Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Egy liberális nálunk miért...

Egy liberális nálunk miért beszél folyamatosan toleranciáról, elfogadásról, ha a hazafias embereket (tisztelet a kivételnek) egyből lenácizzák?

Figyelt kérdés
2013. szept. 6. 13:36
1 2 3 4
 31/31 anonim ***** válasza:

"A 6/8-ad legalább kézzelfogható valami, nem úgy, mint a "magyar, aki annak hazudja (érzi, stb...) magát" elv, ami teljesen ellenőrizhetetlen."

Még mindig nem tiszta, miért ez az arány, és miért név alapján kéne.

"A csoportosítás már csak így működik. Nem mindenki fér bele, és nem mindenkinek tetszik. Ez cáfolna? Én nem hiszem, hogy ez érv. De fordított logika alapján visszakérdezek: magyar felmenőknek születhet nem magyar utóda? Nem a szívére meg a lelkére, hanem az etnikumára célzok. Amikor megszületik, az etnikuma rögtön egyértelmű, és már nem is változik meg haláláig, akármit érez meg mond magáról. Az etnikumot leszármazási vonalon lehet számon tartani, a szentimentális képzelgésekkel meg nem tudok mit kezdeni."

Tehát szerinted rendben van ez a kirekesztősdi. Az emberek többsége sem ért veled egyet, a liberális pontozóbrigád legalábbis eléggé adogatta neked a piros kezeket. Igen, mondjuk összeáll egy külföldivel. Akkor mi lesz a gyerek? Korcs? Amúgy még jó, hogy az etnikumról csak most beszélsz, eddig arról volt szó, ki határozhatja meg, mi magyar.

"Most megint vissza kell kérdeznem. Svábnak, vagy bármilyen más nemzetiségűnek lenni, akár itt Magyarország területén belül is, szerinted szégyen? Mert szerintem nem, és mindenkinek büszkének kellene lennie arra, ami. A magyarsághoz való pozitív hozzáállás a saját országában pedig már csak amolyan szubjektív elvárás a részemről, hab a tortán. "Szolidaritás", amire talán fel lehet hozni példának az aradi 13-at, vagy Petőfit."

Nem tudom honnan veszed, hogy SZERINTEM ez szégyen. Kizárt, hogy valaki svábként magyar is legyen? (Igen, ezt hajtogatod már egy ideje.)

"Ez az egyetlen mérce, másrészt pedig az etnikum fogalmából definitíve ez következik. Erről nincs értelme vitát nyitni. A cigány sem azért cigány, mert döngeti a mellét büszkeségében, hanem mert annak születik."

Ez az "egyetlen" mérce szerintem a te agyadból pattant ki. Mi köze van amúgy a névnek az etnikumhoz? Egy névről 100 %-os bizonyossággal megállapítható, hogy melyik etnikumé?

"Nem én találtam ki."

Akkor jó nagy a baj, ha ebben a baromságban nem csak egyedül hiszel...

"Mivel nem rajtam múlik..."

Korábban azt írtad, hogy nem KELL magyarrá válnia, és szinte elítéled azt, aki nem magyar, de magyar identitása van...

"Bár tojna! De én épp az ellenkezőjét tapasztalom! Tudod mi a helyzet? Amíg esélyem sincs rá, hogy a dédszülőket leellenőrizzem, esélyem sincs, hogy összefüggést bizonyítani tudjak bizonyos "meghonosodott" politikai nézetek között. Nagyon szívesen utánanéznék a jelenlegi parlamenti képviselők családi genealógiájának! Csak feltételezni tudom, hogy igen beszédes lenne! Régen (azért nem annyira régen!) a képviselők családfája nyitott könyv volt. Manapság divat a ködösítés, és a nácizás a kérdés felemlegetése kapcsán. Szóval nem is szavazok olyanra, aki rejteget valamit. Valaki vagy nyílt lapokkal játszik, vagy nem játszik sehogy."

Szerencsére a nagy többség nem osztja a nézeteidet. Ez rettegés.

"Soha, senkinek nem lesz jogosultsága meghatározni, mivel fogantatásnál eldől a kérdés. Egyértelműen, és véglegesen."

