Hogyan lehetne ösztönözni az embereket, hogy befizessék az adót?
Mindenki tudja, hogy az adót meg kell fizetni, csak ezt a másik embertől várja, ő maga próbálna kibújni.
Elvárják, hogy akinek magasabb a jövedelme, az fizessen jóval több adót is. Csak ugye cserébe nem kap semmit (illetve csak annyit kap, mint aki minimális adót fizet be) , így egy határ felett már inkább eltitkolják, zsebbe kapják a fizetést, a nagy pénzek pedig mennek külföldi számlákra.
Például aki rengeteg TB-t fizet be, mivel magas fizetése van, az szerintem előrébb kerülhetne az egészségügyben a várólistán, mint aki nem fizet.
Tehát a negatív ösztönzés (ha nem fizetsz börtönbe kerülsz!) mellé, valamilyen pozitív motiváció is kellene.
Aki brutális ellenőrzésekre és adóbefizetésekre vágyik, az még nem látott vállalkozást (és bérköltség kimutatást)életében! Mivel már évek óta olyan irreálisan magasak a terhek, hogy csak "szürke zónásan" bír a legtöbb ember fenn/életben maradni. Ráadásul a befizetett közpénzt ésszerű beruházásra, költséghatékonyan elkölteni én még nem láttam! Bivalyba-sznádi térkövezéstől budapesti 4-es metróig értelmetlen, brutálisan túlárazott beruházások tömkelege, amerre a szem ellát. Nem beszélve a irgalmatlanul sok gazdasági parazitáról, akit kb. 1-1,2 millió valós értéket előállító (őket akarnátok még ellenőrizni?) ember tart el!
A probléma egyetlen megoldása: aki dolgozik és eltartja magát, családját, munkahelyet ad, nem kéne tovább sarcolni, helyette VALÓS strukturális reformok kellenének és KIADÁST KÉNE CSÖKKENTENI! Cirkusz gyanánt pedig a tolvaj milliárdosokat, politikusokat azonnal fellógatni...
"Aki brutális ellenőrzésekre és adóbefizetésekre vágyik, az még nem látott vállalkozást (és bérköltség kimutatást)életében! "
De láttam. A vállalkozókra bizony ráférne egy kis ellenőrzés, mert órási szabálytalanságok vannak náluk! Mindenki tudja miről beszélek. A vállalkozók nagy része abszolút pofátlanul viselkedik, és él. Pontosan a sok csalás, feketézés, kiskapu keresés miatt magasak az adók! Most kevés ember fizet, sok adót! Azt kellene elérni, hogy sokan fizessenek, de keveset! De amíg a "tisztes" vállalkozó 4 órára jelenti be az alkalmazottat, de 12 órában foglalkoztatja, és neki telik új autóra, nyaralásokra, addig senki ne sajnáltassa magát. A vállalkozók helyében én mélyen hallgatnék, nem még panaszkodnék. Támogatom az ellenőrzéseket, mert az mégis hogy nem tűnik fel a NAV-nak, hogy a vállalkozás veszteséges, a vezetőnek a fűtésszámlája meg 100.000 Ft. Ezeket kéne megszüntetni! Teljes szigorral lecsapni minden csalóra, akár vállalkozó, akár más.
Na, kedves utánam író! Te is kb.: annyit tudsz a vállalkozókról, hogy szlovák rendszámos BMW-vel fosztogatják a bölcs és igazságos államot...
Bár létezik 1-2%-ban ilyen is, de a többség a túlélésért küzd, ráadásul neki még az alkalmazotti nyugalom sem adatik meg (8 óra, aztán tojok a világra). Persze tudom, hogy egy komcsi mentalitású országban ez hihetetlen, mert az van a köztudatban, hogy vállalkozó=milliomos, ráadásul könnyű neki, hisz csal. Nosza, kezdj el te is vállalkozni, élj jól, hord talicskával a nemlétező bevételedből elcsalt milliókat! Miért nem teszed, ha ennyire egyszerű?
