Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Ha lenne normális ellenzék...

Ha lenne normális ellenzék akkor a fidesz népszerűsége a béka segge alatt lenne?

Figyelt kérdés
2013. aug. 30. 18:04
1 2 3
 21/27 anonim ***** válasza:

ma 20:12

Az a gond, hogy a legtöbben félre értik, - valószínűleg veled is ez történt - a neoliberális és a konzervatív gazd.pol. közötti különbséget, sőt a józan észt! A konzervatív és a neolib. gpol. is a kisebb állam mellett van, de amíg a konzervatívok erős állami jogszabályokkal korlátozzák a hatáskörét és erejét, addig a neolibek ezt is a piacra bíznák. Mármint náluk elsődleges az állam "éjjeliőr" szerepe a jogszabályokkal szemben is. Aztán van a józan ész, ami kimondja, hogy a magyar állam túl van adóztatva, gyak. már a Laffer-görbe túlsó oldalán vagyunk ( [link] és több adó nem fog befolyni, így is a KKV-k számára a túlélés záloga az adócsalás, pont. Itt már csak az adócsökkentés jöhet, ami pedig a kiadási oldalon is csökkenéssel jár, hogy egyensúlyban maradjon a mérleg két oldala. Ebben mindenki megegyezik (egy-két deviánstól eltekintve), de a szavazatok nagyobb kényszert jelentenek. Ui., ha adócsöki van, akkor annak azok isszák meg a levét, akik nem dolgoznak, ill. állami csecsen lógnak. A piacról élő munkás embereknek semmi gondja nem lenne. Továbbá: ez nem egy amerikai túlzott kapitalista maszlag, a németeknél is így van! Szomorú, hogy amikor a Gyurcsányék (egyetlen értelmes pontként) be akarták vezetni a több biztosítós eü-t, akkor mindenki prüszkölt, pedig ez nem egyenlő a "fizetős" eü-vel.

Ja, még valamit: nem tudom mit van úgy oda a magyar lakosság, amikor piacról, stb.-ről beszélnek. A jobboldal ezt jelenti:

"A kultú­rában a hagyományokat követi, a gazdaság területén az állam minimális szerepvállalását hirdeti. A szabadpiacra, a szabad versenyre és az egyén öngondoskodására épít; elfogadja a nagyobb társadalmi különbségeket." - Wikipédia

2013. aug. 30. 20:35
 22/27 anonim ***** válasza:

"Örülök, hogy te ezt meg tudod állapítani a kocsmából, kannás bort vedelve! Ezért tart itt ez az ország! Amúgy mielőtt a kormány kicseszett vele, az ország legjobb fősulija volt, de hát ezt honnét is tudhatná egy "kopasz" jobbikos!

"

Van egy rossz hírem se kopasz nem vagyok se kocsmában jelenleg, sőt mi több! Még írni is tudok tudod a van a gépen olyan, hogy helyesírás ellenőrző azért ezt ismerni kéne egy ilyen igen nagy sztár közgazdásznak aki valószínűleg hülyébb, mint a híd alatt ülő részeg csöves..Ja és még azt hozzá tenném, hogy nekem még van időm tanulni...te neked meg már nincs úgy, hogy ilyen hülye maradsz egész életedben is! Gratulálok! Ezért tart itt a magyarság nem a Jobbik miatt. De te csak szavazz Gordonkára! Hátha a jövőre kiépülő Sólyom Légitársaságot is csődbe viszi!

Ui.: Nem csodálom, hogy az ország el vette tőle a lehetőségeket ha tanárai is olyan hülyék, mint a tanítványai akkor teljesen jogos..

2013. aug. 30. 20:35
 23/27 anonim ***** válasza:

Bazzdmeg 3-mas vagyok és üzenem annak a gazdasági idiótának aki nem tud szöveget értelmezni.

Szerinted ha azt írtam, hogy "nem a szociális rendszer erősítésére pazarolna rengeteg pénzt, nem a cigányok eltartására" az szerinted mit jelent?

NÁLAM BEVÉTELT

Abból a bevételből meg lehet vállalkozói terhet csökkenteni. Például.

Sok kicsi adó több mint egy nagy.

Gazdasági szakértő fiacskám.

2013. aug. 30. 21:37
 24/27 anonim ***** válasza:

"Van egy rossz hírem se kopasz nem vagyok se kocsmában jelenleg, sőt mi több!"

Ami késik, nem múlik!

"Még írni is tudok tudod a van a gépen olyan, hogy helyesírás ellenőrző azért ezt ismerni kéne..."

Azért ne is zavartasd magad, hogy az előző kommentben épp én említettem az ellenőrzőt! Ne is fáraszd ezzel magad!

"...egy ilyen igen nagy sztár közgazdásznak aki valószínűleg hülyébb, mint a híd alatt ülő részeg csöves.."

Azért kíváncsi vagyok: te ezt honnan állapítottad meg?

"Ja és még azt hozzá tenném, hogy nekem még van időm tanulni...te neked meg már nincs úgy, hogy ilyen hülye maradsz egész életedben is!"

Én már elvégeztem a főiskolát, szóval? Sőt, állásom is van egy multinál. Ezzel szemben te még mit tettél le az asztalra? Te kis taknyos!

"De te csak szavazz Gordonkára!"

Őstehetség lehetsz, hallod-e? Még azt is tudod, hogy kire szavazok? Ez nem semmi! Kár, hogy nem találtad el... Ezek szerint a közgazdászok csak "Gordonkára" szavazhatnak - szerinted...

"Hátha a jövőre kiépülő Sólyom Légitársaságot is csődbe viszi!"

Nem is kell, mert az csődbe is megy magától...

Nem ártana mondjuk ezt: [link]

elolvasni, ha másért nem, csak hogy kritizálhasd, te őstehetség!

