Miért gondolhatja azt a fidesz hogy az egykulcsos adórendszer miatt jobban élnek az emberek?
"Az egykulcsos adó valójában eddig is beváltotta a hozzáfűzött elvárásokat. A kiskereskedelmi forgalom növekedni kezdett, az emberek pedig tudták fizetni a hiteleiket. Ez a rendszer mintegy 500 milliárd forintot hagyott kinn az embereknél, ez pedig szerintem kedvező számukra, ezért nincs szükség a több kulcsos rendszer visszaállítására, hagyni kell az egy kulcsos rendszert befutni" - mondta Varga.
Kérdezem én mekkora hitele van annak aki az egykulcsos adó óta tudja azt fizetni? Több százmillió forintos tatozókról beszél Varga úr?
"Mi hiszünk abban, hogy ez a rendszer növeli a fogyasztást, munkára ösztönöz, és hogy a jövedelemtermelést nem fogja vissza"
Kérdezem én, miért ösztönöz az valakit munkára hogy teszem azt eddig a szakmájával keresett 100 ezer forintot, egykulcsos adó óta keres 95 ezret, ez miképpen ösztönöz valakit munkára? Hogyan növeli a fogyasztást az hogyha a gazdag embereket gazdagabbá tesszük? Milyen fogyasztást növel ez? A gazdagok a náluk maradt pénzen ezentúl nem olcsó szlovák tejet, hanem picit drágább magyar tejet, vagy nem havi 10 kiló hanem havi 100 kiló húst fognak venni és elosztogatják ingyenkonyha keretein belül? Vagy mégis hogy gondolja ezt Varga és a fidesz?
Nekem az a magyarázat reálisabb hogy a gazdag emberek nagyobb támogatást tudnak visszatolni a fideszbe, és pénzzel, erős kampánnyal könnyebb fent tartani a jó kormányzás látszatát és az embereket agymosni, mint tényleg reformokat végrehajtani és logikus döntéseket hozni. Miért jó az hogy a fidesz minden lépéssel fojtogatja az alsó,- közép réteget?
Forrás:
De ha kivételeznek akkor a rendszer borul.. És soha nem lesznek kis gazdaságok. Régen mindig azt hallottam, hogy a nagy cégek, a nagybirtokok miatt nem tudnak a helyiek gazdálkodni a saját földjükön...
Meg, hogy nem tudnak labdábarúgni a nagyok infrastuktúrája és a lehetetlen elvárásokat támasztó pályázatok miatt amit a nagyokra írtak ki.
Most meg a nagyokat kell siratni.. Ennek az országnak semmi se jó.
Busz témában egy érdekes videó, a magyar buszgyártók szövetségének elnöke beszél benne:
http://www.youtube.com/watch?v=Nx9ID2Eso0o
Nézd meg, kicsit bújtatottan, de elmondja hogy nem a minőséggel van a baj, hanem azzal hogy hazaárulókat szavaznak be a parlamentbe folyamatosan. Reagál arra is hogy mostantól lesznek "magyar" buszok is. Érdekes videó. Vagy ő is csak kamuzik, és a fele sem igaz?
A Kishantosról már elmondtam a véleményem, attól hogy papíron rendben van, még felháborító ami történt. Olyanok is kaptak földet akiknek a nevéhez köthető több nagy földterület is, így ezt messze nem nevezhetjük ezt családbarát földprogramnak. Mit szólsz ahhoz amit Ángyán mond a nagytőkésekről a videóban? Neki csak van valami tapasztalata arról hogy mi megy itt a háttérben... Persze ezt is megetetik a néppel, 1 vállalat helyett 8 kapja meg ugyan azt a föld terültet az sokkal igazságosabb, hiába szól minden ész érv a jelenlegi tulajdonos mellett. Az ész érveket viszont a korrupció felülbírálja, ami lehet hogy megvan Svájcban is, de attól még nem kellene eltűrni.
Átlátszó a leghitelesebb blog politikai újságírás terén szerintem, és ami nagyon fontos hogy független. Inkább olvasom ezt mint a magyar narancsot, egyenlítő-t, népszavát, vagy az infót. Vérnyomásommal nincs gond, de szomorúan látom hogy hogyan teszik tönkre évről évre ezt az országot a korrupt emberek.
Megnéztem. Nekem gyenge pontom az autóbusz ipar, hisz benne dolgozom, csak a javítás részén, nem a gyártásban.
Rendkívül idegesítő az egész, de Tarlós megigérte a következő busztendernél magyar autóbuszokat vesznek, erre várok, akkor nagyon mérges leszek, ha megint valami mást fognak venni.. Most betudom, hogy a Mercinek nyalni kellett talán a bővítés miatt, de ezt ne aggódj én is árgus szemekkeligyelem.
De ez is vicces. :) Szarért húgyért dolgozik az ország még dolgozó része, de még így is drágábbak az élelmiszerek mint külföldön az adóknak köszönhetően. Viszont az egykulcsos adó belefért... Annyira nevetséges.
Németországban is, de még romániában is olcsóbb minden, nettől kezdve a telefonon át az élelmiszerig.
Ángyán Kishantos kapcsán leírta hogy mennyire tartja be az orbán kormány az ígéretét, miszerint nem a nagy cégek, haverok, multik kapják a földeket hanem a dolgozó parasztok akik végső soron megművelik a földet.
Különösen vicces hogy Mészáros Lőrinc is kapott földet, aki nem más mint Felcsút polgármestere. Pont az ilyenek miatt mondhatja büszkén orbán: A felcsúti stadion magánadományokból épült. (Ilyen halott befektetésre nem adna pénzt olyan ember aki megdolgozott érte keményen, viszont így hálából ez a minimum.)
Pont az ilyen hatalmas tőkével rendelkező cégeknek, személyeknek kedvez az egykulcsos adó. Az az 500 milliárd ami ezeknél a nagy cégeknél ottmaradt végső soron be lett szedve a matolcsy és varga csomagokkal, de a szalámin ottmaradt a 27% adó, ami a legmagasabb az eu-ban.
Én tényleg nem értem hogy miért tűrjük meg ezeket. Ja de igen, mert mo jobban teljesít... :D Fel kellene ébredni.
Ezt is érdemes elolvasni, aktuális. Ezer milliárd forint. Kétszer annyi mint amennyi az egykulcsos adó miatt kirepült az államkasszából.
Ezek a mutyik, maffia hálózatok, korrupció mind mind a vállalkozókon, közép-alsó rétegen csapódnak ki. Iszonyú magasak itthon a vállalkozói terhek.
Ezeken nem segít az egykulcsos adó, azoknak a vállalkozásoknak, befektetőknek akik ezzel pénzt spórolnak meg már régen nem azon a szinten vannak hogy attól a pár milliótól függne nekik bármi is. A tőkebefektetőknek ez kb semmi.
Viszont az az 500 milliárd amit így máshonnan szednek be igenis nagy teher a kisebb vállalkozásoknak, nagy teher annak a családnak akinek hiányzik az a pár ezer forint havonta.
Lett volna jobb mód is az adócsökkentésre hogyha azt akarnák(dehogy akarják, varga csomag, matolcsy csomag), az egykulcsos adó is csak egy plusz rúgás az induló/nullszaldós kis és közép vállalkozóknak.
Én tényleg nem értem miért így mennek itthon a dolgok. Lehetne változtatni, be lehetne úgy lőni az adókat hogy a káposzta is megmaradjon és a kecske is jóllakjon. Csak ez az utóbbi 23 évben SENKINEK sem volt érdeke.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!