Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Normális lehet egy olyan...

Normális lehet egy olyan ország, ahol ennyire marhára fontos egy színdarab?

Figyelt kérdés

Óriási viták, indulatok, nekifeszülések, cikkek itt, cikkek ott, fészbukos bejegyzések sora. Szinte másról se szól(t) a magyar közélet aug. 20. óta. (Na jó, közben Bajnai is dobott egy követ a kútba.) Ér ennyit az István, a király újabb feldolgozása? Miért lehet ez központi téma azoknál is, akiket amúgy egyáltalán nem érdekel a színház, meg a rockopera? És miért nem téma a szegénység, a túladóztatás, a nyugdíjak ellehetetlenülése vagy éppen a 100 éves mélyponton levő termékenység?

Csak véletlenül, példaképpen teszem be ezt a legutóbbi megnyilvánulást, amire most bukkantam. De betehetnék még több százat, ha lenne elég időm.

[link]

2013. aug. 24. 22:17
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
50%
Semmi meglepo. Roberta hozta magat.
2013. aug. 25. 00:05
 12/23 anonim ***** válasza:
90%

Nem volt ezzel semmi baj, nekem tetszett.

Általában olyanok szokták kritizálni, akik

a) politika okból elfogultak Alföldi ellen

b) alig-alig járnak színházban

c) negyed óra után abbahagyták az egészet

2013. aug. 25. 01:49
 13/23 anonim ***** válasza:
67%

Nem tudom, de én meg azt vettem észre, h aki szerint Alföldi nem maga az Isten, na az általában a nagy rajongói szerint az biztos homofób meg rasszista meg náci meg stb.

Abba bele se mernek gondolni szegények(pedig marha nagy értelmiséginek tartják magukat), h esetleg x millió nézőből van pár akinek szimplán nem tetszett?

Talán mindenkinek tetszenie kellene, amit Robika rendez vagy h van ez???:D

2013. aug. 25. 02:10
 14/23 anonim ***** válasza:
33%

" Általában olyanok szokták kritizálni, akik

a) politika okból elfogultak Alföldi ellen

b) alig-alig járnak színházban

c) negyed óra után abbahagyták az egészet"

Szóval akinek nem jön ne az csak is ezen okok miatt lehet!

Elég egyszerû gondolkodásmódotok van!

Egy ilyen kifigurázás ahol az ország történelmérõl van szó nem jutna el a bemutatásig nyugatabbra.

2013. aug. 25. 07:44
 15/23 anonim ***** válasza:
96%

Azok az emberek ugatnak ilyen hangosan, akik nem járnak színházba, nem része életüknek a művészet, és nem szeretik a bonyolult, elvont, ambivalens, elvont üzeneteket, dilemmákat. Akik készen szeretik kapni a gondolatokat, mint az instant levest.

Ha ez a sok ember mind kicsit többet olvasna szépirodalmat, többet járna színházba, máris jobb hely lenne ez az ország.

A művészet dolga szerintem éppen az, hogy elgondolkodtasson, vitát szítson, dilemmákat boncolgasson.

Az a jó művészet, amin össze lehet veszni, mert mindenkinek mást mond.

Didaktikus, populista, könnyen fogyasztható üzeneteket gyártani az nem művészet, hanem manipuláció.

2013. aug. 25. 07:58
 16/23 anonim ***** válasza:
95%

Akik a darab kifigurázásáról meg az ország meggyalázásáról beszélnek, azok úgy gondolják, hogy jobban értik a darab jelentését, mint a két szerző, akivel szorosan együttműködve lett ez megalkotva? Mondjuk nyilván, Magyarország a tízmillió kritikus országa.

Második kérdés a fikázó robertázókhoz: úgy durván fel tudnátok sorolni, hogy az elmúlt 12 hónapban melyik színházakban hány és milyen darabot láttatok? :)

2013. aug. 25. 10:26
 17/23 anonim ***** válasza:
37%

Nos, nekem nagyon nem tetszett ez az előadás, pedig Alföldi személyével nincs bajom.

Művészet??Nos, épp ez az, amit ebből a darabból hiányoltam!

Ha ez valakinek művészet, az magára vessen.Persze lehet itt egy silány, összetákolt, se füle-se farka tragikomédiát művészetnek nevezni, ahogy éjjel-nappal Budapest szereplőket is lehet sztárnak kikiáltani.De a valódi értékekkel ezek köszönő viszonyban sincsenek.Hiába a profitéhes meg a fogyasztói társadalomnak az olcsó, gyorsan emészthető "áru" is jó, csak minél nagyobbat lehessen rajta rúgni vagy röhögni.Ide süllyedtünk...

Igen, az emberek csak pár napig csámcsognak a dolgokon, de évtizedekig emlékezhetnek rá!

2013. aug. 25. 11:10
 18/23 anonim ***** válasza:
És normális egy olyan ország ahol az emberek fejébe éjjel nappal az forog, hogy mennyi pénzük van? Foglalkozhatnátok mással is.
2013. aug. 25. 11:16
 19/23 anonim ***** válasza:
59%
Kritika nem alaptalan, több millió emberhez juthatott el az üzenet ( a retekklub által), akik pedig mindent megtesznek azért, hogy Bucit újra vissza tudják hozni a képernyőre. Ez nekik tökéletes ugró deszka volt.
2013. aug. 25. 12:28
 20/23 anonim ***** válasza:
94%

"Szóval akinek nem jön ne az csak is ezen okok miatt lehet!"

Mivel általában-t írtam, így értelemszerűen nem csak ezen okok miatt. Legtöbbször ezen okok miatt van.

Legtöbbször azért van, mert elkezdik nézni, eltelik 5 perc, és elkezdik, hogy ez mekkora szar, akkoriban nem volt autó és pisztoly, ez a nemzet megcsúfolása, köcsög Alföldi stb.

"Egy ilyen kifigurázás ahol az ország történelmérõl van szó nem jutna el a bemutatásig nyugatabbra."

De. Rengeteg helyen sokkal önirónikusabb az emberek. Ha itthon azt mondom, hogy itt ez vagy ez rossz, akkor már egyből hazaáruló és antimagyar vagyok. Nem véletlen, hogy nem igazán akarnak javulni a dolgok.

Kifigurázás az például a Magyar Vándor volt. Ez feldolgozás.

1.) Bemutatta, hogy ez nem egy happy end-es történet, hanem az államalapítás ezrek, tízezrek halálának és szenvedésén keresztül jött létre.

2.) Átültette a modern korban. Ma is ugyanez megy, csak nem kereszténység, hanem demokrácia, szabadság, EU címszavak alatt megy a "gyarmatosítás". És aki nem hódol be, az nem pogány, hanem terrorista.

2013. aug. 25. 13:10
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!