Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » A svájci frank hiteleseket...

A svájci frank hiteleseket segíti a kormány, támogatod?

Figyelt kérdés

Lehet hogy aljasan hangzik, de egy petákkal nem segítenék nekik. Nem szeretném ha arra fizetnék az adómat, a szüleim adóját, hogy más hitelét fizessék ki belőle. Rossz az egészségügy, a tömegközlekedés és még sorolhatnám, erre költsék az adóm.

Miért kellett felvenni azt a hitelt, miért nem lehet várni addig egy saját házzal, amíg nem tudod megvenni? Aki hülye az szenvedjem. Egyetértetek a véleményemmel?

2013. okt. 20. 13:22
1 2 3 4 5
 11/44 anonim ***** válasza:
91%

Európában sehol se engedélyezték ezt a fajta hitelt, ami nálunk az elsődleges volt... Még a bankok is erre terelték az embereket, ( forint hitelt nem biztos, hogy megkapja, kevesebb önerő elég, deviza hitelt már hó végén eltudjuk intézni, frank árfolyama stabil "ugyan már", )

itt az államnak közbe kellett volna szólni, mert máshol is voltak vannak hitellufik, de sehol se engedték meg, hogy egy másik ország fizető eszközéhez mérten adjanak ki hiteleket!

2013. okt. 20. 13:56
 12/44 anonim ***** válasza:
86%
Meg kellene nézni azt is, hány családnál fenyeget az, hogy a kilakoltatás során a gyerekeket állami gondozásba kerülnek. Ezt is a közösség fizeti, és sokszor nagyságrendekkel többe kerül, mint az eredeti összeg. Ez persze nemcsak erre a helyzetre vonatkozik, hanem minden hasonló helyzetre. Nagyon szigorú szabályozásokkal kellene ellenérdekeltté tenni minden szereplőt abban, hogy az adófizetők (vagyis az állami gondozás előrelátható költségének) terhére kilakoltatásokat hajtson végre, hiszen a kilakoltatás maga is az adófizetők pénzébe kerül, az csak látszólag van ingyen, az évek alatt az állami gondozás akár többe is kerülhet, mint az az összeg, amire végrehajtják. Olyan visszacsatolásokat kéne beépíteni a rendszerbe, hogy ezeket az ,,externáliákat'', ,,rejtett külső költségeket'' előre érzékelje a rendszer, meglegyenek a megfelelő ellenérdekeltségek.
2013. okt. 20. 14:02
 13/44 anonim ***** válasza:
27%

Érdekes tetro hogy fel van háborodva, hogy az én pénzemből aztán ne fizessék ki senki hitelét, de a cigányokat meg pátyolgatja, akiknek egy része 1 napot nem dolgozott még, max közmunkásként

:D

Ezt.csak így zárójelben jegyeztem meg, amúgy én sem értem, hogy 150ezres havi fizetéssel pl. ismerősöm minek vett fel 10 millát. De az is igaz, hogy a legtöbb devizahiteles is dolgozik, szóval adót is fizet, egyesek meg úgy fel vannak háborodva mintha nekik kéne eltartani majd őket.

2013. okt. 20. 14:09
 14/44 anonim ***** válasza:
89%
Elvileg gyereket nem szabad állami gondozásba venni kizárólag anyagi okból, de a gyakorlatban ez nem azt jelenti, amit az ember gondolna (vagy ha igen, akkor meg nem tartják be). Szóval kerülhet még úgy gyerek állami gondozásba, hogy tulajdonképp akár nagyságrendekkel is több az adófizetők vesztesége, mintha közvetlenül kéne fizetniük az érintettek tartozását. Mivel az állami gondozás a nagy kalapból megy, ezért ezt a fajta pazarlást közvetlenül nem érzékeli senki a végrehajtás során. Ezeket a helyzeteket kellene összeszedni és átvilágítani, nyilvánosságra hozni (mármint az összesítést, az adófizetőket érintő anyagi oldalát a dolognak), aztán a megfelelő visszacsatolásokat kidolgozni.
2013. okt. 20. 14:15
 15/44 tetro ***** válasza:
30%

14.09

olvasd el légyszíves még egyszer amit írtam, hátha megérted. tudom, nem könnyű, összetett mondatok... mondjuk azt végképp nem értem, hogy hol sikerült felháborodást felfedezned...

2013. okt. 20. 14:20
 16/44 anonim ***** válasza:
52%

Kedves kérdező, szerintem ne álljunk meg itt.

Én is feltennék pár kérdést:

- nincsenek gyerekeim: miért az én adómból fizetik az állam a családi pótlékot más kölkének?

- vidéki vagyok: miért költik az adómat Budapest fejlesztésére?

- egy adott településen élek: miért költik az adómat egyéb települések megsegítésére?

- nem utazok vonaton: miért költik az adómat a MÁV-ra?

- nem vagyok nyugdíjas: miért költik az adómat más emberek nyugdíjára?

- nem vagyok beteges, nem veszem igénybe az egészségügy szolgáltatásait: miért költik az adómat az egészségügyre?

- van annyi eszem, hogy nem költöztem ártérre: miért az én adómból fizetik az árvízkárosultakat?

