Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Miért van az Magyarországon,...

Miért van az Magyarországon, hogy aki intelligens, az nem akarja, aki pedig buta, mint a föld, az akarja, de nincsenek meg hozzá a képességei?

Figyelt kérdés

Meg lehet figyelni, hogy a kisebbségeket védő embereknek sokkal több eszük van és sokkal kulturáltabbak, mint azok, akik gyűlölik a kisebbségeket.

Na már most miért van az, hogy pont az okos emberek akarják, hogy a cigányság itt legyen Magyarországon és minél több legyen belőlük, minél több joguk legyen és minél több magyart öljenek meg, aztán pedig minél többen megússzák közülük?

A legintelligensebb magyaroknak, a társadalom krémjének nem pont azért kellene tenniük, hogy az egész magyarság minél kevesebbet szenvedjen?

De mivel nem csinálnak semmit, sőt még támogatják is a pusztítást, ezért az alacsonyabb, bunkóbb rétegek elárulva érzik magukat és ők meg csak addig képesek eljutni, hogy "na, akkó mészároljukk le az összes cigányt ircsukki!!!" és máris itt van a probléma, hogy erőszakba fullad a dolog...

2013. aug. 18. 14:54
1 2 3 4 5 6
 41/51 anonim ***** válasza:
68%

Én csak azt tudom mondani, hogy Ők is emberek. Nem szeretnék a közelükben élni, mert miattuk adtam el a házunkat negyed áron, hogy elköltözhessek a közelükből.

Azt azért tudomásul kell venni, hogy elüldözni Őket az országból nem lehet. Sajnos a szüleik olyan körülmények között élnek, hogy sem fizikailag, sem szellemileg nem képesek intelligensen nevelni a gyerekeiket. A rendszerváltás óta csak romlott a helyzetük. És mindenki, aki szellemileg nem képes megfelelően gondolkodni, legyen az cigány, magyar, vagy üzbég, így viselkedne.

Amíg nem lesz meg a lehetőségük a tanulásra, a művelődésre, addig biztos, hogy nem lesz változás. Sajnos a politikusok sem hajlandóak ezen változtatni. A változásra több generációra lenne szükség, de ha nem kezdik el, nem is lesz lehetőség a javulásra. A legkönnyebb mindent a cigányságra fogni, de ha oda vannak kényszerítve a nyomorba, akkor az általad nem intelligenseknek nevezett emberek csak üldözni fogják őket, és csak az ellentét fokozódik. Ha a gyerekeik mondjuk hetes iskolákban tanulnának, akkor a tanulók közül kb. a 20 % kissé felemelkedhetne. Aztán ennek a 20 5 -nak a gyerekei tovább okosodnának, és így tovább. Az ükunokáink már könnyebben élhetnének velük. Ez elég nehezen járható út, tehát válasszuk a könnyebbet, és szidjuk őket, mint a bokrot. Ez lenne a megfelelő magatartás?

2013. aug. 18. 16:34
 42/51 anonim ***** válasza:
100%

" Nem! Ők is magyar állampolgárok! Ugyanolyan

jogai vannak, mint neked vagy nekem!"

És ugyanolyan kötelezettségeik nincsenek mint másoknak?

Na ugye!

2013. aug. 18. 16:36
 43/51 anonim ***** válasza:
0%

Megkérdezhetem, hogy szerinted az ilyen kérdések feltevésével mennyire járulsz hozzá a probléma megoldásához?

Megkérdezhetem, hogy miért másokat okolsz olyan probléma meglétéért amiért nem egyének, hanem a magyar társadalom a felelős?

Egy budapesti liberális egyetemista véleménye pont annyira befolyásolja a cigányság helyzetének történéseit mint a te itteni nyávogásod.

2013. aug. 18. 16:37
 44/51 anonim ***** válasza:

A cigányokkal nem csak azoknak van problémája akiket te úgy hívsz, hogy "mélymagyarok", ultranacionalisták.

