Miért gondolhatja azt a fidesz hogy az egykulcsos adórendszer miatt jobban élnek az emberek?
"Az egykulcsos adó valójában eddig is beváltotta a hozzáfűzött elvárásokat. A kiskereskedelmi forgalom növekedni kezdett, az emberek pedig tudták fizetni a hiteleiket. Ez a rendszer mintegy 500 milliárd forintot hagyott kinn az embereknél, ez pedig szerintem kedvező számukra, ezért nincs szükség a több kulcsos rendszer visszaállítására, hagyni kell az egy kulcsos rendszert befutni" - mondta Varga.
Kérdezem én mekkora hitele van annak aki az egykulcsos adó óta tudja azt fizetni? Több százmillió forintos tatozókról beszél Varga úr?
"Mi hiszünk abban, hogy ez a rendszer növeli a fogyasztást, munkára ösztönöz, és hogy a jövedelemtermelést nem fogja vissza"
Kérdezem én, miért ösztönöz az valakit munkára hogy teszem azt eddig a szakmájával keresett 100 ezer forintot, egykulcsos adó óta keres 95 ezret, ez miképpen ösztönöz valakit munkára? Hogyan növeli a fogyasztást az hogyha a gazdag embereket gazdagabbá tesszük? Milyen fogyasztást növel ez? A gazdagok a náluk maradt pénzen ezentúl nem olcsó szlovák tejet, hanem picit drágább magyar tejet, vagy nem havi 10 kiló hanem havi 100 kiló húst fognak venni és elosztogatják ingyenkonyha keretein belül? Vagy mégis hogy gondolja ezt Varga és a fidesz?
Nekem az a magyarázat reálisabb hogy a gazdag emberek nagyobb támogatást tudnak visszatolni a fideszbe, és pénzzel, erős kampánnyal könnyebb fent tartani a jó kormányzás látszatát és az embereket agymosni, mint tényleg reformokat végrehajtani és logikus döntéseket hozni. Miért jó az hogy a fidesz minden lépéssel fojtogatja az alsó,- közép réteget?
Forrás:
Akkor milyen befektetőket vársz, ha minimálbéres a multi.. Akkor minek hívták ide őket, egyébként honnan vetted, hogy minimálbért keresnek a dolgozok ott???
Én a bővítésről beszéltem ami 100% Fidesz érdem amikor az autógyárak bezárnak..
Macungo akkor te azt mondod hogy pl a Kishantos ügy teljesen rendben van? Az egykulcsos adó teljesen jó lépés volt amit tisztán azért léptek meg hogy növeljék a vállalkozói szellemet, és nem azért hogy a gazdag párt közeli oligarchiák több pénzt folyassanak vissza a pártba?
Gyárak kínában is nyílnak, az hogy itt olcsóbb a munkaerő és itt nyitnak gyárat külföldiek, adókedvezményekkel meg minden kutyafülével szerintem nem akkora siker. Hogyha beindítanák a magyar haldokló busz, vonatgyártást, ha beindítanák a magyar IT startupokat, ha itt tudnák tartani a fiatal mérnököket akkor azt mondanám hogy szép munka. Ezek nem lennének lehetetlen dolgok.
De hát jó nekünk a külföldi mercedes busz, kell a francnak a magyar...
"Gyárak kínában is nyílnak, az hogy itt olcsóbb a munkaerő és itt nyitnak gyárat külföldiek, adókedvezményekkel meg minden kutyafülével szerintem nem akkora siker. Hogyha beindítanák a magyar haldokló busz, vonatgyártást, ha beindítanák a magyar IT startupokat, ha itt tudnák tartani a fiatal mérnököket akkor azt mondanám hogy szép munka. Ezek nem lennének lehetetlen dolgok.
De hát jó nekünk a külföldi mercedes busz, kell a francnak a magyar..."
A fentivel teljesen egyetértek és a Főváros tudtommal megigérte, hogy a következő buszok már magyarok lesznek, nagyon remélem, kíváncsi leszek...
A többivel nem értek egyet.. Mármint az oligarhás baromság, meg a többi feketítés, csak fikció.. A középréteg megerősítése volt a cél az egykulcsossal. A családi adókedvezmény remekül bejött pluszban, most a kiskeresetűek is igénybevett
A trafikot még megértem, tényleg abszurd hogy kb minden második fiatal, 16-18 év közötti cigizik. Sajnos kiadták/kiadják nekik a cigit, ezen valamit lehet hogy segített a trafik. Bár még mindig ott van a csempész cigi probléma, mert ugye azok akik ezentúl nem fizetnek adót az elszívott cigaretta után duplán "ártanak" az országnak. Ez egy érthető lépés volt, csak a trafikokat furcsa logika alapján osztották ki. Mint a Kishantosi földeket.
Amúgy miért vásároltál olyan kisboltban cigit ahol a te nagy pártodat szidták? Hát hogy árulhattad el ilyen mértékben a pártot? Az ellenséget pénzelted. Amúgy abból veszed hogy mszp-s hogy szidta a kormányt? Zseniális meglátás!
Ködösítés, baromság? Vedd már le a fideszes szemellenzőt, és olvass, pl itt:
még egy Kishantosról. Én tényleg nem értem hol lehet itt ködösíteni, ez annyira fekete-fehér ügy.... Képzeld már el ezt az esetet úgy hogy a pártod nevét behelyettesíted mondjuk az mszp-vel. Akkor ez egy lenne a lépések között amik közt te egy jót sem találnál. Így viszont csak ködösítés...
Ez a bolt esett útba és én nem poltikai alapon szoktam vásárolni, vagy barátkozni sem.. Azért mert neki ez a véleménye attól még jól megél a Fidesz "mutyiból" rég voltam ott talán már nem is MSZP-s..
Már nem dohányzom és a párom vásáról.. Nem tudom, talán magatokból indultok, ki amikor azt gondoljátok, hogy egy Fidesz szavazó ennyire elvakult.. Mint mondottam, korábban is van amivel nem értek egyet ez a kormány sem tökéletes, és igen van korrupció hazángban, mint Svájcban is például..
De azért hagyuk már ezt a mutyizást.. Miez amit belinkeltél, te jó ég ha ilyeneket olvasol azért remélem rendben van a vérnyomásod, de ne aggódj a fele sem igaz.
Meg néztem ezt a kishantost, én is nagyon sajnálom, de a Fidesz úgy alakította ki a rendszert, hogy ne a nagybirtokok, hanem a családi gazdaságok legyenek most előnyben.
Ennek nem mutyi, hanem áldozata lett az általad említett cég... Nem lehet mindenkinek jót tenni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!