Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Egy liberális nálunk miért...

Egy liberális nálunk miért beszél folyamatosan toleranciáról, elfogadásról, ha a hazafias embereket (tisztelet a kivételnek) egyből lenácizzák?

Figyelt kérdés
2013. szept. 6. 13:36
1 2 3 4
 11/31 anonim ***** válasza:
84%
Sokan azt gondolják, hogy a hazaszeretet nem más, mint az általuk kitalált nemzetképhez nem-tartozók gyűlölete. Akik ilyenek, valóban nagyon hasonlítanak a nácikra. A hazaszerető az az, aki szereti a hazáját, tesz érte, nem pedig másokat szid, üldöz. A kettő nem szinonima, a kettő nem azonos, nem mosható össze – akárhogy is szeretnék sokan ezt tenni. Aki zsidózik, karvalytőkézik, multi-ellenes, idegengyűlölő, szőröstalpúrománozó, libsizős, komcsizós, az nem hazaszerető, hanem a patrióta álcája mögé bújó gyűlölködő.
2013. szept. 6. 14:19
 12/31 anonim ***** válasza:
16%

11. Nem teljesen értek egyet.

Ahány országban jártam,tapasztaltam a patrióták mind nagyon aggódtak az országukért.

A gazdasági mutatók miatt és az etnikai problémák miatt.

Szörnyű érzés belépni az országod egyik , egykor nagyszerű városának utcájába és azt látni, érezni, hogy gyakorlatilag nem is Európában jársz.

A patriotizmus a hazád védelme, az idegen behatásoktól.

Ilyenkor kénytelen az ember elviselni, hogy xenofóbnak nevezik.

Ajánlok figyelmedbe egy videót:

http://www.youtube.com/watch?v=4J7s1jm0mto

2013. szept. 6. 14:24
 13/31 Komplikato ***** válasza:
94%

"A patriotizmus a hazád védelme, az idegen behatásoktól."

Ha zongorázni tudnám mennyire nem értek egyet én lennék a Kocsis Zoltán. :D

Amerikai film óvodás szintű részében elmagyarázták (ennél egyszerűbben én se fogom tudni), hogy a patriotizmus a sajátjaink szeretetén (támogatásán) át működik, a nacionalista meg a mások gyűlöletén keresztül.

Nem is keverem a kettőt, az fix.

Nácinak azt nevezzük akinek ilyen megnyilvánulásai vannak, nem azt aki hazafias. Aki meg a kettőt keveri, ne lepődjön meg.

2013. szept. 6. 14:44
 14/31 anonim ***** válasza:

14:24!

(A videót sajnos nem tudom most megtekinteni.)

Lehet, hogy nem voltam tiszta, így újrafogalmazom. A hazaszeretet/patriotizmus egy pozitív érzelem, amibe nem tartozik negatív, valakiknek a gyűlölete. Egy példa: X és Y fizeti az adót, segélyszervezetekben vesz részt, büszkén énekli a magyar himnuszt, szeret itthon kirándulni – mind a kettő hazaszerető. X nem gyűlöli a zsidókat, nem megy ki a Pride-ra tojással dobálni, nem ver meg egy cigányt, csak mert szerinte ők nem is igazi magyarok, ellenben Y-nal. Mind a ketten szeretik a hazájukat, az egyikük viszont gyűlölködik is. És van Z, aki nem fizet adót, mert úgyis a zsidóknak megy, eldobja a csikket, mert amúgy is gány van, cigózik és b*zizik. Szerinted ezek közül ki az igazi hazafi? Kit fognak ezek közül lenácizni? Aligha X-et…

2013. szept. 6. 14:49
 15/31 anonim ***** válasza:
94%

Hazafinak lenni annyit jelent, hogy szereted a magyar nyelvet, az itt élő emberek gondolkodásmódját, az itteni (nem a gyűlölködésre alapozott), évszázadokon keresztül fejlődött népi művészetet, vagy akár a modern urbánus kultúra megnyilvánulásait, az úttestre hajló fát a házatoktól két saroknyira, a Gyulai Kolbászt, a Leonar3Do-t, meg a satöbbit. Nem pedig, hogy többedmagaddal brahiból kimész artikulálatlanul b*zizni az utcára egy neked derogáló (vagy általad nem is látott) darab apropóján. Ebben van még mit fejlődnünk, mást ne mondjak.

Az általad leírt liberális pedig nem liberális.