Hanem az átlagos embereknek is.

Van pár csoporttársam akik hasonló gondolkodásúak, mint te.Egyszer az egyiküket, amikor ment haza a diszkóból, kicsit megverték.Nem súlyosan tehát nem kellett mentő, kórház, de azért voltak kék-zöld foltok.

Két nappal később elkezdi panaszkodni, hogy "jaj megvertek",először nem merte vagy nem akarta bevallani, hogy cigányok voltak,ideológiai elfogultság miatt vagy más oka volt-e, azt nem tudom.

Sőt, először rám mondta, hogy szörnyű vagyok, mert egyből cigányokra gondolok, mint később kiderült tényleg azok voltak.

Ameddig nem tapasztalja meg őket az ember,addig mindenkit rasszistának lát.

Véleményem szerint,valamiféle átnevelő intézményeket kellene építtetni.

A cigánygyerekeknek minél kevesebbet kellene érintkeznie a szüleikkel és beléjük kellene nevelni, hogy amit a szüleik csinálnak az rossz és elítélendő.

Ezzel lehet megkarcolnánk az emberi jogokat, de tudtok jobbat?

2013. aug. 18. 16:38
 45/51 anonim ***** válasza:
0%

Annyira édes ez a 18. századi felfogásod, hogy a magyar azért magyar, mert magyarnak néz ki. Jó nagy gondban van akkor minden nálunk picit is nagyobb nép, nem? Szegény amerikaiak, a színskála mindegyik pontját képviselik és nagy naivan azt hiszik magukról, hogy ők mind amerikaiak! Dehogy! Kizárólag az európai származású fehérek azok! Na meg az oroszok a sok félmongollal meg barna bőrű muszlimmal, ők se oroszok ám, nem nem. Szerencsétlen hollandok meg franciák az exgyarmati és bevándorló állampolgáraikkal, hajajj! Nic Sarkozy miért hiszi azt magáról, hogy francia, amikor a logikád szerint nyilván nem az? Obama miért nem Kenya elnöke? Szerencsétlen csórikám J.F. Kennedy, az elnöksége előtt 80 évvel még az egész család ír volt Írországban.

Ha valaminek nincs tényeken nyugvó alapja az a te arcra bemondásod, nem más. Kicsit hajlik a ius sang felé, de nem igazán az, elvégre a cigányokra a rossz vér példáját próbálod ráhúzni. De inkább csak arcra rámondás, olyan diszkós face controll szerűen. Mert szerinted az a magyar, akire te azt mondod. Nem, bébi, nem azok. A magyarság értelmezése lehet változó, de talán ne fogjuk már a 600 éve itt élőkre, hogy nem azok. Még akkor se, ha neked nem tetszik ez.

2013. aug. 18. 16:41
 46/51 anonim ***** válasza:
94%

Tények vannak minden kisebb faluban, ahol vannak cigányok, csak te ezeket nem akarod észrevenni.

Mellesleg fogalomzavarban is szenvedsz, mert azt hiszed, hogy a magyar az ugyanazt jelenti, mint a Magyar állampolgár.

De tegyük fel, hogy neked van igazad, és a cigányok is magyarok.

Több száz év után akkor miért hívják magukat még mindig cigánynak? Miért tartják magukat különbözőnek? Miért nem veszik fel a magyar kultúrát? Miért beszélnek még ma is sok helyen cigányul, nem pedig magyarul? Miért van, aki magyarul nem is tud? Miért várják el, hogy jogilag jobban védje legyenek azzal az ürüggyel, hogy ők kisebbségbe tartoznak, hisz magyarok ők is, nem?

A válasz: mert cigányok.

2013. aug. 18. 16:57
 47/51 anonim ***** válasza:
27%

A kérdés (mint az ehhez hasonló kérdések többsége) átment személyeskedésbe és gyűlölködésbe.

