Mi a baja a baloldalnak a turulszobrokkal?
Nem önkényuralmi jelkép. De pl. Kádár sírján idén nov. 1-én vörös csillagos koszorú volt. Márpedig a magyar törvényekg szerint is a vörös csillag tiltott önkényuralmi jelvény.
A turul pedig a magyar eredetmondák mitologikus madara. Kézai Simon szerint Attilától Géza fejedelem idejéig a koronás fejű turul volt a magyarság hadi jelvénye.
Előző hozzászóló:
Remélem előbb bontják le a házadat.
szerintem hagyjuk ki a turul-témából a holokausztot...
köszi
de jó ez a kérdés is, van 2-3 liberális és ossza az észt
én nem vagyok nyilas de csak azért is kitenném a nyilas zászlót hogy nekik csak azért is eszükbe jussanak azok az idők
sőt egy 15 tonnás turulszobrot rádobnék a házukra ha tehetném
utálom az ilyen embereket
mert 2 3 ember belemagyarázza hogy jaaj minket a nyilasokra emlékeztet jaaj jaaaj
és végig kell nézni több 100 embernek hogy lebontják azt a szép szobrot 2 3 ember agymenése miatt
ja igen tüntessék el a dávidcsillagot mert engem arra emlékeztet hogy a zsidók különös kegyetlenséggel tömegesen elkövetett kínzást majd emberölést követtek el több rendbeli erőszakkal
nevezetesen megkínozták és megölték Jézust... engem erre emlékeztet a dávidcsillag szeretném ha az Izraeli zászlóról és a zsinagógákból lekerülne
majd szeretném ha a Izraeli kormány hivatalosan bocsánatot kérne a gyilkosság miatt
köszönöm
"nevezetesen megkínozták és megölték Jézust..."
Szép érv.
Csak az a kár, hogy ilyenkor mindig elfelejtitek, hogy Jézus is zsidó volt...
Nem tudom,mennyiben változtat az, h Jézus is zsidó volt azon a tényen, hogy a zsidók megölték Jézust ,de szerintem egyáltalán nem!
És persze az is furcsa, hogy a zsidóknak eszükbe nem jut emiatt a történelmi tény miatt bocsánatot kérni.
Az utolsó hozzászólót pedig nem értem, hogy minek örül, és hogy mi köze a 10. századnak a témához...
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!