Normális lehet egy olyan ország, ahol ennyire marhára fontos egy színdarab?
Óriási viták, indulatok, nekifeszülések, cikkek itt, cikkek ott, fészbukos bejegyzések sora. Szinte másról se szól(t) a magyar közélet aug. 20. óta. (Na jó, közben Bajnai is dobott egy követ a kútba.) Ér ennyit az István, a király újabb feldolgozása? Miért lehet ez központi téma azoknál is, akiket amúgy egyáltalán nem érdekel a színház, meg a rockopera? És miért nem téma a szegénység, a túladóztatás, a nyugdíjak ellehetetlenülése vagy éppen a 100 éves mélyponton levő termékenység?
Csak véletlenül, példaképpen teszem be ezt a legutóbbi megnyilvánulást, amire most bukkantam. De betehetnék még több százat, ha lenne elég időm.
Máshol is!
Bár nem biztos, mert jobb helyeken az ilyen "remake" nem biztos, hogy megéri a bemutatást.
Mert ez a bizonyos mű olyan minősíthetetlen lett, hogy még az is beszél róla, aki amúgy nem nagyon néz ilyen előadásokat.Én láttam a régi darabot, ami nagyon tetszett, színvonalas volt minden szempontból.Az újat a TV-ben láttam, kb negyed óráig bírtam nézni, kiábrándító volt.És hol maradt a látványosság?A kosztümök, a helyszín?....Értem én, az előadás üzenetét.Csak akkor ezt egy külön darabban kellett volna előadni más címmel.
A régi annyira korhű volt és történelem hű, hogy annak a diáknak is hasznára vált volna, aki nem akarta könyvből megtanulni István történetét.Ettől az újabb verziótól én inkább óva inteném a diákokat, mert mégis mi köze István királyhoz Hitlernek és a Trabantoknak??
"A régi annyira korhű volt és történelem hű, hogy annak a diáknak is hasznára vált volna, aki nem akarta könyvből megtanulni István történetét."
Hát mondjuk ez sem igaz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!