A svájci frank hiteleseket segíti a kormány, támogatod?
Lehet hogy aljasan hangzik, de egy petákkal nem segítenék nekik. Nem szeretném ha arra fizetnék az adómat, a szüleim adóját, hogy más hitelét fizessék ki belőle. Rossz az egészségügy, a tömegközlekedés és még sorolhatnám, erre költsék az adóm.
Miért kellett felvenni azt a hitelt, miért nem lehet várni addig egy saját házzal, amíg nem tudod megvenni? Aki hülye az szenvedjem. Egyetértetek a véleményemmel?
"A hitelem eredeti állapotában, az eredeti futamidővel/törlesztéssel ~20 millát kellett volna visszaadnom 25 év alatt."
ezt természetesen úgy értettem, hogy 20 millát kellett volna visszafizetnem a 25 év alatt kamatostól, tőkéstől, mindenestől. Szóval nem 20 millát vettem fel, hanem kevesebb, mint a felét. Szóval a teljes hitelköltség lett volna 20 milla, tehát a felvett összeg több, mint kétszerese. De ezt tudomásul vettem. A 3.5 szeresét viszont már nem akarom tudomásul venni (a 32.1 millát)
A mi szerződésünkben ez volt, x CHF max. x Ft erejéig. Aztán jött egy szerződésmódosítás, h. bébi, mostantól ennyivel fizeted a törlesztőt.
Igen, volt választásunk, hogy megkezdjük a 11. évünket is az albérletben. Sajnos a hitelt választottuk.
16/42-vel egyetértek.
Szerintem itt a lehetőségeknek még nincs vége.
Érdemes lenne az árfolyam gátat megragadni legelsőként.
Itt csak abban lehet egyáltalán logikusan segítségre számítani, hogy az érthetően vitatott módon megnövekedett tartozást valamiképp biztosan vissza kell fizetni. Ennek a módja, részletei, további kamatai sem mindegy hogy alakulnak.
Korábban beszéltek 2% körüli kamatokról is, bizonyos gazdasági fogalmak körében. Ezt a lehetőséget kellene most segítségként felajánlani a kölcsön károsultaknak. Vagyis a kölcsönök 2% kamattal növekedve mennének tovább de kisebb részletekben.
EZT javaslatnak írom, hátha fentebbről is olvassa valaki.
Az felvételkor akkori kormány gazdasági szakemberei tudták, hogy ez óriási támogatást jelent majd a bankoknak és engedték, mert akkor nem volt érték az ember. Azért is szóltak úgy azok a reklámok, hogy nem érdekel hol dolgozik és mennyi a fizetése. Jöjjön és felveheti a hitelt. Már előre tudták, mi hogyan alakul majd.
A régi bírák megint a tőkéseknek kedveztek, ezért nem hagyta az UNIO leváltani őket. Na meg ha bele gondolunk, hogy frank alapúként hirdették és nem frank fedezetűként a kölcsönt. Talán még ebben igazuk is lehet, hiszen nem érzelmi alapon kell döntsenek.
Itt már tényleg csak a kormány segíthet.
Na meg a majdani újabb felkínált lehetőséggel élve, mindenki önmagán.
A segítség szerintem most abban várható, hogy kedvezőbb paraméterű, hosszú távú kölcsönökre váltsák át a bankok (vagy aki átveszi az egész tartozást).
A megmaradt tartozásokat és a végrehajtást csak abban az esetben foganatosítsák ha egyáltalán még kisebb részletben sincs fizetési hajlandóság.
Valamit a kormány fog lépni, abban biztos vagyok, de hogy nem tudja átvállalni a tartozásokat véglegesen, abban is.
A banktól átvállalhatja és kis kamatozással és kedvezőbb hosszú távú feltételekkel érvényesítheti az adósokon.
Végül is az állam, az előző kormány követte el a hibát és az államnak valamilyen szinten enyhítenie illik az ebből adódó terheket. Szerintem lesz is valamilyen formája a segítségnek. Fizetni viszont majd akkor is mindenkinek kell, de havi csökkentett részletekben és hosszabb távon (kilakoltatási) fenyegetés nélkül.
Legalábbis én ezt így látom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!