Normális lehet egy olyan ország, ahol ennyire marhára fontos egy színdarab?
Óriási viták, indulatok, nekifeszülések, cikkek itt, cikkek ott, fészbukos bejegyzések sora. Szinte másról se szól(t) a magyar közélet aug. 20. óta. (Na jó, közben Bajnai is dobott egy követ a kútba.) Ér ennyit az István, a király újabb feldolgozása? Miért lehet ez központi téma azoknál is, akiket amúgy egyáltalán nem érdekel a színház, meg a rockopera? És miért nem téma a szegénység, a túladóztatás, a nyugdíjak ellehetetlenülése vagy éppen a 100 éves mélyponton levő termékenység?
Csak véletlenül, példaképpen teszem be ezt a legutóbbi megnyilvánulást, amire most bukkantam. De betehetnék még több százat, ha lenne elég időm.
egy csomó momentum tetszett nekem az előadásból(új elképzelések, de a ruházattól néha kirázott a hideg
meg amikor fél óráig énekelték az unom a unom a....
én már tényleg nagyon untam
Én nem nagyon szeretem az ilyen modernizálásokat. Láttam már olyan Rigolettót, ahol a herceg a sliccét gombolgatva jött ki Gildától,gusztustalan volt, de láttam olyan Don Giovannit, amit egy vasszerelvényen játszottak végig jelmez és díszlet nélkül, és szenzációs volt.
Ez az István a király nekem most bejött. Annak idején én is végiglelkesedtem az eredeti előadást, tele pátosszal és nagy érzelmekkel... mostanában, mióta hazaáruló és antimagyar lettem, mert baloldali érzelmű vagyok, megkeseredett a számban a hazaszeretet. Ennek az érzésnek korrekt tükre volt Alföldi rendezése.
Az utolsó hozzászóló nagyon unta az UNOM A szöveget, nagyszerű, ez volt a cél. Szörényi pedig óriásit nőtt a szememben azzal, hogy magára vállalta azt a sok mocskot, amit várható volt hogy kapni fog, mert elege lett abból, hogy a politika már a művészetet is megfojtja.
A kérdezőt tán az sem zavarja, h talán azért foglalkoznak ennyire a témával, mert ez a darab pont, h nem csupán csak egy mű, amit előadnak, hanem pont, h a népünkről, és a történelmünkről, ill. a történelemmel egyben a jelenünkről is.
Ha neked kérdező csak annyi jött le az egészből, h egy színdarab, az eléggé szomorú, bár a jelenlegi verziót, ha csak azt láttad, abból nem is csodálom, h ha csak ennyi jött le.
Mellesleg más országokba is fontosak a művek...max. azt nem érzékeljük, mert nem vagyunk ott, ill. benne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!