Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Miért gondolhatja azt a...

Miért gondolhatja azt a fidesz hogy az egykulcsos adórendszer miatt jobban élnek az emberek?

Figyelt kérdés

"Az egykulcsos adó valójában eddig is beváltotta a hozzáfűzött elvárásokat. A kiskereskedelmi forgalom növekedni kezdett, az emberek pedig tudták fizetni a hiteleiket. Ez a rendszer mintegy 500 milliárd forintot hagyott kinn az embereknél, ez pedig szerintem kedvező számukra, ezért nincs szükség a több kulcsos rendszer visszaállítására, hagyni kell az egy kulcsos rendszert befutni" - mondta Varga.

Kérdezem én mekkora hitele van annak aki az egykulcsos adó óta tudja azt fizetni? Több százmillió forintos tatozókról beszél Varga úr?

"Mi hiszünk abban, hogy ez a rendszer növeli a fogyasztást, munkára ösztönöz, és hogy a jövedelemtermelést nem fogja vissza"

Kérdezem én, miért ösztönöz az valakit munkára hogy teszem azt eddig a szakmájával keresett 100 ezer forintot, egykulcsos adó óta keres 95 ezret, ez miképpen ösztönöz valakit munkára? Hogyan növeli a fogyasztást az hogyha a gazdag embereket gazdagabbá tesszük? Milyen fogyasztást növel ez? A gazdagok a náluk maradt pénzen ezentúl nem olcsó szlovák tejet, hanem picit drágább magyar tejet, vagy nem havi 10 kiló hanem havi 100 kiló húst fognak venni és elosztogatják ingyenkonyha keretein belül? Vagy mégis hogy gondolja ezt Varga és a fidesz?

Nekem az a magyarázat reálisabb hogy a gazdag emberek nagyobb támogatást tudnak visszatolni a fideszbe, és pénzzel, erős kampánnyal könnyebb fent tartani a jó kormányzás látszatát és az embereket agymosni, mint tényleg reformokat végrehajtani és logikus döntéseket hozni. Miért jó az hogy a fidesz minden lépéssel fojtogatja az alsó,- közép réteget?

Forrás:

[link]

2013. okt. 15. 15:02
1 2 3 4 5
 11/46 anonim ***** válasza:
71%

Meg lehet figyelni, hogy a nyugati, fejlett, demokratikus országokban mindenhol többkulcsos adórendszer működik, mert erősek a szakszervezeti hagyományok és egyből országos társadalmi káosz, forrongás robbanna ki az egykulcsos adó bevezetése esetén.

Az egykulcsos adózás Kelet-Európára jellemző, ahol a szocializmus miatt nem alakult ki erős civil réteg, a társadalom nem tud harcolni a jogaiért és ezért a gazdagok úgy garázdálkodnak, ahogy csak akarnak, senki nem állítja meg őket. Simán lesznek még itt kínai bérek is, ne féljetek, a felső tízezer pedig villákban fog lakni, mert hát ők megérdemlik akár a másik fizetésének az ezerszeresét is, hiszen ők megdolgoztak érte, a másik meg ugye nem csinál semmit, aki majd szépen megkapja a havi 40 ezer forintocskáját a napi 12 óra munkára.

2013. okt. 15. 16:36
 12/46 A kérdező kommentje:
*40% nem 30%.
2013. okt. 15. 16:37
 13/46 anonim ***** válasza:
71%
Én találkozok olyannal, akinek az egykulcsos jó és olyannal akinek nem. Akinek jó az egykulcsos, mint például annak az ismerősnek, akinek 3 átlagbérrel marad több a zsebében, az nem költ a kiskereskedelemben többet, mert ami kellett neki, azt eddig is röhögve kifizette, így a plusz pénzből az USA-ban taníttatja a fiát. Aki rosszul járt vele, az kevesebbet fog költeni a kereskedelembe, mert örül, ha a számláit kifizeti.
2013. okt. 15. 17:13
 14/46 A kérdező kommentje:

13: igen, erre gondoltam én is. A társadalom bonyolultabb annál hogy az egykulcsos adórendszert igazságosnak tudjuk nevezni.

Annyi jutott még eszembe hogyha tényleg növelni akarnák a befektetői hajlamot, akkor az adórendszer megreformálása mellett elősegítenék azt hogy a befektetői pénzek könnyebben cserélhessenek gazdát(pl adókedvezménnyel, alapból lenne a többkulcsos, de dönthetne a vállalkozó arról hogy befizeti az államnak, vagy valamilyen módon hozzájárul egy befektetéshez, támogat egy iskolát, egy akármit.[pl egy stadiont mert ugye a felcsúti is "magántőkéből" épült... hahaha]).

2013. okt. 15. 17:23
 15/46 Macungo ***** válasza:

Én is 100.000 Ft-ot viszek, haza. Amikor bevezették az egykulcsos adót kevesebb lett a bérem, de a Fidesz a kötelező béremeléssel kompenzáltatta a munkahelyemmel, mert nem indulhattak, volna közbeszerzéseken, ha nem emelik meg mindenki bérét annyival amennyivel rosszabbul jártak volna. Tehát nem történt semmi..

Ha Te rosszabul jártál ne a Fideszt hibáztasd, hanem a genya főnöködet..

Mellesleg szerintem a minimálbéresek többsége valójában nem annyit keres zsebbe kap még pénzt. És a közalkalmazottak persze kivételek, de ők nem minimálbéresek. Lehet a takarítónővel jönni, de azért tényleg vegyük már figyelembe, hogy valaki képzett..

