A rezsicsökkentést támogatók mit szólnának ehhez?
Nem akarom egyik oldalt sem védeni, de az energiaszolgáltató szektor tényleg extraprofittal dolgozik, és semmit nem javít a szolgáltatások minőségén. Ezer éves ósdi technológiával dolgoznak, miközben talicskázzák ki a pénzt az országból ezerrel. Ettől függetlenül tényleg nem az lesz a megoldás, hogy rájuk erőltetik a rezsicsökkentést, mert akkor még ennél is hitványabb szolgáltatást fogunk kapni, mivel a befektető sem hülye, és nem fogja hagyni, hogy lenyúlják a pénzét. A leghelyesebb döntés az lenne, ha arra adnának pénzt UNIÓS FORRÁSBÓL (mert ugye lehet ám olyat is igényelni), hogy a lakások hőszigetelését korszerűsítsék, és kevesebb energiát kelljen ehhez felhasználni.
De ugye, mivel az emberek buták, mint a föld, és ahogy az első válaszoló kifejtette, hogy egy négy évesnek sem lehet elmagyarázni, hogy a cukorka miért nincs ingyen, ezért kénytelen a fidesz is ilyen lépést hozni, ha választást akar nyerni, mert úgyis a buta emberekből van több, és ezt még talán a leghülyébb is felfogja, hogy mi az hogy rezsicsökkentés... csak éppen azt nem fogja fel, hogy ezzel mekkora károkat fogunk szenvedni.
Kb. 2 hete feltettem egy kérdést, hogy mégis kinek van igaza ebben a témában. Van hatalmas profit vagy nincs.
Ott is ugyanazt fújták, mint máshol. A fideszesek szerint ezek a cégek 100 milliárdokat termelnek, a baloldaliak szerint be fognak csődölni a rezsicsökkentés miatt.
Na, most akkor döntsd el, hogy mi van...
Ez a nonprofit gyíkság meg tényleg vicc.
Amiért én speciel nem gyűlölöm az energiaszolgáltatókat, hogy (általában) erőltetik a nyugati cégkultúrát (vagy nem tudom hogy fogalmazzak). A társadalmi felelősségvállalás napi szinten jelen van náluk, támogatják a takarékosságot, jótékonykodnak. Persze, mert van miből. Vajon ezeket nonprofit vállalatként is folytatnák?
A technológiájukról nincs információm, én mondjuk úgy sejtem, legfeljebb kisebb városokba, falvakba nem vezették/vezetik be a modern dolgokat, az egy főre jutó költség nagysága miatt.
Ez a milliárdok lenyúlása dolog érdekelne... Józan ésszel belátható, hogy ha valamit nem felelősen használok, az tönkremegy. Egy darab földet is lehet úgy művelni, hogy 3 évig megterem rajta az ország összes terményének fele, de így a föld hamar "kifullad". Akkor most alkalmazd ezt a példát az üzleti életre...
"A társadalmi felelősségvállalás napi szinten jelen van náluk, támogatják a takarékosságot, jótékonykodnak. Persze, mert van miből. Vajon ezeket nonprofit vállalatként is folytatnák?"
Hogy?
Hogy azzal szórakoztak a környékünkön, de a Facebook alapján máshol is, h szándékosan szaggatták a plombákat???
Aztán akit lehetett lehúztak???
Aztaq....aistent az égből már tényleg:D:D
A végén kiderül, h a gázszolgáltatónk maga Lady Diana reinkarnációja....
Félelmetes mit össze nem tudnak már hazudni a balosok, ez már kajak szánalmas.
Kár h élőben senki nem meri magát vállalni:S
Sajnos,4.-et lenullázták,pedig okosat írt(lehet engem is).
A kérdésre a válasz a 4.
Amúgy meg ne essünk át a ló túloldalára,nagyon sok pénzt kihúztak a zsebünkből.PL.:Írországban a válság végett,MOST már,fizetni kell az ívóvizért,eddig nem kellett.Nálunk a legdrágább szinte a víz.Miért?A kommunális hulladék elszállítása szintén kiszámolható,szerintem elég drága a 120 L-es vödröm kiürítése.A Te hasonlatoddal élve,kell a pékség,de stabil üzletmenet mellett nem szabad nagy haszonkulccsal üzemelni,nem tartom etkiusnak.
A pékségnek, vállalkozásoknak nincs köze a rezsicsökkentéshez.
Az energia szolgáltatók az extra profitot általában fejlesztésekre költötték, ugyanis a nagy szolgáltatók többnyire magyar részvényesek, tehát akármilyen extra profit keletkezett, az Magyarországon maradt. Főleg ha önkormányzati tulajdonú vízműről és szemétszállításról van szó. Tőlük elvonni a profitot hiba, elmaradnak a fejlesztések, érvágás az önkormányzatoknak.
A rezsicsökkentés hatására elmaradnak a fejlesztések minden szolgáltatónál, és elbocsátások lesznek, hogy fenntartsák továbbra is magukat. Az áfa csökkentése jobb megoldás lett volna, 27%-ról 5%-ra, máris 22%-os csökkenés. Igaz, hogy ez az államkasszából vesz el, de így legalább az állam érdekelt lesz abban, hogy a megújuló energiákba fektessen többet, ami munkahelyet is teremtene.
A 9-es hozzászóló válaszárra:
A nagy energiaszolgáltatók nagy részben kűlfőldi kézen vannak ( pl: az émász tulajdonosa német) 2002-től 2010-ig ezeket a közműcégeket szinte kivétel nélkűl külfőldi kézre adták (kevés a magyar érdekeltség).
Ami az áfa csökkentést érinti, nagy valószínűsségel a szolgáltatók "lenyelték" volna az az nem lett volna rezsicsökkenés (esetleg kis mértékben) és a közműcégek esztra profitjuk is megmaradt volna.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!