Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » 56-os túlélő vagyok. Miért...

56-os túlélő vagyok. Miért hiszitek, hogy a kommunizmus ellen harcoltunk?

Figyelt kérdés

18 éves voltam.

A volt véreskezű belügyminiszterem, akinek a hatalma alatt többek között a szüleim padlását is lesöpörték, a büszkén ünnepelt hősötök, Nagy Imre engem is leelvtársazott az erkélyről az 56-os beszédében. Ott álltam.

Ma meg minden politikus azt hazudja, hogy a felkelők, Nagy Imre vezetésével a kommunizmust akarták leváltani.

Miért vagytok Ti fiatalok ilyen irányíthatóak?

Nem a kommunizmus eltakarítása volt a cél, hanem az SZOVJETEK kiűzése és egy magyar irányítású kommunista párt létrehozása, ami független a szovjetektől.

Honnan veszi Orbán Viktor meg Vona Gábor a beszédeiben, hogy a kommunistákat akartuk elűzni? Tudtuk akkor is, hogy esélyünk sincs egy rendszert megváltoztatni, ezért ésszerűbb eloször csak a szovjeteket eltakarítani és egy magyar irányítású kommunista pártot csinálni.

2013. szept. 30. 18:25
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
Nagy Imre hiába volt lightos komcsi, attól még az volt, és mint ilyen, nem hiszem hogy a maihoz hasonló demokráciát szeretett volna (nem mintha ma demokrácia lenne).
2013. okt. 1. 23:21
 12/13 anonim ***** válasza:
Voltak akik a kommunistákat akarták legyőzni, személyesen is ismerek ilyen embereket. Ne csak magadból indulj ki. Egyébként szerinted a kommunizmus jó vagy mi?
2013. okt. 3. 02:37
 13/13 szuperpocok ***** válasza:

21 éves vagyok.

Nekünk senki se mondta, hogy el akartátok üldözni a komcsikat. Azt akartátok csupán, hogy a kommunizmus valóban olyan legyen amilyennek a kedves elvtársak propagálták: emberarcú.

Tudom, hogy csak egy tejfölös szájú vagyok. De végezzél egy kis kutatást, az igazi történelemmel kapcsolatban.

Javaslom Bogár Lászlót vagy Drábik Jánost aki maga is 56-os. Tőlük megtudhatod, hogy mi volt a kommunizmus igazából...

2013. okt. 15. 19:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!