Mégegyszer a minimálbér azért lett megadóztatva, mert kihasználták, hogy adómentes és csak annyival jelentették be az embereket.

2013. okt. 15. 20:48
 16/46 A kérdező kommentje:

Lehet hogy ott ahol te dolgozol előírtak valamilyen kötelező emelést(valószínűleg az eu hatására), de ez hány százaléka azoknak a munkahelyeknek ahol 100 körül keresnek az emberek és kevesebbet visznek haza ugyan annyi munka mellett?

Közalkalmazottak nagy része is ennyit visz haza adózás után, ők is szívtak rajta.

Minden fejlett országban rájöttek arra hogy középréteget kell kialakítani akik tudnak fogyasztani hogy pörögjön a gazdaság. Hajadra kenheted a vállalkozói pénzedet hogyha az ország 60%-a éhbérért dolgozik, ők nem fognak elmenni étterembe, nyaralni, magyar jó minőségű húst venni. Nem attól mennek tönkre a vállalkozások hogy nagy az adó, hanem attól hogy nincs fogyasztás. A medián átlagfizetésből nem lehet normális körülmények között megélni, a befizetett adó rossz befektetésekre megy el, az oktatásunk is egyre szarabb hála a logikátlan változtatásoknak. (A tárgyak közé bekerült 1 újabb kötelező felesleges, jobban leterhelik a diákokat és a tanárokat minden hülyeséggel, a felsőoktatás pontszámai teljesen abszurdak, felvesznek bárkit ttk-s képzésre 3-as érettségivel, a bukási ráta ilyen szakokon így is 90%. Ilyen lépések nem viszik előre az országot.)

De ha nekünk oroszországra kell megint hasonlítani hát hajrá. Nem az adózással volt a baj az mszp idejében, hanem hogy mire költötték azt el. Eszetlen segélyezés még most is megy, eszetlen adóforint égetés a felsőoktatásba most is megvan, abszurd soha meg nem térülő állami befektetések most is vannak. Ha ezek nem lennének talán nem lenne olyan szívfájdító a többkulcsos adó. Vagy ha a minimálbéren élőknek nem jelentené pl a havi húsmennyiséget a többkulcsos adó akkor az sem jelentene különösebb problémát. De sajnos nekik annyit jelent.

2013. okt. 16. 07:16
 17/46 anonim ***** válasza:

Amúgy abban az esetben én támogatnám a többkulcsos adót ha a befektetések (legyen szó vállalkozásról, bankbetétekről, részvényekről, államkötvényekről stb) viszont leírható lenne, ezzel nem ölik meg teljesen a beruházási kedvet.

Viszont továbbra sem értek egyet veletek, akinek több pénze van az NEM ugyan annyit fogyaszt és ugyanannyi szolgáltatást vesz igénybe mint aki minimálbérből tart fenn egy lakást... Arányaiban pedig a kis keresetű az államnak sokkal több pénzébe kerül mint a nagyobb keresetű, ennek ellenére a magasabb jövedelműeket büntetnéd.

2013. okt. 16. 09:26
 18/46 anonim ***** válasza:

Előző vagyok: és az, hogy egykulcsos adó legyen nem azt jelenti, hogy akkor 90%-os adót fizessen mindenki, hanem esetleg ésszerűen kellene megállapítani azt az egy adósávot, hogy a kis keresetűnek is maradjon pénze, és a jobban keresőnek pedig maradjon befektetésre.

Az van, hogy ti kiemeltek egy szűk réteget, aki tehetős de buta, azaz a pénzével nem csinál semmit, csak ül rajta. Ez szerintem nem jellemző, vagy ha valaki így tesz az rövid távon el fogja veszteni a vagyonát.

2013. okt. 16. 09:29
 19/46 anonim ***** válasza:
83%
Tisztázzuk: ha 100-ból 30-at el tudok költeni kajára, más 200-ból 80-at, megint más 300-ból szintén 80-at, akkor igazságos-e az elsőtől pár ezrest megvonni, miközben a lakhatás és a rezsi marad, autó sehol, likviditás régen álom, igazságos-e a másik kettőnek annál többet hozzádobni a jövedelméhez, minél többet keresnek? Komolyan nem vagy magadnál?
2013. okt. 16. 23:31
 20/46 Macungo ***** válasza:

"Lehet hogy ott ahol te dolgozol előírtak valamilyen kötelező emelést(valószínűleg az eu hatására), de ez hány százaléka azoknak a munkahelyeknek ahol 100 körül keresnek az emberek és kevesebbet visznek haza ugyan annyi munka mellett?

Milyen EU hatására??? Ez az ő érdekük volt több adót akartak beszedni úgy, hogy ne a dolgozó szívjon... Az én munkahelyem szokott pályázni közbeszerzésen. A Kormány azt mondta, hogy azon munkahelyek ahhol a dolgozók az egykulcs miatt rosszabbul járnának meg kell emelni a bérét legalább annyival, hogy egában legyen, vagy nem indulhat közbeszerzéseken a cég. Ez szerintem elég sok vállalkozást érint a páromék cégénél is megemelték a béreket.Szerintem a közbeszerzések sok munkahelyet érintenek és elég sok helyen meg kellett emelni a béreket.

De elvette a genya főnöke az étkezési jegyeket. Itt is az bizonyosodik be, hogy nem a kormány hanem az Ő főnöke egy kicsinyes bunkó. Minden cég valahogy túlélte a fizuemelés kényszert.

Közalkalmazottak nagy része is ennyit visz haza adózás után, ők is szívtak rajta.

A közalklmazottaknak a kormány kompenzált!!!

2013. okt. 17. 21:17
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!