Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Normális lehet egy olyan...

Normális lehet egy olyan ország, ahol ennyire marhára fontos egy színdarab?

Figyelt kérdés

Óriási viták, indulatok, nekifeszülések, cikkek itt, cikkek ott, fészbukos bejegyzések sora. Szinte másról se szól(t) a magyar közélet aug. 20. óta. (Na jó, közben Bajnai is dobott egy követ a kútba.) Ér ennyit az István, a király újabb feldolgozása? Miért lehet ez központi téma azoknál is, akiket amúgy egyáltalán nem érdekel a színház, meg a rockopera? És miért nem téma a szegénység, a túladóztatás, a nyugdíjak ellehetetlenülése vagy éppen a 100 éves mélyponton levő termékenység?

Csak véletlenül, példaképpen teszem be ezt a legutóbbi megnyilvánulást, amire most bukkantam. De betehetnék még több százat, ha lenne elég időm.

[link]

2013. aug. 24. 22:17
1 2 3
 21/23 lindmayer ***** válasza:

egy csomó momentum tetszett nekem az előadásból(új elképzelések, de a ruházattól néha kirázott a hideg

meg amikor fél óráig énekelték az unom a unom a....

én már tényleg nagyon untam

2013. aug. 25. 17:40
 22/23 anonim ***** válasza:
87%

Én nem nagyon szeretem az ilyen modernizálásokat. Láttam már olyan Rigolettót, ahol a herceg a sliccét gombolgatva jött ki Gildától,gusztustalan volt, de láttam olyan Don Giovannit, amit egy vasszerelvényen játszottak végig jelmez és díszlet nélkül, és szenzációs volt.

Ez az István a király nekem most bejött. Annak idején én is végiglelkesedtem az eredeti előadást, tele pátosszal és nagy érzelmekkel... mostanában, mióta hazaáruló és antimagyar lettem, mert baloldali érzelmű vagyok, megkeseredett a számban a hazaszeretet. Ennek az érzésnek korrekt tükre volt Alföldi rendezése.

Az utolsó hozzászóló nagyon unta az UNOM A szöveget, nagyszerű, ez volt a cél. Szörényi pedig óriásit nőtt a szememben azzal, hogy magára vállalta azt a sok mocskot, amit várható volt hogy kapni fog, mert elege lett abból, hogy a politika már a művészetet is megfojtja.

2013. aug. 25. 22:14
 23/23 anonim válasza:
34%

A kérdezőt tán az sem zavarja, h talán azért foglalkoznak ennyire a témával, mert ez a darab pont, h nem csupán csak egy mű, amit előadnak, hanem pont, h a népünkről, és a történelmünkről, ill. a történelemmel egyben a jelenünkről is.

Ha neked kérdező csak annyi jött le az egészből, h egy színdarab, az eléggé szomorú, bár a jelenlegi verziót, ha csak azt láttad, abból nem is csodálom, h ha csak ennyi jött le.

Mellesleg más országokba is fontosak a művek...max. azt nem érzékeljük, mert nem vagyunk ott, ill. benne.

2013. aug. 26. 13:02
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!