A kérdésre a válaszom. Az általad intelligensnek titulált személyek a megoldást keresik minden helyzetben, míg azok akik gyűlölik a kisebbséget azok a kifogásokat keresik minden helyzetben.

Ahhoz, hogy a bűncselekményi ráta vissza szoruljon a közbiztonságot kell fejleszteni, megerősíteni. Ahhoz, hogy a hátrányos helyzetű cigányokat integrálni lehessen megfelelő oktatási programot kellene kidolgozni. Az nem vita tárgya, hogy amíg a felnőtt cigányok nagy része képtelen példát mutatni a gyerekeinek addig a helyzet nem fog javulni.

Ezt a helyzetet nem lehet csak fekete fehérben látni. A helyzet megoldásához türelemre és időre lenne szükség, de mindenek előtt egy olyan programra ami figyelembe veszi a helyzet komplexitását.

Mindent a helyén kellene kezelni, akkor meglehetne oldani a problémákat.

2013. aug. 18. 16:58
 48/51 anonim ***** válasza:
Feltenném a kérdést neked! Mit kellene tenni?
2013. aug. 18. 17:21
 49/51 anonim ***** válasza:
0%

Ha a kérdést nekem szegezted, ahogy írtam egy összetett komplex programot kellene kidolgozni. Ami nem csak egyes részét akarja megoldani a helyzetnek, hanem egészében kezeli a problémát, de mégis külön.

Konkrétumot nem tudok írni mivel nem vagyok szociológus és nem látom át annyira a dolgokat mint akinek ilyen téren tapasztalata van.

Tudomásom szerint vannak erre szakosodott emberek akiknek az lenne a dolguk, hogy ezen problémák megoldásán fáradozzanak. Persze ez megint más terület és számos kérdést felvet, hogy akkor mégis miért nem történik semmi változás (pozitív értelemben).

Persze ott van az a kérdés is, hogy mi lenne egy átlagpolgár feladata, ill. mi a kötelessége, egyáltalán van-e kötelessége ilyen területen?

Az én véleményem, hogy nem az átlagpolgárnak kellene ezen a kérdésen emésztenie magát, hanem a kijelölt vezetőknek kellene tenniük a dolgukat. Vannak országok ahol ez működik.

A kérdés, hogy, ha ez nem áll fenn akkor a vezetők után kiket terhel a felelősség? Ugye ezt szépen lehetne bontogatni egészen Bözsinéni személyes felelősségéig (aminek sok értelme már nem lenne).

Az biztos, hogy amit a gyűlölködők szeretnének az kivitelezhetetlen. Már ebből kiindulva is felesleges hangoztatni és időt pocsékolni rá, megmagyarázni pedig teljességgel felesleges (itt a kitoloncolásokról, kivégzésükről, elgettósításról egyéb ilyen dolgokról beszélek). Ha ennyi energiát fektetnétek a reális megoldások átgondolására már lehet, hogy született volna valami kézzelfogható terv.

2013. aug. 18. 18:25
 50/51 anonim ***** válasza:

Kedves kérdező, belekezdtem, de nem olvastam végig a válaszokat. Így csak kérdésedre válaszolok.

Igazad van,a társadalom krémjének azért kell tenniük, hogy az egész magyarság minél kevesebbet szenvedjen. De a szándék és a lehetőség két dolog. Az intelligens emberek semmiféle kisebbséges sem gyűlölnek, viszont megpróbálják kideríteni egy rossz helyzetről, miért következett be. Ez esetben is van erről véleményük, de azok a bizonyos ostobák ettől habzó szájjal őrjöngeni kezdenek. Igaz eme ostobáknak fogalmuk sincs a valódi megoldásról, ezért másokét sem fogadják el.

Megoldás tehát van, első lépés benne a konszenzus megtalálása lenne. Ilyenről azonban se értelmesen, se erőszakosan nem lehet vitázni. Ezért a kulturált emberek e kérdést nem vitatják meg nyilvánosan. Önérzetük nekik is van.

2013. aug. 18. 20:08
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!