Hogyan lehetne ösztönözni az embereket, hogy befizessék az adót?
Mindenki tudja, hogy az adót meg kell fizetni, csak ezt a másik embertől várja, ő maga próbálna kibújni.
Elvárják, hogy akinek magasabb a jövedelme, az fizessen jóval több adót is. Csak ugye cserébe nem kap semmit (illetve csak annyit kap, mint aki minimális adót fizet be) , így egy határ felett már inkább eltitkolják, zsebbe kapják a fizetést, a nagy pénzek pedig mennek külföldi számlákra.
Például aki rengeteg TB-t fizet be, mivel magas fizetése van, az szerintem előrébb kerülhetne az egészségügyben a várólistán, mint aki nem fizet.
Tehát a negatív ösztönzés (ha nem fizetsz börtönbe kerülsz!) mellé, valamilyen pozitív motiváció is kellene.
"Érdekes módon, amióta multinál vannak, be vannak jelentve, túlóra kifizetve, stb, stb"
Hát ez tényleg érdekes, az én édesanyámnak nem fizeti ki a multi - hiszen az drága -, hanem le kell csúsztatni, ami persze a problémát nem oldja meg, mert akkor valaki másnak kell a csúsztató helyett dolgoznia, és beindul a lavina effektus. A multi fiókvezetői is pontosan ugyanabból a kultúrából jövő magyarok, akik a kisvállalkozói szektort alkotják, félreértés ne essék. A többi állításoddal egyetértek, nekem is rengeteg vállalkozó haverom van, akiknek csak azért van munkájuk, mert vannak ismerőseik a megrendelőknél (multiknál), ill. megkenik őket. Csakhogy mindenki ezt csinálja, így egy becsületes nemhogy nem csinál nyarat, hanem egyszerűen éhen hal. A gond azzal van, hogy ezt elmesélik nekem, meg még 1000 embernek és nem történik semmi (feljelentés, de legalább egy rosszallás), hanem a beszélgetőpartner még tapsol hozzá, hogy milyen ügyes. Ugyanakkor ami Magyarországon kialakult a lánctartozásokkal is félelmetes. Abszurd hogy az elvégzett munka után a vállalkozónak kell szaladnia a pénze után, ha meg követeli azt, ami neki jár, nem kap több megrendelést. A magyarországi kapitalizmus egy maffiaszerű rendszer.
# 28:
Milyen országról van szó?
"# 28:
Milyen országról van szó?"
Anglia. Egy takarítócégem van. (Vállalati és magánházak teljes körű takarítása, illetve autók kárpittisztítása)
Már megbocsáss, de akkor kissé hiteltelennek tűnsz, ugyanis semmit nem tudsz a magyar vállalkozói létről, ráadásul azzal, hogy -állítólag- kint vállalkoztál és nem itt, tulajdonképpen engem igazolsz. Büdös volt 60%-nyi terhet befizetni a bejelentett magyarországi alkalmazott után, ráadásul úgy, hogy újabb és újabb adónemeket és ellenőrzéseket kapsz a nyakadba, inkább leléptél egy korrektül működő országba és onnan írod a frankót? Gratulálok!
Ami engem illet, -fokozott nyilvántartási kötelezettségű tevékenységünkből adódóan ha akarnék se tudnék csalni- a csendes többséghez tartozom: semmilyen állami megbízást, pályázatot nem nyertem soha, viszont számos olyan büntetésre kihegyezett ellenőrzést átteltem már amit te sose kapsz Angliában, ráadásul az ellenőrzést végző állami léhűtő gyakran többet keresett mint én. És volt már nem egy olyan zokogó alkalmazottunk is, akit -bár szerettünk, de- az egekbe emelt ADÓK MIATT KELLETT elbocsájtanunk, mert NINCS több bevételünk. (persze te ilyen helyzetet sem éltél még át ott kint...) És érdekes módon, én -néhány "ügyes" nagymenőt kivéve-többségében csak vergődő, vagy veszteséges kényszervállalkozót ismerek, akik még 4-5 órát ráhúznak, miután az alkalmazott (ha még van egyáltalán) hazaballag. Ami pedig a multikat illeti, furcsa amit írsz (el is kezdtem gyanakodni, hogy lövésed nincs semmiről) az én környezetemben katasztrofálisak a tapasztalatok. Egyébként, ha esetleg nem tudnád, masszív adókedvezményt is kapnak (volt, hogy munkahelyenként 12 millát!), ráadásul a leányvállalataik segítségével úgy könyvelik ki a nyereséget, ahogy akarják. (mondjuk, ha vállalkozó lennél ezt is illene tudnod...)
