Miért általánosítanak a cigányokkal szemben az emberek?
Ez meg milyen debil, önmagának ellentmondó kérdés? :D
Szerintem a 99 elég nagy százalék ahhoz kijelenthessük egy nép olyan amilyen. Azaz 1% belefér a hibahatárba, vagyis igen, kijelenthetjük hogy a cigányok olyanok mint amilyennek a kérdező leírja őket.
Én személy szerint rendes cigányt talán csak egyet ismertem úgy ahogy, őt se alaposan.
Az összes többi olyan amilyen...
Nem akarom azt az 1%ot bántani de azért belőlük is előtud jönni a cigányvér ha olyan van, ha pl összekülönbözik vele a munkahelyén akár a főnöke, akár a kollégája, még ha nem is elsőre, de másodikra biztos előjön belőle a cigány mentalitás.
1 nagyon pozitív tapasztalatom volt avval az 1%-al, amikor a cigány származású villamos vezető nem engedte felszállni az üvöltöző bliccelő szintén cigány párt, ki is jelentette azoknak kérdésére hogy ő nekik nem testvérük és tanuljanak meg kulturáltan viselkedni.
Lehet hogy az ízük egyforma, mint ahogy az anatómiánk is ugyan az, de mégis lehet különbség csirke fajták között, akár hozamban, viselkedésben, méretben.
Akkor egy sokkal fejlettebb lénynél mint az embernél ezek a különbségek csak még jobban kitudnak érződni.
Van az úgy nevezett hozott viselkedés forma, ami genetika.
És itt vannak nagy különbségek. Nézd meg a négereket Amerikában, gyakorlatilag úgy viselkednek mint ha Afrikában lennének csak 21. századi köntösben. Ugyan az a kultúra, a szokások, az életvitel.
Csak itt nem dobok vannak hanem Ipod, nem törzsek hanem bandák, nem íjjak hanem pisztolyok, nem banánfa hanem segély vagy rablás.
Mert: Rondák, büdösek, gusztustalanok
Nem emberek ők és nem is állatok
Férgek ivadéka, undorító nép
Takarodjal haza, itt minden a miénk! ;)
Az a helyzet, hogy most már nekik kellene tenni azért, hogy elfogadják őket, mint ahogy például egy falusi roma polgármester tesz is, sajnos nem tudom a nevét, hogy hol, de tudom, hogy rájuk parancsolt a cigányokra, hogy büdösek vagytok, és igazuk van, aki nem építtet fürdőszobát, vagy nem fürdik, bajbakerül, és tessék dolgozni - mint a parancsolat, úgy szót fogadnak neki, ha sok ilyen lenne, nem lenne annyi általánosítás.
De amíg méregetnek és kötekedve néznek rád az utcán a cigányhordák - azért a horda szó, mert nagyhangúak, nem intelligensen mennek, hanem szétszórtan és pöffeszkedve, félelmet keltve másokban - addig mindig lesz általánosítás.
És ez a személyes véleménytől függetlenül is igaz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!