2013. szept. 6. 15:14
 16/31 Ozmium42 ***** válasza:
25%
Csak olyan mondja meg, hogy mi számít Magyarországon hazafiságnak, és hogy kell magyarnak lenni, akinek 8 dédszülőjéből legalább 6 magyar vezetéknevet visel, amit nem magyarosítás útján szerzett.
2013. szept. 6. 15:27
 17/31 anonim ***** válasza:
55%

"Ozmium42 válasza:

Csak olyan mondja meg, hogy mi számít Magyarországon hazafiságnak, és hogy kell magyarnak lenni, akinek 8 dédszülőjéből legalább 6 magyar vezetéknevet visel, amit nem magyarosítás útján szerzett."

Ez nekem stimmel, akkor én nevezhetem elborult kirekesztő baromságnak az ötletedet? Mesélj, mi bajod pl. a híresen magyar vezetéknevű svábokkal?

Van egy görög ismerősöm, Jobbik-aktivista, Magyarország iránt hazafias érzéseket táplál. Ki vagy te, hogy elvitathatod bárkinek a hazafiasságát?

Mivel a mércéden átjutottam, szólok, hogy a te gyűlölködő idiotizmusod nem igazi hazafiság.

2013. szept. 6. 15:47
 18/31 anonim ***** válasza:
51%

"Csak olyan mondja meg, hogy mi számít Magyarországon hazafiságnak, és hogy kell magyarnak lenni, akinek 8 dédszülőjéből legalább 6 magyar vezetéknevet visel, amit nem magyarosítás útján szerzett."

Akkor a szeretett Vona haverodat is a gulágra küldenéd? Vagy a Zázrivecz magyar név? Majd elbulizik ott Snejderrel meg Volnerrel!

2013. szept. 6. 16:05
 19/31 anonim ***** válasza:

Ki is lehet magyar?

Szerintem:

Bármilyen európai ember (akár német származású , akár ruszin ,akár bunyevác...stb) , aki elkötelezett Magyarország iránt,felesküdött rá, ,beszéli a magyar nyelvet , ismeri a történelmet , kultúrát, magyarnak vallja , magyarnak érzi magát.

Persze, ez európaiakra vonatkozik.

Papíron, persze bárki lehet magyar.

Én is lehetek papíron kínai vagy nigériai, de valóságban, az ottani emberek szemében főleg, én sosem leszek kínai vagy nigériai.

Ahogy itt is, a cigányok örökké bevándorlók maradnak ,ahogy a kínaiak is.

2013. szept. 6. 16:08
 20/31 Ozmium42 ***** válasza:
0%

"Ez nekem stimmel, akkor én nevezhetem elborult kirekesztő baromságnak az ötletedet?"

Ha feltételezem, hogy igazat írsz, ez azt jelenti, hogy van közöd hozzá. Ettől persze még nem lesz igazad, de vitathatod az "ötletemet". Mert ez olyan ügy, amit magyaroknak egymás között kell megvitatniuk, és nem kívülállóknak kell beleugatnia.

"Mesélj, mi bajod pl. a híresen magyar vezetéknevű svábokkal?"

Nem tudom, kire gondolsz, de ha ők svábok, és nem is akarnak másnak látszani, meg nem is nyilatkoznak, döntenek a magyarság nevében, a magyarság helyett, akkor az ég világon semmi. Legyenek büszke svábok, és ha itt élnek, legyenek szolidárisak a magyarsághoz. Ehhez nem kell magyarrá válniuk.

"Van egy görög ismerősöm, Jobbik-aktivista, Magyarország iránt hazafias érzéseket táplál. Ki vagy te, hogy elvitathatod bárkinek a hazafiasságát?"

Ki vagyok én? Senki. A mérce, amit fentebb írtam, tőlem függetlenül érvényes. A görög barátod hazafisága dicséretes és követendő példa (a Jobbikhoz való hozzáállás nem tényező). Ettől persze ő sem magyarabb, és nem is kell neki azzá válnia.

"Mivel a mércéden átjutottam, szólok, hogy a te gyűlölködő idiotizmusod nem igazi hazafiság."

Nem a hazafiságról írtam, hanem arról, hogy ne olyan mondja már meg, hogy a magyaroknak mi merre hány méter, és ki számít hazafinak, meg magyarnak, akinek etnikailag eleve semmi köze nincs az adott közösséghez.

2013. szept. 6. 16:17
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!