Eddig még arról volt szó, ki határozhatja meg a hazafiságot. Most már etnikumról beszélsz. Kicsit kusza az egész.

"Gondolatolvasás, hazugságvizsgáló, meg úgy általában... marhaság az egész. Bár pátoszos hangzású. Orbán Viktor maga is mondhatta volna."

Ez is elég beteges, hogy az ellenőrzés ilyen módjai egyáltalán megfordulnak a fejedben. Mondani akárki mondhatja, hogy magyar. Ha hátsó szándékai vannak (nyilván hemzseg az ország az ilyenektől), akkor a lelke mélyén nem fogja magát magyarnak gondolni. Az illető ekkor nem magyar, de ezt csak ő tudhatja magáról. Ez van. Te meg kényszerrel ellenőriznéd az emberek felmenőit...

"Ezek a "kasztok" léteznek nélkülem is, csak a besorolás alapja manapság az állampolgárság. Illetve néha érzések, gondolatok... hát itt jön képbe az, hogy bizony nem az én verzióm a többségi álláspont sajnos."

Persze, ha az állampolgág számít, akkor itthon kb. 97% magyar, Romániában, de még Erdélyben is kb. 97% román él. Van olyan lista, ami számba veszi a magyarok között a "nem elég jó" és az "igaz magyar" kategóriákat?! Ha mégsincs, akkor nem mondtál igazat.

"Ha szarkasztikus lennék, azt mondanám, hogy sovinizmus "szennyezésnek" nevezni más etnikumú rokonokat, de itt most úgy is én vagyok a fő rasszistafasiszta. Szóval csak azt kérdezem, honnan ez a 95%? Tényleg csupán 5%, vagyis kvázi pár százezer embernek van 8 dédszülője közül 6-nak magyar (nem magyarosított) neve? Azt hiszem jelentősen alábecsülöd, sőt, légből kapott adatokkal hadonászol. Egyébként a pontos szám pont irreleváns."

Én pont nem a névről beszéltem, hanem hogy úgy általában a magyarok keveredtek vagy 50 néppel az elmúlt ezer évben (is). Nem a pontos szám a lényeg, de annak az esélye, hogy valakinek csakis ősmagyar felmenői legyenek, a nullához konvergál. Az ötleted egyébként egy további kérdést is felvet, mivan, ha valakinek az ükszülei magyarosították a nevüket? A légből kapottságról annyit, hogy neked az ultimate érved az, hogy "ez a mérce". De hogy ezt honnan veszed...

"Aki magyar, azt nem tudom nem magyarrá tenni, ha pedig durcáskodik, hát lelke rajta. "Igaz" magyar nincs, csak simán magyar. Vagy nem magyar. Én ezzel itt nem tudok mit kezdeni. Ha valaki magyarnak számít az én mércém szerint, azt nem vonom kétségbe. Ha pedig nem számít annak, akkor nem látom okát, hogy miért kellene az ő magyarságát elismernem. Meg lehet sértődni, de mi végre? Jelenleg ezt szinte senki nem kéri számon, ha pedig olyan világ lenne, ahol számon kérik, akkor valami olyasmi súlya lenne, mint ma az állampolgárságnak van. Illetve bizonyos szempontból még annyi sem. De a tisztánlátás végett csak jó lenne! A parlamenti képviselők jutnak megint eszembe, akik az állampolgárságuk felkérdezésén is felháborodtak. Na, igen! Ők is "magyarok"! Legalábbis annak vallják magukat."

Neked komolyan az a célod, hogy minél ostobábbnak nézzenek? *közhelyszótárat kinyit* A világ nem fekete és fehér. Miért kizárt, hogy egy sváb magyar legyen? Két különböző etnikumú szülőnek milyen gyereke lesz? Az Egyesült Államokba bevándorlók miért lehetnek egyszerre büszke amerikaiak és büszke "eredeti nemzetbeliek"? (Vagy a legelborultabb példa: ha egy csecsemőt külföldön adnak örökbe, és ottaniként nevelik fel, akkor ő mi?)

2013. szept. 7. 19:07
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!