Ja tudom, te biztos becsületes (és irigy) alkalmazott vagy (ha egyáltalán dolgozol...) és véletlenül sem arról van szó, hogy gyáva vagy kockáztatni a teljes vagyonod és nyugalmad egyik napról a másikra.
Az általad remekül bemutatott irigy, szűk látókörű, komcsi mentalitás további gyöngyszeme, hogy egy pillanatra sem zavar a generációk óta SEMMIT nem dolgozók, az állami léhűtők, csalással nyugdíjba mentek sok-sok milliós tömege..., de még az offshore-ozó, korrupt politikai elit sem... á..., dehogy csak a szomszéd csaló vállalkozó! Az, az mindennek az oka!
"mind fizetünk adót. A bejelentett jövedelem nagy részét elviszi az adó, és ha vásárolsz, akkor sok esetben annak is a harmada adó. Jövedéki termékekről nem is beszélek. "
Ez így ebben a formában nem igaz. Én soha egyetlen fillérnyi adót sem fizetek be. Közmunkás vagyok, az államtól kapom a pénzem. Mikor elköltöm vörösborra az állam csak egyik zsebéből a másikba teszi át az Áfát és a jövedéki adót is. Mikor levonja az SZJA -t akkor is.
Nehezen, nálunk hagyománya van ebben és az időleges fedezetet nem lehet úgy kialakítani, hogy a nép vagy a gazdaság ami a népre kihat ne szenvedje meg átmenetileg.
Járulék és adócsökkentés kell ide, meg kiadáscsökkentés bizonyos szektorokban, mert az állam redisztribúció rendkívül magas valamint,üdvös lenne a NAV-t és az ÁNTSZ-t az okosba megoldjuk réteg két legnagyobb ellenségét jó alaposan felduzzasztani, mert költséghatékonyak és persze a javítják az adófizetési morált meg a munkafeltételeket is.
A helyes megoldás ez lenne, csak a kiadáscsökkentést nem szereti a guláyskommunizmusban ellustult széles néptömeg, ami megszokta, még ha szar is legalább ingyen van mindenkinek. Más esetben vagy a többieken kéne a járulékcsökkentés miatt kieső egyszeri bevételt csökkenteni, ami megint csak nem fekszik az istenadta népnek, vagy a semmiből kéne elővarázsolni, vagyis hitelt kéne, felvenni, ami megint csak nem opció, mert a nép attól egyenesen frászt kap.
Így ha csak nem botlik véletlenül gazdátlan ezermilliárdnyi vagyonba a kormány, minden marad a mostani posványban.
Kedves Sertés!
Magam is vállalkozó vagyok, de nem Magyarországon. Mégpedig azért, mert a hozzád hasonló ügyeskedők kapják a megrendeléseket, nem pedig a magamfajta, tisztességgel adózó vállalkozók. Kikérem magamnak a lekomcsizást, nem vagyok komcsi. A kommunista idők utolsó évében születtem. Nekem nem kel bemutatnod a magyar kisvállalkozókat. Többségben vannak a csalók. Tudom, mert a szüleim is ilyeneknek dolgoztak. Érdekes módon, amióta multinál vannak, be vannak jelentve, túlóra kifizetve, stb, stb. Otthon, a tisztességes vállalkozókat elnyomják, az olyan kiskapu kereső, számlát nem adó, tisztességtelenek. Itt, ahol most vagyok hagynak érvényesülni tisztességesen is, és sehol nem kérdezik meg, hogy "számla nélkül nem-e olcsóbb". Itt a csalókat nem szeretik. Otthon pedig a tisztességeseket hurrogják le. Ez a nagy gond, és amíg ez nem változik, addig nem lesz rend sem.
Éljen a vörösbor csak jó sok legyen belőle :-)
Adó helyett adhatnának nekem is inkább vörösbort.
Örülne a májam :-)
sajnos nekem már a pille palackos vörösbor is drága.
mert nekem már közmunkám sincs
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!