- nem lakok vegyikombinát mellett: az iszapkárosultakat miért az én adómból kártalanítják?

- 1945 után születtem, nem vettem részt a holokausztban: miért az én adómból fizetik a kampósorrúaknak a holokamu segélyt?

- Marx után születtem: miért az én adómból fizetik komcsik által elkövetett bűnök áldozatainak a zsét?

- mindkét világháború UTÁN születtem: miért az én adómból fizetik még mindig a jóvátételt?

Hosszú a sor...

2013. okt. 20. 14:40
 17/44 anonim ***** válasza:
31%
Első válaszadó vagyok, látom lepontoztatok. Egy, ez csak egy választási ígérgetés, 2, a bankok torkán akarják lenyomni, az már más kérdés, hogy ők áthárítják, de akkor se az adódból fogják megmenteni. Épp ezért röhej, hogy népszavazást íratnál ki, hogy az adófizető forintjaidból ne segítség meg őket.
2013. okt. 20. 15:11
 18/44 anonim ***** válasza:
86%

Nem támogatom, több okból is.

Akik olyan összegű hitelt vettek fel, aminek a törlesztőrészlete 40-50.000 Ft, vagy még magasabb, azoknak a jövedelme messze az átlag alatt volt (és van ma is). Azonfelül volt még egy-két milliója sajáterő a lakás berendezésére is.

Akkor a TV-kben állandóan figyelmeztettek az árfolyam kockázatra. Ezzel viszont nem törődtek.

Több ismerősömet én is figyelmeztettem erre. Mind azt mondta, hogy az árfolyam állandóan változik, de ezzel nem érdemes törődni. Senki nem hitte, hogy hosszú távon lehet jelentős is. Most pedig rinyálnak.

Azt sem hiszem, hogyha az MSZP beszélte rá az embereket, akkor Kósa? Lázár és a többi Fideszes nagyfej miért hallgatott rájuk?

2013. okt. 20. 16:52
 19/44 anonim ***** válasza:
58%

Utolsó ovis koromba tudtam, hogy a piacon a kofás néni is azért dicséri paradicsomot mert elakarja adni.

Felnőtt ember nehogy már ne tudja.

2013. okt. 20. 17:31
 20/44 anonim ***** válasza:
41%

A bankok (mint utólag kiderült), sok esetben nem is vettek svájctól frankot azért, hogy nekem adjanak hitelt. Egyszerűen csak frankban számolnak. Tehát egy nem létező "veszteséget" követelnek rajtam az árfolyamváltozás miatt, ráadásul azt is brutálisan pofátlan mértékben.

Ez a mérték pedig a nyereségüket megsokszorosítja, mivel ők nem tartoznak svájcnak semmivel. Másrészt ha esetleg van olyan bank, aki mégis vett frankot azért, hogy nekem adjon, visszaadta a következő évben, nagyjából 0.5%-os kamattal. Rajtam meg 30 évig fogja követelni az árfolyamváltozásból adódó, szintén nem létező veszteségét.

A legtöbb devizahitelesnek nem az a baja, hogy nem tudja fizetni a hitelt. Én is tudom, sőt, még autót is tartok fenn mellette, mert keményen dolgozom és bőven belefér. A lényeg az elvvel van. Azzal, hogy előre tervezetten, és tudatosan át lettünk verve a frank árfolyam tudatos manipulálásával, valamint a forinthitel felvétel ellehetetlenítésével. 2005-ben arra a hitelösszegre, amit szerettem volna felvenni, 50.000-es törlesztés volt frankban, 85.000 (!!!) forintban. A bankos hölgy meg sem akarta mutatni a forint konstrukciót, mert "áhh...hagyjuk, az drága". Albit nem akartam fizetni, mert az ablakon kidobott pénz, még a frankos eladósodásnál is nagyon hiba, ergo felvettem a frankhitelt.

Nem kell haragudni a frankhitelesekre csak azért, mert egyszerűen nem tetszik nekik, hogy át lettek verve. Ez pont olyan, mint amikor téged egy vegyesboltban átvernek, kiröhögnek, aztán kizavarnak. Csak ez nagyüzem. Ennyi...

Az én hitelemnél 40 Ft-al emelkedett a frank, ami 1.6 millás tőkeemelkedést eredményezett. Ugye már ez is indokolatlan a fent leírtak miatt. Na de az, hogy ez miatt a 10.000-el nőtt a törlesztésem, és kaptam ajándékba még 8 évet, az már durva. Az 1.6 millás emelkedést (8*12hónap) * 75.000 Ft-al kell visszafizetnem. Lehet számolni...

Ez rendben van?

Te kedves kérdező, először arról tarts népszavazást, hogy az 1 millió ingyenélő, munkát hírből sem ismerő "állampolgárt" ne tartsuk el. Mert hidd el, sokkal többet húznak ki ők a zsebedből, mint a dolgozó és adózó devizahitelesek. Ha ebben sikerrel jársz, akkor én is aláírom saját magam ellen a petíciót. ;) De gondolom ehhez nyuszi vagy...

2013. okt. 21. 09:34
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!