Miért fontos kereszténynek lenniük a nagymagyaroknak?
Én is nemzeti érzelmű vagyok ,de templomba nem járok , egyáltalán nem vagyok vallásos.
Nem is értem , hogy ez miért lenne fontos és mi köze a nemzeti érzelműséghez.
A technológiai fejlődést 100 százalékosan támogatom , mérnök hallgató révén.
Nálam a konzervatívság inkább csak egyes társadalmi dologban érvényes.
Úgy vélem sokan azért támogatják a vallást ,mert a kultúránk része , Európa része.
Ostobaság a keresztény hitet a "nagymagyarsághoz" kötni. Ellenben a kérdésed könnyen megválaszolható. Nézz rá Magyarország címerére. Mit látsz a pajzs jobb oldalán a 3 dombon állni?
A magyar egy keresztény kultúrkörbe tartozó nép. Aki ezt nem érti meg, annál komoly problémák vannak.
Számodra lehet nem mutatkozik jele... Egy hívőnek viszont igen. Az már csak a neveltetés kérdése, hogy ki mennyire köt bele a másik világnézetébe. A vallásos ( az igazán vallásos) emberek nem zargatják az ateistákat, ahogy a művelt ateisták sem zaklatják a hívőket. Ebből látszik hogy te nem tartozol ebbe a kategóriába. Annyi képzeletbeli dologban hisznek az emberek csak azok nem vallási témájúak. Hiszel a szabadságban a demokráciában. Mégis jogsértő törvények sora köt meg.
Vannak olyan emberek ma Magyarországon, akiknek még fontosan az értékek, a hagyományok. Ők hisznek Istenben, járnak templomba, szeretik Magyarországot, tisztelik az Ősöket és hagyományaikat. Ők a keresztény magyarok. Ők a Jobbikosok.
Velük szemben vannak a zsidók (LMP, SZDSZ, E2014) és volt kommunisták (MSZP, DK), akik sajnos nem hisznek semmiben, semmi hagyományt nem tisztelnek, minden cselekedetüket a pillanat és a pillanatnyi haszon irányítja. 2002 és 2010 között ők voltak többségben: csőd szélére jutott az ország, hetente kellett újabb hiteleket felvenni, lázongások voltak. Soha többet ilyet!!!
"Miért fontos kereszténynek lenniük a nagymagyaroknak?"
Mi az, hogy "nagymagyar"?
Nyelvtani hiba lehet valószínűleg.
Nemzetet összekovácsoló erő a vallás, de csakis a közös vallás, lehetőleg ugyanazon felekezet alatt.
A közös vallás tartotta meg a magyarságot ezer évig a Kárpát-medencében. Ezért volt tragédia a protestantizmus. Az egységesen katolikus Magyar Királyság nem csak politikailag, de vallását tekintve is széthullott és ennek isszuk a levét a mai napig.
"Ők a Jobbikosok."
Jobbikos vagyok ,de nem vallásos.
Amint írtam , szerintem nem olyan fontos a vallás.Vannak sokkal fontosabb dolgok is.
Hagyományőrzés.
És a politikai elkülönülés. A baloldal, liberálisok gyakran bírálják, csúfolják, próbálják visszaszorítani a történelmi egyházakat (főleg a katolikust), így a jobboldal kiáll mellette.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!