Viszont, ami a mentalitásod illeti -tök mindegy, mikor születtél és hogy állítólag vállalkozó vagy- tartom amit mondtam. Továbbra is érdekelne, hogy miért nem csípi a szemed az általam megjelölt sok millió naplopó, gazdasági parazita okozta 1000milliárdos nagyságrendű kár?
" Pontosan a sok csalás, feketézés, kiskapu keresés miatt magasak az adók! Most kevés ember fizet, sok adót! Azt kellene elérni, hogy sokan fizessenek, de keveset!"
A jelenlegi magas újraelosztás következtében mindenképpen sokat kéne fizetni. Az állami kiadások a GDP kb 50% -át teszik ki, tehát ha teljesen egyenlően lenne elosztva, akkor is mindenkinek a teljes jövedelme felét kéne befizetnie.
" Otthon nem lehet
tisztességesen csinálni, az ügyeskedők miatt,
mint már írtam. "
Miért az "ügyeskedõkre" fogod?
Nem az a baj, hogy itthon szinte fojtják a vállalkozásokat?
És ráadásul nem is itthon van vállalkozásod, úgyhogy nincs mirõl beszélni! Ezek szerint te sem akarsz agyonadóztatott vállakozást.
Ez nem lenne mentség az ügyeskedésre, de ne essünk már át a ló túloldalára, meg a multiistenítéssel sem!
Az egyéni vállalkozóknak sem magától lett a szolgáltatásukra ,termékeikre piacuk.Abban éjjelnappali munka van ,szaktudás és beruházás.Az sem az égből szokott pottyanni rájuk, hanem nagy kínlódva fokozatosan fejlesztik vagy törlesztik a bankoknak.
Az az egyéni vállalkozó aki évtizedeket lófecol abba ,hogy túléljen ,nem fog több adót fizetni mint amit bír emelgethetik a politikusok az égbe a százalékokat, mert nem azért dolgozik mint állat teszi tönkre magát épül le idegileg és fizikailag,hogy éhen haljon ,vagy ne tudja tisztességesen iskoláztatni a gyerekeit, mellette.
Az egész adóztatás hazugságokra van építve és teljesen el van rugaszkodva a valóságtól.Mert ha tisztességesen próbálsz befizetni mindenféle és fajta adót amit rád erőszakolnak annyival maradsz, hogy pont kigűved a szemed az éhségtől.Tehát rá vagy kényszerítve ,hogy ne valld be az összes jövedelmed.Persze ők tudják ,hogy nem vallod be és ezzel sakkban tartanak.
Amikor fizeted be az adód ,látod ,hogy na ebből meg tudnád venni a padlócsempét az előszobára, vagy le tudnád cserélni a szakadt redőnyöket a házadról stb ilyesmik amik hanyagolódnak évekig.Azt mondod ráér.
Amikor befizeted az adódat, eltöprenghetsz azon hogy az ahhoz képest mennyi pénzt forgatsz(kockáztatsz), az alig maradó tiszta hasznodból ,amit a szakmai jóhírednek ,komolyságodnak és éjjelnappali szorgalmadnak köszönhetsz (már,hogy van munkád egyáltalán) ,még több mint felét fizesd be olyan dolgokra amiből gyakorlatilag nem sok hasznod van.Mert mi hasznom van abból, hogy Lakatos Zorróka nem hal éhen?Mi hasznom van a tb-ből ha a doktornál ha szeretném,hogy odafigyeljenek rám és rendesen el legyek látva már a bemutatkozás előtt illik odaadni a papraszolvenciát?Mi hasznom van a nyugdíjjárulékból ha meg sem érem, vagy ha valami csoda folytán megérném nem fogok egy petákot se kapni mert nem lesz kitől beszedni?Mi hasznom van a közoktatásból ha a tanárok fele alkalmatlan és negyedét még mutogatni sem szabadna kiskorúaknak?Mi hasznom van a rendőrségből , ha buta törvények kötik meg a kezüket és nincs közbiztonság?Mi hasznom van jogszolgáltatásból, ha bizonytalanok még a teljesen egyértelmű dolgok is mert mindent simán ki lehet forgatni ügyes ügyvédek által?Mi hasznom van a honvédelemből,ha kicsi gyenge és szegény a lakosság majdnem egésze ,pedig úgy lett nevelve az utóbbi 25 évben,hogy teljességgel alkalmatlan bárminemű hazafiasságra,férfias kiállásra?Csoda ,hogy nem jön Izland és gyarmatosít minket 2ezer frissen besorozott amatőrrel!