De tudod mit? Nagyvonalú leszek, és bemásolok pár dolgot:

"Üzemanyag. Az üzemanyag mindenkinek drága, még közel-keleti forrás esetén is. Pont. Senki nem fogja a Sólyom két szép szeméért olcsóbban adni azt, amit sokkal nagyobb haszonnal értékesíthet a világpiacon – hacsak nem tételezzük fel, hogy a Sólyomnak ingyenbenzint adni jobb befektetés, mint eladni, de ezt, ugye, kétlem.

Résidők. A le- és felszállási jogok drágák, a Malév például csak a heathrow-i jogokért kétmilliárd forintot kapott, ami mai áron kb. 6,6 millió euró. Ahhoz, hogy Londonba, Brüsszelbe, és az összes komolyabb célpontra az üzleti utazóknak és az átszállóknak megfelelő időben és frekvenciával járjon a Sólyom, csak a résidő-vásárlásba sokmilliárdos összeget kellene fektetni. Ehhez képest a Sólyomnak a vezérigazgató szerint az idei évre 6-12 millió eurója van összesen, és a főnök közlése szerint eddig 2 millió érkezett meg. Ebből lett bérelve a hat ősrégi gép, amik festésen és szemmel láthatóan minimál-felújításon esnek át, az ülések valamelyik nagyobb társaság levetett cuccainak tűnnek (manapság ennél jóval vékonyabb, ergonomikus üléseket találunk egy új gépen), a vécé pedig megmaradt a luxus-privátgép konfigurációjából.

Adók. Minden légitársaság komoly adókat fizet az EU-s le- és felszállások után. Ez persze úgy baromság, ahogy van, de ettől még van, és a Sólyom sem tudja kikerülni. Azzal, hogy minden útjuk az EU-ban kezdődik és végződik, jelentős hátrányba kerülnek a közel-keleti társaságokhoz képest, és ugyanolyan helyzetben vannak, mint egy normál uniós társaság.

Személyzet. Ugyan a magyar bérszínvonal kisebb, mint az uniós, de prémium szolgáltatáshoz nagy létszámú, jól képzett személyzet kell, nagyon sokat itt sem lehet spórolni.

Flottaüzemeltetés. Minél újabb és minél egységesebb (és nagyobb) a flotta, annál olcsóbb. Ez, ugye a Sólyomnál nem teljesül. A Lufthansa által már épp selejtezett típusú és korú gépekkel kezdenek repülni. Ehhez képest a fapadosok konkrétan egy géptípussal mennek, a nagy európai társaságok pedig folyamatosan újítják meg és harmonizálják gépparkjukat, és a ~100 fős regionális járatokra jellemzően valamelyik új Embraer vagy Bombardier jetet állítják be, a régi 737-esek helyére pedig az A320 családot. Mindehhez a Sólyom induló gépein 110 hely lesz, ami 10-zel kevesebb, mint a Lufthansa azonos típusú repülőin, ez szintén a költséghatékonyság ellen szól. A közel 2000-es példányszámot elérő Classic (-300 és -500) széria sikere után a 737 ma már olyannyira nem kifizetődő ebben az utasszám-kategóriában, hogy a hasonló méretű, de új generációs 737-600-ból összesen talán 69 darab, ha épült, és most már valószínűleg rendelni sem lehet, miközben a 737 új generációs sorozata is az ötezres darabszám fele halad. (A kis Airbus-változat, az A318 ugyanígy gyengén teljesít 70 körüli eladott példánnyal a rendes A320 családhoz képest, ami már túllépte az 5000-et.) Látszik tehát, hogy akármilyen gépet is választanak, nagyságrendeket nem lehet nyerni a nagyokhoz képest.

Fedélzeti szolgáltatás: prémium szolgáltatást ígérnek, de az könnyen belátható, hogy egy 100-200 eurós (esetleg olcsóbb) jegy mellett már egy 2 eurós szendvics sem elhanyagolható kiadás, de mondjuk, legalább ugyanannyiba fog kerülni ez is, mint egy nagynak, még akkor is, ha mondjuk nem építenek ki szórakoztató rendszert és hasonlókat. Ha igen, az persze még többe fáj."

2013. aug. 30. 21:38
 25/27 anonim ***** válasza:

ma 21:37

Kedves Tanár Úr!

Köszönöm a kioktatást, mert hát Maga nyilvánvalóan jobban tudja, hogy a magyar adócsökkentés miatt kieső legalább egy-két ezer mrd. forintot a cigányoknak ki nem fizetett szociális juttatások pótolják. Csak hogy képben legyen: 2012-ben kb. 700 mrd forint ment összesen család- és gyermektámogatásra. Nyilván egy csapásra, fájdalommentesen meglehet oldani mindent, csak jó jobbikos módjára dobbantani kell kettőt. Gratulálok!

2013. aug. 30. 21:46
 26/27 anonim ***** válasza:
Ha lenne normális ellenzék, akkor is töretlen lenne a Fidesz népszerűsége, ugyanis ők adnak is az embereknek amellett, hogy egyre jobban erősödik az ország. Az eddigi MSZP kormány csak elvett az emberektől, hogy foltozgassa az ország költségvetését. Én még sose éltem ilyen jól, mint most a Fidesz ideje alatt. Nem kérdés, kire fogok szavazni jövőre!
2013. aug. 30. 22:16
 27/27 anonim ***** válasza:
Sajnos nincs normális ellenzék, és nem is lesz, mert a nyugat nem fogja engedni. Itt az volt, amit ők akartak (az mszp idején), és a FIDESZ most nem elég kielégítő számukra. Ezért támadják a kormányt.
2013. aug. 31. 09:08
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!