Tormay Céciléről egy közteret nem lehet elnevezni, de Horn Gyula máris emléktáblát kap?
Itt a gyakorik megmondtam régebben, hogy Horn előbb fog valami emlékművet kapni, mint gondolnánk.
És igazam lett, bár ne lett volna.
Horn Gyula egy megosztó személyiség volt.
Tormay Cecil írónő alig ismert írónő volt, még akkor is amikor élt. Nagyon kevesen értettek egyet az eszméivel.
Semmi szükség egy irodalmilag jelentéktelen írónőnek emléket állítani.
Annak idején olvastam a könyveit, de nem tartottam semmire.
Mivel a kerületi önkormányzat állította, ezért ez nem igaz.
Miniszterelnök volt, külügyminiszterként a Vasfüggöny megnyitásával európai léptékű (még ha egyes megosztók szerint csak szimbolikus) tettet hajtott végre.
Kossuth, Petőfi és Ady is megosztó személyiség volt.
Tormay Cécilenek pedig már van szobra, tehát nem értem mi a probléma, hol az igazságtalanság.
Cécilének van szobra, emléktáblája, emlékoszlopa, valamint Magyar Örökség Díja.
ellenben antiszemitának és fasisztának vallotta magát, a törvény pedig úgy szól, hogy olyan személy, aki részt vett a XX. századi önkényuralmi politikai rendszerek
megalapozásában, kiépítésében vagy fenntartásában, nem lehet közterület (és egyebek) névadója. (2011. évi CLXXXIX. 14.§)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!