A brutálisan sok állami alkalmazott és sóhivatalbeli potyás ,indokolatlanul nagy fizetését , (amiből jachtokat meg villákat tudnak venni maguknak) is mi rakjuk össze.
Ahelyett,hogy lecsempézném már végre azt a rohadt előszobát, vagy vennék egy szett félkopott téligumit a 15 éves járgányomra!
Egyébként a normális az lenne szerintem ha mindenki befizetne 15% adót a jövedelme után.Tök mindegy mennyi.Ám abba a 15%-ba legyen benne tb-nyugdíj minden.De azt mindenki befizetné és verhetné a mellét ,hogy milyen jó hazafi és szolidáris polgár.Aki még akkor is adót csalna azt pedig kalodába ,pellengérre.
Az áfát pedig fokozatosan pár éven belül egy számjegyűre ,illene már csökkenteni.
A negatív ösztönzésnek az lenne az eredménye, hogy a lakosság 70-80%-a sitten ülne akkor, mert képtelenek befizetni az adót. Semmi gond, le lehet csukatni az egész lakosságot is, a szovjetek is ezt csinálták,csak vagon kérdése volt az egész, de akkor ki fog adózni? :DDD
"A nagy büdös valóság az, hogy minél magasabbak az adók, annál többen fogják elkerülni, míg a végén senki nem fogja befizetni. Kész. A vírus sikeresen kinyírta a gazdatestet, kongratyülésön."
Ott a pont, ment a zöld pacsi! Nagyon is így van.
"A befizetett adóból lesz út, egészségügy, rendőrség, katasztrófavédelem, oktatás"
Aha, ezzel szemben az utakon akkora kráterek vannak hogy a marne-i csatatéren is normálisabban lehetett közlekedni, kiraknak egy táblát oszt kész, el van intézve. Jobb esetben jön egy emberke, belapátol két adag hideg aszfaltot a gödörbe, ugrál rajta egy kicsit, és sebesen odébbáll.
Magyar egészségügy = magyar foci. Egy nagy nulla. Ha nem mész magándokihoz, betolnak egy kórterembe megdögleni. A szervátültetési listák olyanok hogy kb. 15 év múlva kerülhetsz jó eséllyel sorra. A veserák, hólyagrák, májrák pedig 5 éven belül megöl. Do the math.
Rendőrség LOL :D Közbiztonság nulla, a bűnözőknek csak jogaik vannak, nyomozás után kibökik a szemed egy papírral hogy megszüntették. Csak akkor vonulnak ki teljes harci díszben, ha egy jogos önvédelmet elkövetőt vagy "monnyonle"-ző polgártársat kell nyolcan agyonverni. Ilyenkor azonnal megjelennek a tini nindzsa TEKesek :DDDDDDD
Katasztrófavédelem. Láthattuk a MAL Zrt esetében és a március 15-ei hóviharnál, mennyire hatékony. Értem én hogy itt nincs működő vulkán, meg földrengés, meg tornádó, meg kiskutyafäsza karikára vágva, de a katasztrófa nem ezek függvénye.
Oktatás? Azért menekülnek a tanárok Magyarországról mint patkányok a süllyedő hajóról (orvosokkal karöltve) mert itt olyan jól meg lehet élni a tanári fizetésből.
Hagyjuk már. 9 évesen kinőttem a tündérmesékből.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!