Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Mi köze az új István a király...

Mi köze az új István a király darabnak a cionizmushoz?

Figyelt kérdés

Minthogy az István a király darab ellen tüntetők ellen antináci és cionista szervezetek tüntettek.

Eszerint beismerik, hogy az új darab cionista indíttatású?

Mert az qva ciki!

Egyébként szerintem ez a darab annyira gyenge, hogy szóra sem szabadna méltatni és akkor néhány előadás után kifulladna az egész.

2013. aug. 31. 18:52
1 2 3
 11/27 A kérdező kommentje:

Szerintem az verte ki végképp a biztosítékot, hogy egy államalapításon gúnyolódó darabot az államalapítás ünnepén mutatott be az RTL.

Erre nem volt semmi, de semmi szükség!

Illetve a nyilvánvaló céljuk az volt, hogy botrányt csináljanak mert az a legjobb reklám. Végül is bejött!

2013. aug. 31. 19:51
 12/27 A kérdező kommentje:

tudod te hogy kik azok a nácik?

A nácizmus az egy sátánista vallás volt amely a zsidók árja fajelméletére illetve azt a németekre vonatkoztatva alapozta (meg) hatalmát.

Van egyáltalán ilyen Magyarországon???

Ha van csak nagyon kevés.

2013. aug. 31. 19:56
 13/27 anonim ***** válasza:
Hah! Nácizmus nincs Magyarországon? Már meg ne sértődj, de hol élsz? Mellesleg mit találtál gúnyosnak a darabban?
2013. aug. 31. 19:59
 14/27 A kérdező kommentje:

Nézz utána hogy mi volt valójában a nácizmus.

Az amit azok csinálnak, akiket ma nácinak neveznek azok max. külsőségekben utánozzák csak őket, de semmiképp sem nácik.

És csak annyit mondtam hogy kevesen vannak!

És nem azt hogy tuti nincsenek

2013. aug. 31. 20:05
 15/27 A kérdező kommentje:

Hogy mit találtam benne gúnyosnak? Az egész darab az államalapításon gúnyolódik. Az egyházon, Istvánon, a házasságán stb..

Az egyháznak magam sem vagyok nagy híve, de mindennek nem aug.20-án kellett volna hangot adni...

2013. aug. 31. 20:11
 16/27 anonim ***** válasza:
És mégis miben nyilvánul meg a gúnyolódás?
2013. aug. 31. 20:16
 17/27 anonim ***** válasza:
89%
Bocsáss meg, ha a náci kifejezés nem takarja pontosan a soviniszta, homofób, antiszemita és rasszista jellemzők összességét. Tudnál esetleg javasolni helyette olyan kifejezést, ami hasonlóan jól fedi ezeket? A továbbiakban majd azt használom.
2013. aug. 31. 20:19
 18/27 A kérdező kommentje:

Bocs de ha te ezt nem vetted észre akkor kár erről a témáról beszélni.

Az egész darab lényege hogy visszájára fordítja az egész történetet, aktuál politikai mondani valót is belekeverve.

Ami persze nem is olyan nagy baj csak az ilyen liberális indíttatású művek valahogy mindig elfelejtik megemlíteni hogy kiknek is volt oroszlán részük abban hogy ide jutott az ország.

2013. aug. 31. 20:23
 19/27 A kérdező kommentje:

A náci szó nem fedi le jól. Ez olyan mintha zsidónak neveznél mindenkit aki liberális gondolkodású!

2013. aug. 31. 20:26
 20/27 anonim ***** válasza:

Tisztában vagyok a nácizmussal, inkább a te ismereteidet érzem felületesnek. (Bár ez általában így szokott lenni. Mindenki előrébb valónak érzi a saját gondolatait.) Még mindig állítom, hogy hemzseg a neonáci csőcselék. De erről ne nyissunk vitát.

Én semmilyen gúnyolódást nem érzékeltem benne, semmilyen történelmi eseményt, személyt nem szabad túlmisztifkálni, sem a megszépített hagyományok rabjaként értelmezni, hiszen úgy a véleményalkotás nem marad objektív. Sokkal inkább látom színesnek a darabot. Nem felejthetjük el, hogy semmi nem fekete vagy fehér. Igenis elképzelhető, hogy Gizellában motoszkáltak ilyen érzések, akár csak más emberi lényben. Hasonló a véleményem a többi említettről is. Kicsit meg is lepődtem, hogy ennyire sokan elkezdtek háborogni. Azt hittem, így adott jelenetek jobban érthetőek lesznek, kevésbé érződik majd tagoltnak. A problémázás maximum abból a szempontból érthető, hogy rengetegen inkább a hangbéli élményre koncentrálnak, nem a mondanivalóra. Apropó, mondanivaló. Valamelyik oldalon olvastam, hogy épp nem a gúnyolódás lett volna a fő cél, hanem a megosztottság ábrázolása, és hogy fogadjuk el egymást. Hogy ez igaz, vagy sem, nem tudom. Mindenesetre a barátaimnak és nekem tetszett. Különösen az állatáldozós rész, meg a zárás. Az engem elgondolkodtatott.

2013. aug. 31. 20:31
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!