúrt szemet senkinek, mégse lépett közbe a rendőrség. Vajon miért?
- Hogy lehetett annyi esze Hende Csabának, hogy a figyelmeztetés ellenére egy komoly veszélyt semmibe vegyen? Még ha nem is volt joga lezárni az utat a rallisoknak, azért ha mondjuk 180-nal szembe jön velem egy autó és telibe talál, az még akkor is gáz, ha miniszter vagyok, és kék villogom van!
Én se ismerem a részleteket de felmerül bennem, miért nem állitották le az illegális versenyt miután egy autó bement? Ez lehetett volna egy felelős lépés a felelőtlenségben s most mindenkinek jobb lenne.
Csak arra tudok gondolni hogy nem voltak szakmailag felkészülve s nem voltak vészleállásra berendezkedve. Mert lennie kellene valami jelzésnek ami azt jelzi a versenyzőknek hogy baj van s azonnal meg kell állni. És Mi van ha egy elszökött gyerek téved be? Akkor azt is elütjük mert mi nagylegények vagyunk?
volt rá 3 példa. a sajátomat nem számitottam bele.
persze nem kötelező.
Több sebből vérzik a dolog, a rallys rokona valami nagyfejes rendőrfőnök.
Végeredmény az lesz hogy senkit nem büntetnek meg, a rally tovább rallyzhat illegálisan, a honv. minisztérium pedig bármikor mehet megkülönböztető jelzéssel bárhova, majd az egész baleset a baloldalra és az emútnyócévre fogják.
Vagy gyártanak valami jó kis összeeskövés elméletet.
pl. Gyurcsány tarkarongyot dobott a szélvédőre.
itt egy lehetséges magyarázat:
"Miért nem állt meg a figyelmeztetésre a miniszter autója?
Bár ki még nem hallgatták, annyit elmondott a miniszteri autó sofőrje, hogy látott egy integető embert, nem sokkal ezután azonban már jött szembe a ralis autója. Hende és tanácsadója nem látták az út szélén álló férfit. Ennek alapján tehát nem a miniszter adott utasítást, hogy mindenképpen hajtson tovább az autó. Erre valószínűleg nem is lett volna szükség: egy védett személyt szállító személy aligha teheti meg, hogy megáll egy út szélén integető civil láttán. Ez nyilvánvalóan ellenkezik a biztonsági előírásokkal.
Szirénázva száguldoztak a fórumra?
Információink szerint a miniszteri autó használta megkülönböztető jelzéseit – ez jár a kiemelten védett személyeknek –, de nem ment óránként 70 kilométeres sebességnél gyorsabban a szerpentines – a ralisok által ezért is kedvelt – úton. Mivel időben voltak, valóban semmi sem indokolta, hogy a szabályosnál gyorsabban haladjanak."
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!