A svájci frank hiteleseket segíti a kormány, támogatod?
Lehet hogy aljasan hangzik, de egy petákkal nem segítenék nekik. Nem szeretném ha arra fizetnék az adómat, a szüleim adóját, hogy más hitelét fizessék ki belőle. Rossz az egészségügy, a tömegközlekedés és még sorolhatnám, erre költsék az adóm.
Miért kellett felvenni azt a hitelt, miért nem lehet várni addig egy saját házzal, amíg nem tudod megvenni? Aki hülye az szenvedjem. Egyetértetek a véleményemmel?
"A hitelem eredeti állapotában, az eredeti futamidővel/törlesztéssel ~20 millát kellett volna visszaadnom 25 év alatt."
Szerintem épp ez az. Nem 20millát vállaltál be, hanem x frankot. Ami valóban nem volt teljesen kiszámítható, hogy ilyen drasztikus emelkedés lesz, de attól hogy nem mondták hogy a rizikó mekkora, attól még olyan szerződést írtak alá az emberek, amiben nem volt felső plafon. Ilyet egyszerűen nem szabad. És még csak uzsora kamatról sem beszélhetünk, hiszen nem a kamat nőtt. Ami számomra felfoghatatlan, hogy miért nem lehet svájci frankban törleszteni.
Az albérlet viszont biztosan olcsóbb. Egy 20millás lakás havi bérleti díja 80ezer Ft/hó.
20 millának a havi kamata minimum 100ezer Ft/hó.
Ráadásul ha albérletben közben spórolsz lakásra (hiszen tudnál miből törleszteni is), akkor arra még kamatot is kapsz. Szóval a 80ezer még kevesebb valójában, ha van pénzed, pedig van. Ráadásul likvid is vagy. Konkrétan le lehetne vezetni, hogy albérletben élve ugyanabból a bevételből félretéve azt amit törlesztőre fizetnél kb fele annyi idő lesz ugyanolyan lakásod, mint hitelből, mire azt kifizeted. Szóval ez az ablakon kidobott pénz dolog, inkább a hitelre igaz.
15.22
én írtam félreérthetően. ha 20milliót felveszel, akkor csak a kamatra 100e Ft-ot fizetsz be havonta.
Ez soha nem lesz a gyerekedé, ez a banké lesz. Ugyanakkor ugyanazt ha bérled (nem a banktól bérled), akkor csak 80ezer a bérleti díja (a kamat). Szerintem a kettő között van 20ezer Ft különbség. Az hogy az albérlet nem biztos... Tény. Habár a hitelre vásárolt lakás sem az. Ráadásul az albérletnél ha megszorulsz, akkor ott van az a pénz félretéve, amit nem fizettél be tőke törlesztésre. Hiteles lakásnál meg mehetsz az utcára...
16.11
igen ez létező. de igazából idióta szomszéd Magyarországon csak akkor nincs ha barlangba költözöl. ráadásul mi van ha veszel egy lakást, és kiderül egy hét múlva, hogy egy őrült néni lakik a szomszédban.
ahol édesanyám lakik, ott a helyi kötözködés néni megszavaztatott egy szabályt a házirendben, hogy 10 kilós kutyánk, aki a világ legszelídebb jószága és olyan öreg hogy járni alig tud, csakis szájkosárral közlekedhet, habár foga már nincs. ja és hétvégén nem lehet mosni, hétköznap is csak 12.00-16.00 között :D szóval az idióták nem az albérlettől függnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!